Симеонов съзря: Опозицията лишена от смисъл... Циркаджилъци!

Говорим си със Сидеров, увери вицепремиерът
Обновена: 28 сеп 2018 10:43 | 28 сеп 2018 09:30,
89


Опозицията ще продължава да бъде лишена от сериозен смисъл и каквато и да било отговорност. Натоварена е със същите отговорности като управляващите. Опозицията в лицето на БСП и ДПС не е особено смислена.

Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред Bulgaria ON AIR, след като вчерашният ден се оказа нулев за парламента. БСП и ДПС отказаха да се регистрират, а управляващото мнозинство успя да събере едва 106 народни представители, при необходими 121 за кворум.

Симеонов бе категоричен, че от опозицията нямат право "да правят такива циркаджилъци", както и че занапред няма да има подобни проблеми. Той отбеляза също, че е имало недобра организация от страна на управляващата коалиция.

Напрежението в "Обединени патриоти" и управляващата коалицията

Валери Симоенов посочи, че търканията в голямата коалиция са били породени от желанието да се постигнат най-добрите решения за държавата. Честите оставки на министри поставят под риск от забавяне изпълнението на програмата, убеден е той.

Още по темата

"Всеки прави компромис в нашата коалиция. Упреците на НФСБ са основателни. Доволен съм, че тази малка криза в нашите отношения беше решена в рамките на 4-часов политически съвет", обясни вицепремиерът в студиото на "България сутрин".

"Говорим си с Волен Сидеров, малко по-тежко върви диалогът там", каза още Симеонов и добави, че действията на лидера на "Атака" са били насочени против доста успешни пробиви по отношение борбата с шума, монополите и опитите за лобистки поправки.

"Нищо добро не чака България, ако малката коалиция бъде разрушена", подчерта Симеонов.

Поскъпването на природния газ и някои стоки за бита

"Четири години всякакъв род специалисти прогнозират поскъпване на тока за бита, но такъв няма. Природният газ влияе много малко в икономиката на България. Влияе 6-7% като енергоносител. Съвсем нормално е търговците да търсят по-висока цена", заяви Симеонов и съобщи, че има вариант за намаляване на цената след преговори с "Газпром".

Още по темата

Вицепремиерът добави, че България е една от държавите с най-висок икономически ръст, а по думите му инфлацията е и стимулиращ фактор.

"Не е важно каква е пенсията и каква е заплатата, а какво можеш да купиш", настоя лидерът на НФСБ.

Предложението на ВМРО за потребителската кошница с фиксирани цени

"Колегите са направили малко прибързано предложение. Връщането към социализма не ме изпълва с оптимизъм или радост. Това е бананова икономика, не се прави никъде и няма как да стане", заяви Симеонов по повод предложението на ВМРО цените на основни хранителни продукти да бъдат следени от държавата.

Акциите срещу семейство Арабаджиеви и Миню Стайков

"Това показва, че известните хора не са недосегаеми. Видяхте какво стана и с Домусчиев. Всички акции говорят, че има нов модел в България за недопускане нарушаването на закона. Крупните бизнесмени нямат политическа принадлежност, нагаждат се към всички управляващи", коментира вицепремиерът.

Предложенията на министър Кирил Ананиев за здравноосигурителни модели

Още по темата

"Има смел подход и го подкрепям. В програмата на НФСБ е заложена демонополизация на Здравната каса още от 2011 г. Същото изискване успяхме да заложим в сегашната програма за управление", каза Симеонов и обяви, че предпочита варианта, в който няма допълнително заплащане за здравни услуги.

Нападението срещу журналиста Димитър Върбанов

"Многократно е приканван да излезе. Спокойно можеше с тези кадри, които са снимани до момента, да се обърне и да излезе. Целият скандал не носи нищо на това разследване. Провокира по-агресивно отношения към него. Всичко това става на територията на частна фирма, не става на улицата", сподели гледната си точка Симеонов.

Вицепремиерът обаче, също като премиера Борисов, категорично се обяви срещу насилието над журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧУДЯ СЕ, ЗАЩО КОгатО ХОРАТА СИ ГОВОРЯТ ЗА ОБЕДИНЕНИТЕ ПАТРИОТИ ВИНАГИ ИЗПОЛЗВАТ ДУМАТА КОКАЛ ?
79
0
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Много евтина журналистика отново!И онзи актьор изобщо не е с комоцио!
78
0
 
2
 
! Отговори
Член на НФСБ преди 5 години
ВМРО са подла банда! Да продължим борбата без тях! Ние сме чисти националисти!
77
0
 
2
 
! Отговори
Националист преди 5 години
Валери, напускай тези хиени от ГЕРБ и бандитите от ВМРО! По-добре НФСБ да е отделна, идентифицирана и чиста националистическа партия, отколкото мафиотска сбирщина! Народа ще оцени това, още повече, че не постигнахте защита на пенсионерите с 300 лв. пенсия! Борбата продължава, но без крадци и мошеници!
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще се гътне малката коалиция зависи от Москва. Когато руснаците решат ще натиснат бутон Волень и няма да има малка коалиция.
75
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
До дядо ставри,лъжеш се че черкезина прави нещо,той си оправи мотела "козия рог"и смуче държавата,с настанените граничари там,има няма ,двама трима граничари,да спят,но той е подписал такъв договор,че държавата му плаща за всички налични легла,и гьон сурата,казва,че нямало,конфликт на интереси.
74
1
 
4
 
! Отговори
дядо ставри преди 5 години
Най-хубаво Валерката прави, че помага на Бойко, а не е хаирсъзин като *** дето само се перчи по телевизията и гледа да проваля всички начинания на правителството.
73
1
 
2
 
! Отговори
ДА СЕ ВРЪЩА преди 5 години
БАЙ *** ДА НЕ Е РЕШИЛ ДА ЕМИГРИРА В САЩ, веч(е 10 дни кисне в ню-йорк, дебне по коридорите на оон да хване някой кандидат за ръкостискане.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАКВО СТАНА С ОБЕЩАНИЕТО ЗА 300 ЛЕВА МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ?Л Ъ Ж А Т К А Т О П А Т Р И О Т И.
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТА 57"Старият хъш СТРАНДЖАТА няма командири... - няма шефове, няма началници..."Правилно! Той има РАБОТОДАТЕЛИ! И произтичащи от това последствия...
70
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
докъде я докарахме,ГЮПТИН да раздава акъл
69
1
 
6
 
! Отговори
айде Чао преди 5 години
Това Управление барабар с недостатъчно неквалифицираните си Консули в Германия които даже ги мързи да вгигат Тел. слушалка а от Док. на Германскуте Институции бъкел и не разбират да си събират багажа за винаги , айде Чао
68
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай Валерка!!
67
3
 
10
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Щото пък Далаверко е много смислен
66
6
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Валерко къде я видя тая опозиция
65
3
 
12
 
! Отговори
SS преди 5 години
Нека си спомни ВАЛЕРИ сИМЕОНОВ ДОКАТО СЕ НАГУШИ КАСВО ПРАВАШЕ НА СЕСИИТЕ В БУРГАС. НО МУ ЗАПУШХА УСТАТА С ИМОТИ
64
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тя опозицията в лицето на умрелото бсп е лишена от смисъл от както бай тошу си отиде. къде се бутат и те не знаят, за тях цирка е важен
63
3
 
16
 
! Отговори
ДАААА..... преди 5 години
"ЧЕСТНИЯТ И РАБОТЛИВ" ВИЦЕ СТРОИ БЛОКОВЕ В КОЛКО ГРАДА ГОСПОДИН СИМЕОНОВ И ОТ КЪДЕ ТОЛКОВА ПАРИ ????????????????? ПЪРВО СЕ ОГЛЕДАЙ И ВИЖ СЕБЕ СИ И ПОСЛЕ ГОВОРИ ЗА ДРУГИТЕ НАРОДА ЗАХИТРЯ И ВИЖДА ВСИЧКО
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете във гоогле:international geoingeneering programstratospheric aerosol injectionпък после ми обяснявай кой е луд и кой не!ЯСНО ЛИ Е!
61
5
 
7
 
! Отговори
до До А вие спите ли преди 5 години
Луд си ТИ и останалите запали оФФце! Пръскат ни като *** отгоре! Сериозно, погледнето небето навън и ми кажете, това според вас естествени облаци ли са?Според вас нормално ли следите от самолетите да стоят на небето по 3 часа и да се разпростират докато не се получи плътна пелена??