Цветанов: Оставката на Симеонов не "счупва" коалицията!

Този акт ще успокои обстановката, убеден е зам.-шефът на ГЕРБ
Обновена: 17 ное 2018 15:46 | 17 ное 2018 10:48, Елка Василева
259
Цветанов: Оставката на Симеонов не "счупва" коалицията!
Цветан Цветанов. Снимка: архив, Булфото

Оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов не е изненада и не "счупва" конструкцията на управляващата коалиция, а даже я заздравява, настоя председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Този акт ще успокои обстановката и ще можем да се върнем към по-нормална среда на работа. Когато има напрежение, не е толкова продуктивна законодателната и изпълнителната власт. Правителството излиза по-работоспособно", подчерта той.

По думите му в случая няма риск за голямата коалиция, защото Симеонов сам е взел решението за оставката си – без натиск от страна на ГЕРБ

"В последните няколко дни самият той е имал такива изказвания в по-тесен формат. Казвал е, че за него властта не е всичко и би приел да подаде оставка", обясни Цветанов пред bTV.

Още по темата

Какви са изводите от случилото се?

"Трябва да бъдем много по-обединени и по-обрани в изказванията си (…) От умора или от емоция може да изпуснеш една дума, но тя да се окаже фатална", посочи Цветанов.

"Не очаквам предсрочни избори, разколебаване и връщане в периоди, които знаем какъв беше дефицитът и наследството на БСП", коментира още той.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че в следващите дни първо НФСБ трябва да предложат в рамките на "Обединени патриоти" вариант за вицепремиер.

След като в малката коалиция се обединят около конкретно име, то ще бъде обсъдено и с ГЕРБ.

Цветанов не пожела да коментира информациите за влизане в кабинета на Явор Нотев, Борис Ячев или дори Волен Сидеров.

"Има една организация, която беше създадена за тези протести – желание на БСП, на президента Радев, на някои от извънпарламентарните партии това да е възможност да се търси оставка на правителството (…) Реваншът е на избори", категоричен беше Цветанов, който посочи, че управляващите ще изпълнят ангажиментите си към майките на деца с увреждания.

"Ако погледнем финансовите показатели на страната и цените, ако съпоставим 2013 г. есента и сега, разликата е в предимство на сегашното управление – възнагражденията са по-добри, а цените са по-ниски", категоричен бе той.

Цветанов нападна президента Румен Радев, като определи изказванията му от последните дни като "безотговорно поведение на държавен глава, който се стреми да е обединител на нацията".

Бившият силов министър припомни, че президентът е имал възможността да състави "еднолично правителство%, което обаче е вкарвало по-малко приходи в хазната, а в медиите е имало "съмнения" за голям разход в областта на отбраната.

"Мога да кажа на г-н президента, че когато беше в Министерството на отбраната, съм бил вицепремиер и министър на вътрешните работи и дадох живота си, за да има реални политики в борбата с престъпността (…) Този човек не може да дава морални оценки за политическото състояние в страната", заяви Цветанов.

Той все пак изрази задоволство от предстоящата среща между държавния глава и премиера Бойко Борисов. Цветанов обаче не пропусна да отбележи, че за 2 години Радев е имал достатъчно възможности да се запознае с управленската програма на кабинета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най важно е дан се пуска кокала. Обръча от фирми да е хубаво захранен. А за хората скришом прието двойно увеличение на данък имот!
56
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във "фалирала" Гърция Ципрас раздава бонуси, заплати и пенсии за коледа, а в "стабилна" България, престъпниците морят народа. Посланието на герб към старите хора е: умирайте по-бързо! Факт.
55
25
 
0
 
! Отговори
Боко преди 5 години
Дрън-дрън от разни червени анонимници. Едни и същи втръснали ни коментари под всяка новина. А бе, смешници, нали ви е ясно, че от вашите драсканици нищо, ама нищо не зависи.
54
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долу НАТО, Цецо и ЕС-то!
53
1
 
39
 
! Отговори
Младеж преди 5 години
Вие гербаджиите сте ***, безчувствени същества, социопати. Приличате на касапите от мафиотските филми. Оставихте пак хората да мизерстват за коледа. Ако дадете 50 лева на всеки пенсионер за коледа това са 100 милиона. Ако дадете 100 лева това са 200 милиона. Какви пари са това? За милиардера Борисов това са стотинки! Но не давате от прoклетия. Заплатите също мизерни. ББ вика на хората "да ви се махат от главата", Симеонов хули болни деца. Созиопати, криминални престъпници!
52
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя дори не осъзнава колко е "счупен"
51
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо - следващата Цецка
50
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И нека лобистките закони започнат да се приемат СЕГА
49
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка бе Цецо, Баце строи магистрали а ти какво правиш манекен ли си там какъв си виж си рейтинга с Плевнята сигурно имате общ рейтинг 0.
48
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението е. Всеки да произвежда и да продава. Всеки са си определя цената на продукта.не да виси на ясла.
47
34
 
4
 
! Отговори
Пончо преди 5 години
Браво Цецо само ГЕРБ
46
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България, ЕС, НАТО.Това е решението.
45
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И се надявали да се оспокои обстановката.Просто нема вече как с тези цени, новите данъци, Гражданската отговорност, ниските заплати и пенсии, скубането и краденето от всекакъв вид, безперекпетивноста тук.
44
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чуждите медии отново подчертаха, че при това правителство има най - голяма бедност, най - ниски доходи, най - много смъртност и самоубийства, най - високи нива на корупция и престъпления.
43
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦЕЦО, ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА ПЛЮЕШ СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА - НЕ МОЖЕШ ЯВНО ДА ПРОУМЕЕШ КАК МУ ВДИГАШ РЕЙТИНГА. КОЛКОТО ДО ГЕРБ, РАЗБЕРИ, ЧЕ СИ ОТИВАТЕ ПРЕДСРОЧНО.
42
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката виждате нагъл и безпардонен престъпник.
41
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този човек не е добре...
40
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Законите, които се приемат сега са в полза на шепа олигарси. Кога ще работите и за обикновените хора?
39
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е нагъл си майка му стара, пак Орешарски, пак Радев и бсп са ти виновни. С две думи ограничен, нагъл крадец!
38
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов да спре с пропагандата срещу Президента и да си измисля лъжи какво искал бил да каже. Призидентът ясно им заяви, че не иска оставката им или да ги сваля от власт, а да работят здраво и да покажат истинска борба с копупцията, да спре отлива на чужди инвестиции и да догонваме с по-бързи темпове другите държави в ЕС, а не да се сравняваме с далечното си минало. Ама ГЕРБ изпаднаха в истерия от протестите, изпаднаха ту в извенителен режим, ту в нападки срещу опоненти.