Паси зове: С Русия да се говори с уважение и отлично въоръжение

Бившият външен министър иска нови бази на НАТО у нас
843
Паси зове: С Русия да се говори с уважение и отлично  въоръжение
Снимка: Булфото

Има едно правило в дипломацията, което трябва да бъде прилагано към Русия и към други велики сили, но специално към Русия и специално в Черно море - с Русия трябва да се говори с огромно уважение и отлично въоръжение. Това обяви бившият външен министър Соломон Паси в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Още по темата
По думите на Паси обаче, Украйна няма нито едното, нито другото.

"Погледнете в Черноморския регион въоръжението на Русия - то е три пъти по-голямо отколкото въоръжението на Румъния, България и Турция взети заедно. Това е огромната причина за нарастване на апетита на Русия в Черноморския регион и единственото лекарство срещу този апетит е повече постоянно стационирано въоръжение на НАТО, на Запада, на ЕС в Черноморския басейн", отбеляза политикът.

По думите му в календара на "териториалните агресии на Русия" се наблюдава аритметична прогресия. 

"2000 година на власт идва премиерът Путин. Първата териториална агресия става 8 години по-късно в Грузия - 2008. Следващата е 6 години по-късно - 2014, в Украйна. Следващата е 4 години по-късно - 2018, в Азовско море. 8 - 6 - 4 - това се нарича аритметична прогресия, аритметичната прогресия на агресията. Това, което можем да очакваме, ако тази закономерност се потвърди за напред, до 2-3 години може да има следваща такава агресия, но тук става дума само за териториалната агресия", посочи Паси и продължи:

"Иначе моралната, пропагандната агресия, тя не е спирала никога и в момента България се намира в една от най-големите жертви на фалшивите новини и на пропагандната агресия, която идва от Русия", посочи бившият външен министър.

Той определи като "безсмислици" призивите за пращане на кораби в Азовско море.

"Да изпратиш военни кораби, които няма да използваш, това се нарича блъф. С руснаците да се блъфира е напълно ненужно и контрапродуктивно, с тях трябва да се разговаря от положението на равнопоставеността. В момента Запада и Русия не са равнопоставени в Черноморския басейн и това, което ние спешно трябва да направим - нови черноморски бази на НАТО в Черноморския басейн, включително около Варна и Бургас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
555
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,Путин се е обосновал,защо украинските кораби са задържани.За да няма утре отново учудване.И им е обяснил че търпението му е на изчерпване.И повече няма да търпи украинските провокации.По точно Порошенковите.А руснаци и украинци са един народ.Изключая едни 15 % бандеровци в Западна украйна
554
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Рекс ТилърсънРекси, вече станаха 657! От 816 - виж горе! Много работна ръка незаета има в България! Не е ли време да я постегнем? Трудът подобрява и мозъчното кръвообръщение.
553
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 653"...на връщане в Москва президентският самолет е успял да пренесе няколко тона аржентинско брашно."Дришъл, това вече го четохме, само че сега станаха тонове. Русия и най-големият износител на жито В СВЕТА, като отвя САЩ и Канада. Тупица ты, ***!
552
3
 
17
 
! Отговори
Gog&Magog преди 5 години
Разбрах, че жената на Монката Паси - Гергана била голяма фурия. Докато не свърши да капе кадаифа не го вади.
551
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи нормален ли си,бе?Та нали самите украинци са с руски произход и ако не ги натискат насила чужди сили,никога няма да влязат в конфликт с руснаците.
550
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е много доволен от пътуването до Буенос Айрес въпреки че не е успял да убеди Запада в изключетулната агресивност и кръвожадност на Украйна. Задоволството на руския президент е продиктувано от факта че на връщане в Москва президентският самолет е успял да пренесе няколко тона аржентинско брашно.
549
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На срещата в Аржентина между Путин, Меркел и Макрон на въпроса защо са нападнали руснаците украинските кораби, Путин е извадил лист бяла хартия и химикал и 20 минути им е чертал как и от къде украинците вероломно са нахлули в свещените руски територии и вероломно са нападнали и стреляли по мирните руски кораби. След като не са му приели обясненията Путин нервно смачкал рисунката и я хвърлил в кошчето за отпадъци и с това е приключила ползотворната приятелска среща Путин, Меркел, Макрон.
548
4
 
11
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
И недейте да вините много бат Бойко, щото той гледа да оцелее в тоз сложен свят, а туй е добре за България. Той няма сила, щото България е 132 дупка на кавала. Та само може да ги прегръща.
547
8
 
2
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Не ми е удобно да пиша така, но вие, българите в България даже не можете да бъдете оправени от някой друг и все ще сте нещастни.Човек или си гледа интереса или следва някаква идея. Друг път няма. Е ся понякога и идеиите са печеливши. Не е въпросът, кое е изгодно, а какви искаме да бъдем.На мястото на което е България има два избора:ЕС, нато, европа или Путин, Ердоган, султанат.Щото ако си в Куба е друго уискиКоето обаче не значи дан си гледа собствения интерес и да не се заиграва.
546
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SolomonushkaИ американска фирма участва в Лукойл,не е само руски или европейски.Но на мен Лукойл не ми пречи,пречи ми,че не ни позволяват да си прекараме директно газ от Русия без посредници,защото високите цени на горивата оскъпяват всичко в държавата!
545
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето защо е хистерията против Русия,цялата история за газа на руски езикhttps://youtube/watch?v=lr44xB2cePkИ ще разберете защо украинския газопровод е доста по скъп от останалите,просто върху украинския поток са накацали доста западни фирми.
544
1
 
5
 
! Отговори
Рекс Тилърсън преди 5 години
640 коментара за едно изказване на Паси
543
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека никой ни вкара в НАТО, ти като си някой, вземи ни изкарай от там :) Хахахахаха
542
2
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Ха, ха, ха! Това виц ли е? Човека никой изпълзя!
541
16
 
8
 
! Отговори
Заратустра преди 5 години
При руснак ли отиваш? Не забравяй да си вземеш камшика!
540
3
 
31
 
! Отговори
Bluesky1 преди 5 години
Соломон Паси и Роската Плювналиев да сформират първата антируска дружина,която да бъде спусната с парашути над вражеска територия.....муааахахаха
539
7
 
1
 
! Отговори
краставица преди 5 години
Ко ке праим РУснакът се пени,иска ке завземе и дръ=угарите в Ук раина ,КОЙТО ГО ХВАНЕ ХАЙР ДА НЕ ВИДИ
538
5
 
21
 
! Отговори
К6 преди 5 години
в този момент най добре е да си кротуваме, вместо бази на Нато да изградим пасажерски терминали и хотелски комплекси
537
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мала мале мале до къде сме стигнали това мазно гнусарче е било министър на външните работидемек чиновник във външното министерство на краваршингтони стига сте плюли евреите заради едно *** неможем да обвиняваме цял народ
536
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
русофоб = национален предател