Паси зове: С Русия да се говори с уважение и отлично въоръжение

Бившият външен министър иска нови бази на НАТО у нас
843
Паси зове: С Русия да се говори с уважение и отлично  въоръжение
Снимка: Булфото

Има едно правило в дипломацията, което трябва да бъде прилагано към Русия и към други велики сили, но специално към Русия и специално в Черно море - с Русия трябва да се говори с огромно уважение и отлично въоръжение. Това обяви бившият външен министър Соломон Паси в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Още по темата
По думите на Паси обаче, Украйна няма нито едното, нито другото.

"Погледнете в Черноморския регион въоръжението на Русия - то е три пъти по-голямо отколкото въоръжението на Румъния, България и Турция взети заедно. Това е огромната причина за нарастване на апетита на Русия в Черноморския регион и единственото лекарство срещу този апетит е повече постоянно стационирано въоръжение на НАТО, на Запада, на ЕС в Черноморския басейн", отбеляза политикът.

По думите му в календара на "териториалните агресии на Русия" се наблюдава аритметична прогресия. 

"2000 година на власт идва премиерът Путин. Първата териториална агресия става 8 години по-късно в Грузия - 2008. Следващата е 6 години по-късно - 2014, в Украйна. Следващата е 4 години по-късно - 2018, в Азовско море. 8 - 6 - 4 - това се нарича аритметична прогресия, аритметичната прогресия на агресията. Това, което можем да очакваме, ако тази закономерност се потвърди за напред, до 2-3 години може да има следваща такава агресия, но тук става дума само за териториалната агресия", посочи Паси и продължи:

"Иначе моралната, пропагандната агресия, тя не е спирала никога и в момента България се намира в една от най-големите жертви на фалшивите новини и на пропагандната агресия, която идва от Русия", посочи бившият външен министър.

Той определи като "безсмислици" призивите за пращане на кораби в Азовско море.

"Да изпратиш военни кораби, които няма да използваш, това се нарича блъф. С руснаците да се блъфира е напълно ненужно и контрапродуктивно, с тях трябва да се разговаря от положението на равнопоставеността. В момента Запада и Русия не са равнопоставени в Черноморския басейн и това, което ние спешно трябва да направим - нови черноморски бази на НАТО в Черноморския басейн, включително около Варна и Бургас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
535
8
 
18
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
До Скитника евреинА ти, от коя дупка изпълзя?
534
8
 
40
 
! Отговори
Скитника евреин преди 5 години
Никога за нищо на света не се доверявайте на евреин или русофоб ! Това са съществата , готови да продадат , и майките , и децата си за жълти стотинки !
533
31
 
11
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
Мнението на народа е ясно, и той го заявява на всички избори от десетилетия насам - вън русия, да на ЕС и НАТО. Харесва, не харесва - това е!
532
7
 
38
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Този доведе НАТО без да попита народа на България. Колко поучително би било да затворим в една от натовските бази в България Паси и Плевнелиев при цветните американски войници, а в този момент Русия да им изпрати летящо послание.
531
30
 
12
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
А съвета на Паси е много добър! Жалко, че Украйна и западните държави не го последваха, а решиха, че щом вълка си е сменил козината, то и нрава му е променен. Русия е била, и винаги ще бъде империя на злото!
530
2
 
13
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До От Ким Исти На Ей алоо каква пиеса те гони бе ? Това е цстихотворението Жидов Гроб Иван ВАзов ,посветено е на предателят еврейн предал Столицата Търново и крепостта Царевец на Турците и после знаеш ли каква е съдбата му ,ако не знаеш прочети стихотворението за да я узнаеш .
529
22
 
12
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Колкото по-близо до Русия, толкова по-близо до просия.
528
4
 
3
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Е да де, ама на един стриим коментарии,Един Ким Чен Юн стига.
527
3
 
8
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен а той Толстой е казал и друго нещо Русия ще я унищожат не Анархисти и комунисти ,а Проклети Либерали .
526
10
 
7
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
От коментарите ти Кими, разбирам, че си бил от избраните дето по онова време живееха добре. Доносник можеби, ама от низшите щом сега си недоволен и ти е зле. Намирам извества справедливост в това, поживял си си добре докато ние тънехме в мизерия, сега е наш ред да поживеем добре, а ти да помизерстваш малко. Помечтай си за ония времена, лошо няма. Връщане назад също!
525
3
 
4
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Рашко Абе раши нали знаеш онази приказка за *** и тъпана ,та аз на *** ли да си вярвам или на тъпана .Тези мантри ги разправяй на други не на мен .Иначе ставаш за придворен шут умееш да разсмиваш хората и то доста добре .
524
8
 
7
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
Още много веща помня Кими, примерно как границите бяха опасани с два реда бодлива тел и минни полета, също като в СК. Колко граждани на ЮК са се опитали да избягат в СК от разцепването им? А колко от СК са се опитали да избягат в СК с риск за живота си, и с ясното съзнание, че обричат всичките си близки на гибел Защо? Кой бяга от хубавото Кими, дават ли ги тези неща по националната телевизия на СК?!!
523
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това не е ли онова дето баща му беше професор по комунистическа естетикакомунист до края на живота си ей големи по.длогари в тая българиянаправо си е гнусно професорското синче да ми се прави на демократточно като банкянското папуасче дето е второ поколение комуниствреме е да се започне от тия комунистически продажни издънкии тогава ще се оправи българия- те тия утре ако трябва и фес ще сложат само да са на власт и да цицат от нещастните гл.упаци дето ги направиха управници
522
10
 
7
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
Кими, спомням си как изглеждаха нещата и по телевизията в НРБ, ама си спомням и как майка си кърпеше двата чорапогащника с лак за нокти и ги ползваше по пет години. Помня и как татко си наточваше двете бръснарски ножчета и ги ползваше по пет години. Помня и как нямаше тоалетна хартия и си бършехме дупетата с вестник. Тия неща някак си не ги даваха по държавната телевизия, защо??
521
4
 
8
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Рашко Рашко ,абе брато намери сайтът на Северномкорейската държавна телевизия за да видиш колко са гладни горките хора и как са освободени от данъци още през далечната 1974 година ,те бедните корейци . Бедни корейците ама в твоята куха либерална тиква .Ние Българите можем само да мечтаем за такава подредена държава която имахме преди 30 години https://exploredprk/ Гледай сега за северна корея и бъди безпристрастен в отговора си .
520
1
 
11
 
! Отговори
V преди 5 години
Ако не беше Русия това еврейче нямаше въобще да се роди ;) А за по добри въоръжения трябва сами да си ги направим .Никой няма да ни продаде най доброто си оръжие .А и САЩ и Русия не могат да правят добри оръжия .Поне докато не ги нападнеш .
519
1
 
7
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До тонката Не от Югозападът съм а бедняците са тук в България а не в северна корея .Чети бе *** чети ,така каза Коритаров на *** пеперудата Спас Гърневски .
518
4
 
4
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
Кими, хрумвало ли ти е, че съществуването на една държава не е самоцел, а е обвързано с просперитета и възможностите за израстване на нейните поданици. Това е разликата между това, което имаме и това, което ти пропагандираш. Ти си за държава, съществуваща заради самата държавност, без значение, че болшинството хора тънат в нищета (СК е идеален пример), ние сме за нещо по-различно, което виждам е над възможнастите ти да разбереш. СК и ЮК са идеален пример, помисли над това!
517
1
 
2
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Един от Дивия Запад Попържам такива *** като теб .А нали знаеш поговорката На зла круша зъл прът на зло куче като теб зъл шут .
516
0
 
14
 
! Отговори
Иво 68 преди 5 години
Жалко еврейче..... Защо събужда едни спомени?????