Левовете в евро – цените същите, обеща финансист №1

Нямало какво да го мислим, имало само предимства
352
Левовете в евро – цените същите, обеща финансист №1
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма икономическа и житейска логика да се очаква съществена промяна на ценовите равнища при присъединяването на България към Еврозоната, каза финансовият министър Владислав Горанов по време на среща на бизнеса с правителството, цитиран от БТА.

Още по темата

Според него подобна е била ситуацията в балтийските държави и другите страни, които са се присъединявали към Еврозоната.

"Влизането на страната в Еврозоната ще допринесе за предимства за цената на финансирането на българската икономика, както и до по-голяма сигурност на финансовата система", изтъкна Горанов.

"Няма нито една смислена причина за държава с фиксиран валутен курс да не бърза да се включи в една от най-мощните икономически инфраструктури, наречена евро", заяви финансовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
1
 
6
 
! Отговори
Антоанета преди 5 години
До SkkСега курса е закован, , но като се приеме еврото, се говори усилено, че 1 евро ще е 4-6 лева. И така ще е! Това означава милиардите лева спестявания в банката да бъдат ограбени.
301
1
 
13
 
! Отговори
Клетвата народна преди 5 години
Всички българи ви споменават. На лягане и на ставане. Всички крадци и шайките лешояди около вас - консултанти, строители и пр. Възмездието ви застига.
300
0
 
8
 
! Отговори
Горянина преди 5 години
Да. Наема ще му остане същия. Пак на аванта ще живурка Гуреливия.
299
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сегашният курс не е реален. Еврото е по слабо от лева.Ако беше добро за националните интереси нямаше сега да го предлагат. Идеята е беден богат да носи.
298
2
 
13
 
! Отговори
Горанов-т.ъ.п.а.к.а преди 5 години
Господин Горанов.Обяснете какво по-точно значи,че цените ще останат същите.Никъде не го упоменахте.Ако имате предвид,че заплата от 1000 лв ще стане 500 евро,а килограм телешко от 20 лв на 20 евро...мисля,че е време да си ритнете столчето сам...и вие и всичките ви сподвижници.Обяснете и как при липса на износ ще стабилизирате икономиката и ще поемем силното евро.
297
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаш ли собствена валута си държава, иначе колония на Германия.
296
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В най-бедната държава в ЕС гледам много експерти се подвизават по форумите.
295
5
 
2
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Дай им само ракия да пият и да простират..
294
2
 
18
 
! Отговори
Фен на ГЕРБ преди 5 години
Уважаеми представители на моята партия ГЕРБ. Смятам, че е редно такъв сериозен въпрос, което силно ме съмнява, че осъзнавате, да бъде подложен на оценка от народа т.е. референдум. Нека хората бъдат запознати с ползите и вредите, защото тях ги има и нека решим тогава. Искрено се надявам това да не се превърне в масова приватизация епизод 2, защото това на мен лично много ми изглежда така.
293
2
 
24
 
! Отговори
Пешо Пешев преди 5 години
Наши икономически емигранти помнят много добре какво стана и в Италия и в Гърция... така, че тия да ги разправя на баба си!!!
292
1
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Право е министърчето, цените ще са същите, но в евро. А заплатите ще ги обърнат по курса от левове в евро и всичко е О.К.Народа да не се оплаква всеки ден ни увещават, че заплатите ни скачат ежегодно? Икономиката расте? Няма инфлация? Пълнят някаква потребителска кошница? Че българина не работи и получава повече от това което заработва?Ние живеем в рая бе хора? Да богославяме управленците ни и да им благодарим, че работят ефективно и безплатно за нас????
291
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом приказва,че "няма логика" значи много добре знае че ще поскъпнат цените при тва доста.Мощен икономически съюз -хаха ама тоя съюз не го прави еврото ми стандартът на живот и икономиката.Като заплатите станат 500 евро а цените се качат по две защото - нали 1 евро 2 левчета да си дойдем на думата какво ще е положението на хората в България.Нали една държава я правят хората?Ще почнат да теглят кредити ще дигнат социалните помощи на етноса и след като катастрофата е неизбежна ще се махнат от влас
290
3
 
28
 
! Отговори
ЕВРОПЕЕЦ преди 5 години
Финансистът лъже. Всичко ще поскъпне. А ние ще обеднеем, губейки част от спестяванията си.
289
0
 
11
 
! Отговори
men преди 5 години
горанов ги разбира. в търговище са по добри специалисти по финансе и от санкт гален. напред като леминги. швейцария като чуха че горанов обърна палачинката и почват да се замислят. утре има извънреден референдум под надслов "да направим ли като оригинала от балканите?"
288
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SkkДо SkkЗнаех, че ще се хванеш:) Оставям на страна, че си *** и пишеш "милЯрди" Та: Не е важно какви са цените а какво може да си купи един работник със заплатата си1. 1000 л бензин , 1200 л. дизел или 2200 л. газ за колата2. 300 вратни пържоли3. 300 кутии цигари4. 1500 стека минерална вода 6х2 литра5. 4500 бр. спагети по 0.5 кг6. 350 кг перфектна кайма 50/50 свинско/телешко7. 280 кг кафе "Лаваца"8. 150 кг перфектен прах за пране--------Цените са от Италия, с днешна дата
287
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен няма да ни позволят еврото, защото чуждестранните фирми използват бг пазара да наемат специалисти на ниски цени.
286
6
 
6
 
! Отговори
Skk преди 5 години
Ние реално сме с евро. Това че на парите пише лев няма никакво значение курса е закован.
285
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 295Лева трябва да изчезне, ако искаме България да е средностатистическа евро държава.
284
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно...вярвай си.Всичко оправихме че и до еврото стигнахме .Ей сън не спят само за това пусто евро се мисли... какво му е на Лева ??? А да трябва още да се докара народа до просяшка тояга ..до изтребване.Но повече накъде от туй ..то шепа пенсионери останаха ..всичко младо навън ...че и не иска да се връща в тоя ад.Това държава ли е вече??? Просто не ми се коментира ..за евро ще се натискат. защо не питат шепата народ искат ли го???Не им държи....не ги е срам!
283
4
 
10
 
! Отговори
Skk преди 5 години
До 282Гърция, Италия, Испания да не мислиш, че са много добре. Само погледни цената на горивата при тях! Влез в техен магазин, цените са като при нас ама в евро. Да не говорим, че с емитирането (разбираи безразборното печатане). На евро от центталната банка за да го дава на закъсалите се надува инфлацията, пари без покритие. Техните дългове, кой ще ги плати всичките имат милярди да плащат.