Борисов сигурен: През юли ще влезем в чакалнята на еврозоната

Премиерът посочи, че си е изпълнил всички ангажименти, поети преди 10 г.
Обновена: 22 фев 2019 09:19 | 21 фев 2019 21:29,
332
Борисов сигурен: През юли ще влезем в чакалнята на еврозоната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов изрази увереност, че през юли 2019 г. България ще влезе в чакалнята на еврозоната и отчете добрите икономически показатели на страната.

Още по темата

"Тази година ще финишираме с над 120 млрд. лв. БВП. Очаква се тази година държавният дълг на България да стане 17,5%, което ще бъде най-ниският в Европа. Ръстът на икономиката е най-стабилен. За първи път износът за Германия е много голям. И не аз, а представител на "Конрад Аденауер" каза, че БВП на страната някога е бил 7,5 млрд. долара – какво можеш да направиш с такъв БВП? Бюджетите ни са на излишък, ръстът на контрабандата е под 5%, безработицата е под 5% - само тези, които не искат да работят, не работят, огромен фискален резерв, златен резерв, и съм сигурен, че през юли 2019 г. ще влезем в чакалнята на еврозоната. Което гарантира на инвеститорите, че икономиката е стабилна и няма да фалират банки. Така Европа има пример как държава от Източна Европа може да бъде държава за пример", каза министър-председателят по време на честването на 25-годишния юбилей на Фондация "Конрад Аденауер" в България, цитиран от "Фокус"

Той отчете и че "перфектно работи споразумението с Турция" и че няма мигранти.

"Имате една държава на изток, която като дисциплина е коренно противоположна на Гърция, имате охрана на границите, по-добри от на Виктор Орбан, и не създаваща никакъв проблем, защото със съседите сме се разбрали. Така че през тези години, в които сте харчили парите на немските данъкоплатци – те са се върнали многократно", посочи Борисов.

"Със събраните пари от контрабандата увеличихме учителските заплати, повишихме доходите. Демокрацията дава правото на смяна на управниците, но няма да позволим на БСП отново да фалират банки и ние да им ги оправяме. И от фондацията не са прави, че Държавна сигурност си е отишла. Напротив – сега са децата и внуците на ДС. Даже по-силно работят сега. Но ние сме демократи и приемаме тези неща с усмивка", коментира Борисов и посочи, че си е изпълнил всички ангажименти, поети преди 10 години, и сега има подредена държава.

Той благодари на фондацията и за оценката за българското европредседателство.

"То не е на Борисов, на ГЕРБ, на правителството. То е на България. Цял свят призна, че може би е най-доброто европредседателство в последните години. И не само в чисто техническо отношение, а защото сложихме на масата една от най-трудните теми – Западните Балкани", посочи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
23
 
14
 
! Отговори
Чочо преди 5 години
Колко хубаво беше през управлението на на БСП- по рафтовете на магазините имаше само оцет и повечето бяхме слабички и стройни и въздуха беше кристално чист,защото нямаше гориво за автомобилите ни и Георги минчев бог да го прости поръчваше на сеста си в Австрия да му изпрати туба бензин та да си подкара фиатчето. След това другарите създадоха и небезизвестни трибуквени групировки и за капак ни фалираха банките и ни обраха спестяванията .Та много добри работи сътвори стогодишната мумия.
217
27
 
13
 
! Отговори
аз преди 5 години
Браво! Мястото ни е в Шенген...крайно време веше!
216
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю *** ти не си народа.
215
8
 
36
 
! Отговори
видими резултати преди 5 години
Господин Борисов, Вие как разбрахте, че ние, българския народ, ИСКАМЕ ДА ВЛЕЗЕМ В ШЕНГЕН??? ЗАЩО НЕ ПРАВИТЕ РЕФЕРЕНДУМИ? СТРАХ ЛИ ВИ Е? ИЛИ ВЕРНОСТТА ВИ КЪМ БРЮКСЕЛ ЩЕ БЪДЕ ПОДЛОЖЕНА НА ИЗПИТАНИЕ? Г-Н БОРИСОВ, НА ВАС ПУКА ЛИ ВИ ЗА БЪЛГАРИЯ???
214
5
 
24
 
! Отговори
пътник преди 5 години
Ние все влизаме и перманентно си дремем я по чакални, я по черджета, но никой ни не пуска вътре. Отвън като улични ***, очакващи огризки и отпадъци от задната врата на кухнята. И така 25 г. драги зрители, читатели и кибици.
213
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кал в Европа няма, кал в неограничени количества има в Русия, споко.
212
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е тоя докато не ни набута в калта няма да миряса!
211
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само че там не е имало антибългарски партии като БСП, да фалират неколкократно държавата и народа си.
210
3
 
11
 
! Отговори
ПРОФЕСОРА преди 5 години
Границата се охраняваше с жива сила с автомати калашников, имаше заграждения навсякъде, а на места беше минирана не от САЩ и Англия.
209
16
 
2
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Както писах преди време тази смяна с еврото съм го минал.Повечето са плюсовете отколкото минусите от тази смяна..Вярно е че продуктите от първа необходимост ще се позакръглят но те и сега си ги повишават когато си поискат.Англичаните,швейцарците примерно си запазиха нац.валути,но къде са те...къде сме ние...
208
9
 
17
 
! Отговори
боко тиквата преди 5 години
Бюджетът е на излишък, а това е постигнато с много труд и лишения от моя страна, на ГЕРБ и колегите патриоти! Вече две години с Цецко Ушето, Красьо шкембето и Бялата Златка пътуваме с градския транспорт, носим кърпени чорапи и сме на минерална вода и филии с мас. За това искам да опростя дълговете на моите верни избиратели от "Столипиново" и "Шекер махала", защото идват избори, а ние борихме престъпността и гладувахме, трудихме се много и ни се полага да останем на власт. На всяка цена!
207
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РЕНЕТА ИНДЖОВА-ЦЕЛТА НА ГЕРБ Е ДА УНИЩОЖИ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ,ТОВА СТАВА ПО ПОРЪЧКА НА ЧУЖДИ И ВРАЖДЕБНИ НАМ СИЛИ ОТ ЗАПАДА.....С ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ РЕНЕТА ИНДЖОВА Е КАЗАЛА ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА ГЕРБ-ГРОБ
206
3
 
9
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
С нетърпение чакам да дойде момента да влезнем та тези Хора да го кажа по меко от банките да спрат да си разиграват кончето както си искат.Да имат Европейски контролИмам чувството че ще дойде време и да плащаме въздуха който дишаме когато влезнем в коя да е банка,Вкарвам пари...тегля пари...винаги има такса...и това е от офис на моята банка...Дано да дочакаме...
205
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано до юли да те няма.
204
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8888До 173 Ти ,който ни наричаш страхливци пътувал ли си с автомобил от България за Европа.Пътувай и ще видиш аргументи колкото щеш. ----------------------Алоо, при бай ти тошо щеше да видиш Европа през крив макарон. Нещо по въпроса ??? ++++++++++++++++Да слагате палци долу и да не слагате - ТОВА СИ Е ГОЛАТА ИСТИНА. ЯСНО. До границата - и след това - пушката. Недорасли и необразовани дечица. НИЩО НЕ СТЕ ВИДЕЛИ.
203
8
 
22
 
! Отговори
F16 преди 5 години
Пореден опит да ни набута в далаверите на шайката му.Какви ли комисионни също са му обещали от Брюксел?
202
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да стане по добре в България има едно условие, а то е никога да не гласувате за БСП.
201
6
 
17
 
! Отговори
дам... преди 5 години
Защо бе Борисов е това бързане? Нито Чехия, нито Полша, нито Унгария си смениха валутите. Словакия прие еврото и хората не са много щастливи. Да, за някой хора ще е добре, но определено за държавата като цяло не! Лично мен (а мисля че и доста от останалите българи) ме интересува какво ще се случи с цените на стоките и услугите, и още в какво съотношение ще се извърши смяната на парите? Всичко останало са празни приказки и демагогия!
200
6
 
18
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
С годинките става все по нагъл в изказванията си!Преди да говори колко "голям" ни е Брутния вътрешен продукт можеше да отвори гугъл и да провери че НАЙ-НИСКИЯ БВП на глава от населението в ЕС е Българският!!!
199
3
 
18
 
! Отговори
шоп преди 5 години
"ръстът на контрабандата е под 5%"Верно ли имаме ръст на контрабандата? Браво баце!!!