Политиката у нас била "шизофренна", определи Карадайъ

Партиите трябвало да седнат на една маса
16 мар 2019 14:45, Александър Попов
56
Политиката у нас била "шизофренна", определи Карадайъ
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призовава основните, системните партии, да седнат на масата и да се обединят около национални приоритети и програма за развитие на страната.

Ако има национално отговорни партии, да седнем на масата за дефиниране на националните приоритети на държавата, апелира Карадайъ в словото си на митинг в родопското село Барутин.

Според лидера на движението е необходимо да се очертаят и дефинират националните приоритети и едва след това да се търси решение за "политическата и парламентарната криза в страната". Тази политическа криза няма решение от модела "стани да седна", смята Мустафа Карадайъ, цитиран от БТА.

Десет години държавата ни е в състояние на инерция, защото няма визия и приоритети за развитието на страната, заяви председателят на ДПС. По негова оценка от една страна има парламентарна криза, а от друга "сме на ръба на политическа криза". В анализа си на политическата обстановка, Мустафа Карадайъ определи като "шизофренна" политиката в нашата страна на разминаването в позициите на български политици при подкрепата на европейски резолюции и в действията си в страната.

"Едни европейци в Брюксел, с обратни действия в България," допълни Карадайъ. Според него "за тях по-голяма ценност са национализмът и националистите, а не демокрацията, не европейските ценности". Идват тези уж европейци, говоря за ГЕРБ, били за европейско развитие на страната, да ни лъжат, за да ни вземат гласа, допълни лидерът на ДПС. Той визира в словото си и "другите", които се опитват да пречат за постигането на целите от Консултативния съвет по национална сигурност, вместо да покажат, че "не са онези от онова време".

Мустафа Карадайъ заяви, че няма да позволят нито на едните, нито на другите в опитите им за противопоставяне.

Тази политическа криза има решение от ясна визия за развитието, ускореното и догонващо развитие на страната, смята Мустафа Карадайъ. Лидерът на ДПС, представители на ръководството на движението и депутати участваха във възпоменателен митинг в памет на събитията в Барутин около възродителния процес през 1972 г.


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДПС е противоконституционна партия създадена от БКП=ДС за да разделят нацията.Няма място в България въобще.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Uuuu, dps teroristiiii.
44
1
 
8
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 1 месец
ТЕ--ПАРТИИТЕ И СЕГА СА НА 1 МАСА--НАРОДНАТА ЯДАТ И ПИЯТ И СЕ ВЕСЕЛЯТ КАТО СЕ ОПЛЮВВАТ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ --ЗА РАЗНООБРАЗИЕ НО И НА ПАРТИИТЕ СВЪРШВА ВРЕМЕТО ИДВА ---НАРОДНО УПРАВЛЕНИЕ
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Политиката у нас била "шизофренна", определи Карадайъ

Естествено ще е такава, щом такива като него се занимават с политика! Каквито са те (и споменатия в статията), такава е и политиката им!
42
1
 
2
 
! Отговори
ЕВОА преди 1 месец
Браво,бравус,машала,ашколсун и всичко що е хвала!
41
1
 
11
 
! Отговори
Schiz00 преди 1 месец
От дълбокомисленото изказване на митинга и сериозния исторически и геополитически анализ, най-много ми допадна пожеланието за скорошно "оправяне" на жертвите от атентата в Нова Зеландия.
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При тия от ляво всичко се решава на маса … там дефинират проблемите
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото са си сменили имената доброволно.
38
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Задавам си въпроса, ЗАЩО българските помаци не отбелязват принудителната смяна на имената и религията от турците!!!??? Питам, защото турците за смяна на името уреваха, а българите петстотин години кланета и трепане! Нагли са , като Тиквата бойко борисоф
37
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако продължавате да лъжите за възродителния процес,съвсем никой няма да гласува за вас,сами си вкарвате автогола и хората гласуват за патриотите!
36
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 35
Турците са ги държали защото са имали нужда от роби.Не ти ли е ясно тва.Ако бяха избили българите трябваше да има турци на тяхно място и съответно пи-малко данъци и закони.По турско робство всеки турчин е могъл да влезе в къщата на всеки българин да му вземе всичко да опъне жена му и децата му ако са хубави и да ти тръгне.Че и пари да му платят защото са му се изтъркали зъбите или половият му орган се е уморил и ножът изтъпил. Е затва са ги държали българите-за колене и еб"ане
35
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 32
заради руснаците я има България.
--

ако българите не са били оцелели 500 г, кого е щяла да "освобождава" в 90-тата минута твоята раССия бе, бас-тун? ако османската империя наистина е искала да "претопи" българите (до колко сега всеки българин е "чист" българин е друг въпрос) е можела спокойно да го направи за 5 века!! (5 века са това, ей!)
"освобождението" от раССия е равносилно на сегашната анексия, на сегашното превземане на крим! абсолютно същата схема, и абсолютно същият крает ефект!
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Визирайки себе си, го подкрепям напълно.
33
2
 
14
 
! Отговори
ШИЗОФРЕННА ПОЛИТИКА преди 1 месец
се твори от шизофренни " политици " !!! Лекувайте се др. Карадайъ, лекувайте всички *** в този " Парламент " превърнал се в Содом и Гомор за последните 75 години от историята на България!!!
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 29
Тия са некви турци.Те не харесват Русия -та нали заради руснаците я има България.Не си прави илюзии.
31
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 30
Русия славянска,българите са свързани с история,език,религия, с тази братска държава.
--

какнво ни е "братското" кс твоята раССия бе, бас-тун? каква "история" ни свърза бе?
къде беше твоята раССия 500 години, че не ни "освободи", ами влезе резерва в 90-тата минута, когато мача "по принцип" беше решен?
къде беше твоята раССия 7 години по-късно, когато беше против съединението?
да продължавам ли с въпросите по нататък, че ще те забия в земята!?
30
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АКО не ти харесва Карадаъ вземаш куфарите и отиваш в Турция,Живков така правеше вратта е широко отворена.Как да създаваш партия която е против България,вашата партия не с държавата тя се допълва с идей от Турция.БГ в момента се управлява от ГЕРБ И САЩ.ГРЕШНА политика отново,вашата партия е против Русия славянска,българите са свързани с история,език,религия, с тази братска държава.Вие искате да оказвате влияние с език и икономика да вземате постове на управление за икономически изгоди,
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До29
И тия са си шизофреници.Ем се кланят на Ердоган ем се барат европейци при тва либерали.
--

кланят се на масквА, а не на ерголям.

и да, шизофренное да си "либерал" (дпс), а да си фен на фашиста ка-путин, да се бараш за "социалист" макар и псевдо (бсп), а също да си фен на агресора от крим, да уж десен, консерва, а да си против ултрадесният фашага от "спаската башня" (герб)

шизофренията е пълна и тотална, в това е право момчето - говорител на сараите!
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тия са си шизофреници.Ем се кланят на Ердоган ем се барат европейци при тва либерали.Е какъв е тоя либерален халифат.Се едно суха вода или близка далечина.
27
1
 
12
 
! Отговори
от въпросче преди 1 месец
Анкетата дава почти равни показатели което означава,че ДъПъСъ и ОП(КакаСиСи) играят като скачени съдове!)))