Борисов се разпореди: Нито един нов пенсионер да не бъде ощетен!

Ще се смята по двете формули, ще се взима по-благоприятната
291
Борисов се разпореди: Нито един нов пенсионер да не бъде ощетен!
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов разпореди на социалния министър Бисер Петков и на шефа на НОИ Ивайло Иванов да не се допуска намаляване на пенсията на нито един пенсионер.

Още по темата
След спешна среща в Министерския съвет вицето Томислав Дончев увери, че няма да има намаляване на пенсиите, за тези които тепърва ще излязат в заслужена почивка.

Той подчерта, че и тази година правителството ще отпусне 53 млн. лв.

Управителят на НОИ Ивайло Иванов уточни, че на бъдещите пенсионери ще бъдат изчислени пенсиите по двете формули - по старата и по новата, и за всеки случай ще се прецени по коя формула човек ще получи по-висока пенсия, като ще се гарантира по-благоприятния размер.

Това ще стане с компенсационни механизми за допълване на разликата.

Вероятно предстоят законодателни реформи.

Иванов и лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов увериха, че става въпрос за много малки разлики в пенсиите - от порядъка на двайсетина лева.

В понеделник беше публикуван предварителен анализ на НОИ за ефекта от отпадането на трите години за периода 1997-1999 год. Той е правен на база симулация за бъдещите пенсионери.

По думите на Бисер Петков данните показват, че промяната ще се отрази благоприятно за повече от 60% от пенсионерите, за някои ще има неутрален ефект, а за около 30 на сто ще има намаление на пенсиите, което ще е в рамките на до 5 процента.

Той припомни, че промяната касае само бъдещи пенсионери, а не такива с вече отпуснати пенсии.

Томислав Дончев добави, че правителството има амбицията да осигурим 50-53 млн. лв. за великденски добавки за пенсионерите.

Според него вероятно решението ще бъде взето още тази седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези промени , Тиквоний направи с предложения и одобрен от ГЕРП , Откраднаха Парламоти и Мърляшки закон за държавния бюджет !!! Натрапен от СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ !!Чети и помни българино !А тогава се смята за поредната победа на Нинова срещу управлението на АЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ !
33
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте на пенсионерите да изядат цялата държава.
32
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но никога никой не се разпорежда (от която и да е партия или правителство) тук да има европейски заплати, пенсии, осигуровки, условия на труд, а иначе от години сме в ЕС....Изглежда само политиците и бизнеса са добре за сметка на народа.
31
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТоДа изберем тебе ако искаш?Ти ша на оправиш предполагам.
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Б. Петков нищо благоприятно НЕ е направил до момента за никого. Така ощети инвалидите, че нямам думи. Сега и пенсионерите ще го отнесат. Обаче има пари да опрощават милионите задължения на бизнесмени и др. такива, които не си знаят парите.
29
19
 
3
 
! Отговори
наследниците на БКП преди 5 години
Тези които подкрепят БСП да си търсят парите от Жан Виденов..ха.ха техните пенсии тогава липсваха нацяло.
28
1
 
30
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
"Борисов се разпореди....."Що за държава е това,дето неща в правомощията на Законодателната власт се решават от един единствен човек,в зависимост от това доколко е застрашена властта му?????
27
0
 
25
 
! Отговори
ТВА НОИ, ТВА НАП преди 5 години
Нема таквиз фирми. Има ЕДНОЛИЧНО БАНКЯ.ББ ЕООД
26
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ще бъда ощетена обратно , ако се върнат трите години преди 1997т. От 2000 съм в западна голяма компания, винаги плащаща всичко по трудов договор и спазваща нашето законодателство. Осигуровки -точно по договорите . Сега ще облагодетелстват тези ,които от 2000г насам викаха "Пенсия я дочакам , я не".Взимаха си парите кеш и се осигуряваха на някакъв минимум за бранша.
25
0
 
23
 
! Отговори
ОН ПО ЦАРСКИ преди 5 години
Е от него по-ларж няма. На всички по-малко, от всички ПО МНОГО
24
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво Бойко заслужава тиквен медал.
23
16
 
6
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
Ленчето от БСП ако върне откраднатото от КТБ и БНТ може да има и по-високи добавки. Формулата е такава: всички доносници на ДС , милиционери и комунисти да се лишат от пенсия и ще има пари за останалите. Те да си търсят пенсията от Путин щото са служили на масква и КГБ.И да не им се дават великденски добавки защото те не празнуват такива празници даже имаше гонение на празнуващите преди 89г
22
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На маймуни ни обърнаха!!!!!!!
21
1
 
26
 
! Отговори
селянин преди 5 години
ПОДИГРАВАТ СЕ БЪЛГАРИНО ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ТАКА , ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ СЦЕНАРИЯ, КАТО НА ЧЕУШЕСКО.
20
1
 
22
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
Най лестния начин да има за пенсии въпреки че изчезваме и няма мн работещи е да се осигоряват хората на реалната заплата . Ама бизнесмените реваха кат стана 560 дори което е смешно ама щом си траем значи няма дерт
19
19
 
6
 
! Отговори
Край преди 5 години
Верно че управлява като самодържец ама ако остави на ония 240 от парламента още по зле става.Оти ручахме жабетата? Прход демокрация - дрън дрън.
18
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Борисов ни защитава от своеволията на ГЕРБ.
17
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо няма да се смятат осигуровките преди 2000г? И преди това се работеше и преди това се внасяха осигуровки и преди това се взимаха пенсии! И най-важнотоТОВА КОЕТО СЕ ПОСТРОИ ПРЕДИ 2000г ОЩЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ИЗКРАДЕТЕ, въпреки еБаневци и пр. пасмина, въпреки социални министри като Калфин/нали идеята за рИформата е негова и се нарича модела Калфин/ и този мрънкащия на снимката и др. произведения на дефектни изделия на ДИП "Зебра" Курило!Така, че нали знаете, че ще ви.............................!
16
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Създателя на проблеми , Собственика на ГЕРБ , Главния пожарникар на десетилетието , лицето Бойко Методиев Борисов .........ЩЕ ВИ СПАСЯВА , .......от себе си !!! Българино събуди се !
15
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
голяма стабилност ... от седмици говорят как го променили и тепърва ще правят анализ как ще засегне хората промяната, а сега излиза ББ (доброто ченге) и решава да запази нещата кипи безмислен труд с цел по-добър ПР на ББ