Плевнелиев с нова атака към Радев: Целта му е да стане премиер!

Вече трета година той няма нито един приоритет, упрекна го президентът (2012-2017)
Обновена: 24 мар 2019 09:48 | 24 мар 2019 07:20, Красимир Ангелов
857

Груба грешка на държавния глава е да коментира подобна тема като скандалите с имотите на властта по начина, по който той го направи. Но очевидно президента Радев не разсъждава институционално -  той просто води своите генералски битки. Това заяви президентът (2012-2017 година) Росен Плевнелиев в предаването "Опорни хора" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
"За съжаление, отново наблюдаваме същото. Винаги досега избори се правят със скандали, с жестоко противопоставяне и заявката за европейските избори за най-голямо мое съжаление е отново същата - скандали, разправии, партизантски подход и битки, вместо да погледнем голямата картина на националния интерес и на нашето място в Европа и света", посочи бившият президент.

Той за пореден път нападна своя наследник Румен Радев, който по думите му гони свои цели в политиката, а не е обединител на нацията.

"Целта му е само една! Аз мисля, че вече не остана и капчица съмнение, че президента Радев не иска да играе президентската роля. Той в трите основни функции на държавния глава вече се провали – нито е обединител на нацията, нито е основният балансьор в демократичната държавност, нито има някаква активна външнополитическа програма. И тъй като той не иска да прави тези основни дейности на държавният глава, ние си даваме сметка, че той цели нещо съвсем друго – той се бори за властта, той иска да е бъдещ министър-председател, синхронизира действията си с опозиционните лидери, изявява се като лидер на опозицията, а не като обединител на нацията. Повече от ясно е, че той има бъдещи политически планове", отсече Плевнелиев.

По думите му, когато Румен Радев влезе в битката за премиер, хората ще си дадат сметка, че "мандатът му са 5 изгубени години".

"Вече трета година от мандата на президента Радев той няма нито един приоритет, той няма ясна идеология, той няма екип, той не е поел нито един ангажимент пред българския народ... Единственото, което той прави, е да се държи популистки", заяви още Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


857
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
34
 
! Отговори
Неразбрал преди 5 години
Банев като какъв се изявява?! - синоптик или специалист по общите въпроси! Крайно време е хора били на такава длъжност да се третират като обикновенни граждани а не да получават облаги от случайно пребиваване във властта!
51
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Роската успя да обедени народа...с/у себе си.
50
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Любимият ... на нацията!
49
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И това същество ни беше главнокомандващ, представяте ли си!
48
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако за статиите можеше да се гласува и имаха рейтинг, тази щеше да пробие дъното и щеше да се стреми към канализацията....
47
3
 
35
 
! Отговори
Верно преди 5 години
До КрумЦелите на Радев са много по-високи от премиерски пост!Едва ли ще стане,ама нека опита!След всичко което се случи досега,защо не?Хубавото на президентската република е,че отговорността се носи еднолично и няма място за оправдания с нежелани патерици и прочее!
46
3
 
42
 
! Отговори
СРАМ ЗА ГЕРБ преди 5 години
Че този беше техен президент. Още малко го давайте по ТВ и никой няма да гласува за вас
45
46
 
6
 
! Отговори
наистина! преди 5 години
Не отива на президента на България да коментира, при това с подчертано ехидна нагласа, битовизми, с основна цел низвергване на заместник председател на партия. Така самият Радев принизява не само себе си, но и Президенството. Махленско изказване беше! За негова сметка!
44
6
 
51
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
--Кой си ти бе Плевнелиев ?? Да забраняваш на ПРЕЗИДЕНТА НА БЪЛГАРИЯ - ДА ГОВОРИ ЗА ДАЛАВЕРИ !!! ЯВНО ЗА ТЕБ СВОБОДА НА СЛОВОТО НЯМА !! Ние българският народ искаме точно обратното - НА ТЕБ ДА ТИ БЪДЕ ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ПОЯВЯВАШ ПО МЕДИИТЕ !! ГЛЕДАЙ СИ ТАМ ЛЮБОВТА - КУПИ ЛИ КЪЩА НА ЖЕНЕВСКОТО ЕЗЕРО? НАЛИ БАНЕВА ИСКАЛА ТАМ ДА ЖИВЕЕ- КАКЪВ ПРИНЦ- ВСИЧКО И КУПУВАЛ КАКВОТО ПОИСКАЛА ! с крадени пари лесно се купуват замъци - ТАРИКАТ -СПАЛ В ГЕРМАНИЯ ПО ПАРКИНЗИ (ПАРКИНГИ)
43
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кажи прогнозата бе!
42
5
 
27
 
! Отговори
Слугата на САЩ преди 5 години
Трябва да си отработи парите
41
4
 
40
 
! Отговори
Очевидец преди 5 години
Че тоя пък, кога е бил обединител на нацията и балансьор, да не говорим, че във външната си политика го запомнихме единствено като ...!!! Тоя наистина не знае какво мисли народът за него! Що не се поразходи сред нас?!
40
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" мандатът му са 5 изгубени години ... ""...................не са изгубени 5 години, защото той е някакъв контрол на властта ... иначе Цветанов и Цачева ще изкупят всички апартаменти в България и няма да остане нито един апартамент за продан.Проблема е че комунистите не са алтернатива на Герб, а Герб все по-спешно се нуждае от алтернатива
39
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не случайно бесепарите наричат десните "психодесни" или "психодясно",има нещо вярно в това!
38
52
 
6
 
! Отговори
Вяр преди 5 години
Радев управлява заедно с Нинова и Иво Христов. Той е абрсолютно неподготвен като политик и президент. Ако не го беше издигнала БСП - никога нямаше да стане президент. Никога. Той няма никакъв речник. Лицето му е ледено. И нищо не показва като емоция. Без мнение .Без цвят . Ледена физономия. Ледени думи. Нищо не воже да му се разбере. Като папагал повтаря думите на Нинова.
37
5
 
59
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Плевнелиев беше и си остана еманация на политическата сервилност.Не случайно в изблик на покровителствено отношение и просташко напомняне,кой го е посочил и избрал ,Борисов дружески го пошляпваше по вратлето,а той мило му се усмихваше."Плевнелиев си беше политически несретник - и несретник си остана. Той никога не е бил взиман на сериозно. Най-големият комплимент, който изтърва Борисов за него, беше: Той е приятно, ненатоварващо момче. "
36
5
 
39
 
! Отговори
Тръгнал акъл да дава преди 5 години
Абе гледай си младата жена и дундуркай бебето. Те поне не заслужават попръжните на хората към теб
35
3
 
36
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До АнонименВсъщност,една година преди края на мандата на Плевналиев,бе направено тайно социологическо проучване поръчано от собствения му екип.Точният резултат не се съобщи,но все пак стана известно,че е едноцифрен.Естествено,никой не доби желание да го издига за втори мандат.Дори Прокопиев помрънка,па се отказа-как се хвърлят пари за загинала предварително кауза...
34
6
 
36
 
! Отговори
Крум преди 5 години
Нее . Целта му е да стане президент на Република с пряка демокрация.И ще стане. Гаранция.
33
3
 
45
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Като го гледам тоя се чудя дали може да има по-жалък "политик" от него, иначе по-....имаме прочел е почти цЕла книга.