България изпусна шанса си в Северна Македония, смята журналист

Гърция печели в икономически план, смята Николай Кръстев
Обновена: 3 апр 2019 22:45 | 3 апр 2019 22:40, Красимир Ангелов
138

Гръцкият премиер Алексис Ципрас беше на историческо посещение в Северна Македония - първото след подписването на споразумението за името на страната. Там той се срещна с колегата си Зоран Заев. Кое е основното, което се реши при тази визита - коментира журналистът от Bloomberg TV Николай Кръстев.

"Сега се отвориха много канали на сътрудничество, като най-важният е икономическият канал. Гърция вложи над 1 милиард в икономиката на съседна Република Северна Македония, което е 15% от нейния брутен вътрешен продукт. За гръцкия бизнес Македония се очертава като един своебразен данъчен рай", заяви той.

Според него Гърция се завръща по нов начин в икономически план в нашия регион и има много нови възможности пред гръцкия бизнес. Той допълни, че зад подаръците към Македония стои и политически интерес.

По думите му най-голямата новина от срещата на двамата премиери е решението, че самолети на гръцките военновъздушни сили ще пазят въздушното пространство на Македония. В същото време България се е забавила, тъй като все още не са ни обновени военновъздушните сили, смята той.

Междувременно в Македония текат избори, които гостът на "Денят ON AIR" определи като много интересни, тъй като се очертават трима основни претенденти за президентския пост. "Обществото им е разделено. Това, което трябва да се възприема като риск е, че може да не бъде постигнат избирателният праг", поясни той.

На въпрос какви шансове изпусна България в тази ситуация, Кръстев изрази мнение, че е трябвало да бъдем активна страна, особено икономически.

"Ако кандидатът на ВМРО стане президент, тя обяви в Брюксел пред български депутати, че няма да признае договора за приятелство с България, което е много лош сигнал", допълни журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Според него сега е моментът България да реагира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не вярваш разходи се запознай с озверялото пред гражданска война турско общество. .Ти разхождал ли си се из България?
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сата Н.Стига си дрънкал бе. Най - големия враг на България са такива като тебе. Нито ум нито образование, само жалки дрънканици. Писна ми от такива.
66
6
 
1
 
! Отговори
Чети !!! преди 5 години
няма кой да повярва че тая която ни е освободила ни е враг, а тая, която ни е угнетявала ни е приятел. .Става дума за факти. Никаква пропаганда не може да отмени фактът, че тази която те е "освободила", (казвам "те" защото явно вярваш в "освобождението") ти обявява два пъти война след това, докато тази която те е "угнетявала" нито веднъж, дори това, че ти и обявяваш война и и крадеш територии на два пъти не и пречи да се включи на твоя страна когато "освободителката" те напада. Чети!!!
65
1
 
4
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 5 години
Уважаеми турски опоненте, България има много по-добро бъдеще от Турция. Ако не вярваш разходи се запознай с озверялото пред гражданска война турско общество. Виж им слабата но многобройна армия. Виж им резилите в Сирия срещу милициите на кюрдите. Виж инфлацията, връщането към средновековието. Липсата на елитни учени. Ширещата се неграмотност. Лова на гюленисти. Псевдопреврата направен от Ердоган за повод за репресии. Орианталската изостаналост. Фалшивото им патриотарство и омразата към вси съсед
64
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най - вече за български такива..А Източна Румелия чия територия беше?
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До двоен мутростандартОлеле, нека да не говорим за любов към родината. Звучи адски фалшиво. В повечето случаи виждам една адска злоба към собствената ни държава, която дори и наистина жестоките неуредици в нея не могат да оправдаят. Такова злобище никъде другаде не съм виждала., и то се подклажда от всякакви хора с всякакви попълзновения и интереси, в повечето случаи, недобри. Не знам дали това ще има край някога. Ще ми се да вярвам, ама ...
62
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Фердинанд и Борис са чужди шпиони и жертват България заради интересите на такива като Орбан и Хитлер. Георги Димитров и Живков с много усилия и жертви едва спасяват страната от пълно унищожение с ядрени бомби от Англия и САЩ.
61
1
 
6
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 5 години
До Сата Н.Нали разбираш, че и хиляда години да лъжете, няма кой да повярва че тая която ни е освободила ни е враг, а тая, която ни е угнетявала ни е приятел. Явно не си с българско самосъзнание и затова си вярваш, че по Гьобелсовия метод нещо ще постигнеш... Напразни надежди.
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако си чел Швейк на Хашек, ще видиш каква деморализация има в австро-унгарската армия, никой не ще да се бие, най-вече славяните и днес сърби и чехи се обичат на мачове се снимат агитките заедно. Имало е побратимявания на фронтовете. Така е било и между чешки, словашки и руски войски. Кой е луд да мре за австрийската олигархия и солунските и амбиции.
59
8
 
3
 
! Отговори
Сата Н. преди 5 години
Естественият съюзник на БГ е Турция. А естественият враг на Нългария, който стои в основата на всичките но беди, е Просия. Това е положението.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Балканите никога не е имало съюзници. Само жадни за чужди територии. Най - вече за български такива..А защо се скарахте в междусъюзническата война? Македония чия територия беше?
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иначе ако Българи, Сърбия и Гърция бяха останали вечни съюзници за Турция щяха да дойдат тежки времена..Вечни съюзници ама кокалът Македония е една...те и кучетата в глутницата са вечни съюзници докато им подхвърлиш един кокал. Тогава ще се избият едино друго.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 60Айде стига с тая Турция. На някои само като им се удаде възможност и почват да пробутват тези глупости на търкалета. На Балканите никога не е имало съюзници. Само жадни за чужди територии. Най - вече за български такива. Турция не прави изключение. така че стига вече, до гуша ми дойде.
55
4
 
5
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 5 години
Нищо не си разбрал. Аз бях един от критиците на Станишев. И още съм ако го има в листата за евродепутат ще пусна преференция за някой след него. Но е факт, че за 30 години преход неговото правителство е единственото макар и с наполовина министри на БСП и е най-успешното. Не се занимавам с икономически дейности че да се облажвам от властта, гледам което е полезно за обществото като цяло. Не всички са като теб алчни и егоцентрични. Не всичко е пари, апартаменти, тераси, трябва и любов към родината
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Планът на Австро-Унгария е бил да правземе Сърбия и през Македония да грабне Солун. Затова австрийците са помагали на Сърбия да се спусне в Македония, с идеята накуп да лапнат всичко. Руснаците нямат никакъв такъв завоевателен план за Балканите, освен Цариград но по-скоро са били съгласни да го дадат на Гърция. Иначе ако Българи, Сърбия и Гърция бяха останали вечни съюзници за Турция щяха да дойдат тежки времена. Сръбската и нашата армии са боеспособни, само сърбите две години бият Австриясами
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До двоен мутростандартТи много ясно си ни дал да разберем какво представляваш в действителност. Много си любиш времената когато мутрагените като тебе си развяваха байряците и крадяха на воля, съюзени с властта. Да не говорим за другите гадории. Така че твоята дитирамба е разбираема. Но слава богу, онези времена няма как да се върнат. От вашего брата който се наяде, наяде. За останалите като тебе нови времена няма да настъпят. Забрави.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уважаеми и в двете световни войни Турция ни е била съюзник - две катастрофи. .Ако ти беше противник точно през тези две войни България въобще нямаше да я има.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България няма шанс за нищо нито армия да не говорим за ВВС нито ресурси НИЩО най добрия вариант е да стане вилает на доминираща и силна страна.
50
1
 
10
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 5 години
Турчине, Левски като истински човеколюбец се е борил и за правата на вас турците. И народът е помнил речите му. Освен това народът ни е добър. Неслучайно след Освобождението на съответни земи, много повече турци, колко сте турци по произход друг въпрос, са останали в България, а сърбите са ви изгонили до крак, а гърците направо са ви изкрлали почти до крак, а в Беломорска Тракия са останали турци само че е била българска до 20 година и после гърците я вземат.С нищо не сте заслужили нашатадобрина
49
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македония щеше да е е българска още в 1878 г..Македония си беше българска и преди 1878