България изпусна шанса си в Северна Македония, смята журналист

Гърция печели в икономически план, смята Николай Кръстев
Обновена: 3 апр 2019 22:45 | 3 апр 2019 22:40, Красимир Ангелов
138

Гръцкият премиер Алексис Ципрас беше на историческо посещение в Северна Македония - първото след подписването на споразумението за името на страната. Там той се срещна с колегата си Зоран Заев. Кое е основното, което се реши при тази визита - коментира журналистът от Bloomberg TV Николай Кръстев.

"Сега се отвориха много канали на сътрудничество, като най-важният е икономическият канал. Гърция вложи над 1 милиард в икономиката на съседна Република Северна Македония, което е 15% от нейния брутен вътрешен продукт. За гръцкия бизнес Македония се очертава като един своебразен данъчен рай", заяви той.

Според него Гърция се завръща по нов начин в икономически план в нашия регион и има много нови възможности пред гръцкия бизнес. Той допълни, че зад подаръците към Македония стои и политически интерес.

По думите му най-голямата новина от срещата на двамата премиери е решението, че самолети на гръцките военновъздушни сили ще пазят въздушното пространство на Македония. В същото време България се е забавила, тъй като все още не са ни обновени военновъздушните сили, смята той.

Междувременно в Македония текат избори, които гостът на "Денят ON AIR" определи като много интересни, тъй като се очертават трима основни претенденти за президентския пост. "Обществото им е разделено. Това, което трябва да се възприема като риск е, че може да не бъде постигнат избирателният праг", поясни той.

На въпрос какви шансове изпусна България в тази ситуация, Кръстев изрази мнение, че е трябвало да бъдем активна страна, особено икономически.

"Ако кандидатът на ВМРО стане президент, тя обяви в Брюксел пред български депутати, че няма да признае договора за приятелство с България, което е много лош сигнал", допълни журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Според него сега е моментът България да реагира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
9
 
! Отговори
жалко преди 5 години
Уважаеми и в двете световни войни Турция ни е била съюзник - две катастрофи. НИКОГА СЪЮЗНИК С ВАС ТУРЦИТЕ. Ако не ви харесва тука ходете си в Турция при простата риторикта на квичащия ви преброител на бюлетини докато неговия потурчен кюрд стане кмет на Истанбул. Така и не оценявате, че русите са освободили и нас и вас турците от диктата на султана. И вие сте живяли като ско то ве в тая източна беззаконна империя. Ако не вярвате вижте разврата на Великолепния век по телевизията.Иубийствата безчет
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Thomas Linke Сега пък ще венцехвалим Гърция, Как ли пък не. За пореден път неоснователно самочувствие и огромно самомнение, защото се намериха *** да ги измъкнат от тинята.И най - голямата им грешка е че не могат да проумеят какви *** *** са в действителност. Дано сега да са намерили правилния начин за това, как се комуникира с останалите на Балканите. Съмнително е, ама да видим.
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така става като Желю Жлев призна македонски език и сега и ГЕРБ македонски език. Гърция заграбват поредната бг територия.
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СПОРЕД АКТИВА НА герб ХАХАХА България с един милиард заем на Орешарски фалирала, но герберите изтеглиха трийсет пъти повече и няма проблем. Явно олигарсите ДОСТА ДОБРЕ СА НАПЪЛНИЛИ ТЪРБУСИТЕ. ДАЖЕ ПЕЕВСКИ ХВАЛИ ГЕРБАВАТА ВЛАСТ А МАЙ И СЕ ВОДЕШЕ ЗА ПЛАШИЛО ЗА ОСНОВЕН ПРОТИВНИК. Па сега по делето КТБ сакън да не му се чуе името.
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 37Македония щеше да е е българска още в 1878 г., но всички са срещу Русия на Берлинския конгрес и разкъсват Балканите на малки държави които насъскват една срещу друга. Австрия и Унгария завземат Босна и обявяват на България война ако продължи срещу Сърбия в 1885 г.
43
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България докато не разбере, че единственият и естествен съюзник на балканите е Турция ще продължи да пълни историята си с низ от национални катастрофи.
42
4
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Анонименпреди 12 минутиДо ПроСоТохахахаВие комунистите през 1946-та давахме Югозападна България на македония бе *** пррост...........абе психо,"ПроСоТо" не е бил роден тогава бе!..И НИКОГА НЕ е бил "комунист"!!!!!!!../от къде ви изравят такива?!/..
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този кръстев отде се вдяна.Нахвърля общи празнодумства.Имал,дал,въздуш-ни пространства и какво.Той отде знаебанкин ,какви ги е овъртолил.Нас предварително ни бият дуспата и следтова ни информират.Само бонкин ицвокин знаят в каква природна спойкани бутат,но неказват.Ама фейкове да има.
40
0
 
5
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 5 години
До Thomas LinkeСрам за теб че де водиш демократ и славиш убийци. Знаеш ли че те са разплаквали дете в майка и са доизгонили хиляди българи от Егейска Македония. Предполагам че не си и българин. А и от Одрин някой да избяга в Гърция си е бил грък. Там турци, гърци, българи при войната са били по равно. 26 хиляди българи, 26 турци, 24 гърци.
39
4
 
10
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 5 години
При Станишев бизнесите на хората без разлика от партийни предпочитания вървяха. Днес това Шайчесто управление принуди Гриша Ганчев да си изнесе завода в Румъния. Така че не крадат еднакво. Виж на какъв медиен конфорт се радват докато по Станишев плюеха всички олигархомедии, а от раз влязохме в ЕС и бяхме по стандарт далеч пред Румъния, сега сме далеч назад. Тогава растеж 6-8 годишно сега от минус 5 до плюс 3. За теб ако е еднакво управлението за мен това е доста по-вредно за страната. Съжалявам
38
8
 
3
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
САМО НАТО ! НАТО и САМО НАТО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
37
0
 
7
 
! Отговори
(* преди 5 години
Много ми е интересно как и от кого ще бранят маляките македонското въздушно пространство като не могат да опазят собственото си?
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДИВАКОт друга пък страна, така пък македонците са се спасили от СССР, СИВ, Варшавски договор и темподобни руски простотии.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодарим на Коминтерна, Съветския съюз и Сталин, че създадоха Република Македония в Югославия и така ги спасиха от сърбите. Запада, Англия, Франция, Германия, САЩ - те я дадоха на Сърбия след Първата световна война.
34
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДИВАКНАТО подаряват сега Северна Македония на Албания и Гърция така като НАТО подариха Южна Македония на Гърция и Северна Македония на Сърбия в 1919 г. Просто наказват сега Сърбия както през 1919 г. наказаха България. България няма бъдеще в НАТО и ще изчезне като самостоятелна държава я към Турция или към Гърция. Живков и Георги Димитров ще ги търсим но уви напразно.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето ти линк. Това десните всичко знаете, ама не четете хич. Знанията са ви от кръчмите и факелните фашистки шествия. пиши - Уикипедия българо-сръбски договор 1912. Прочети и версията на сръбски, там го има и текста на целия договор. С подписа на немския шпионин Комарджията-Бекасов-Кобуров. После той обявява война на собствения си подпис в договора. Защото Сърбия се е задължила да нападне Румъния ако тя ни удари в гръб.
32
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22 Ама че си ***. Омръзна ми да чета тъпите коментари на разни бесепари. Нееднократно съм казвала: крадци не могат да сочат с пръст и да говорят за други, че са крадци.Това е меко казано долно.Навсякъде по света сред политиците има корупция. Но там си знаят мярката. оДокато тук с е краде безогледно без капка срам вече близо трийсет години. Така че това не е специалност на това правителство. Не вярвам с това да се престане и при нова следваща власт. стига с тези политигрички
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен33Какъв трудов човек си ти бе негодник?ти тебе си не можеш да храниш.Мързелив некадърник.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен31Кой е тоя договор бе?Що никой друг освен тебе не е чувал за него?
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДИВАКТи сам си се нарекъл какъв си. От това по-голяма обида здраве му кажи. Неграмотнейши злобар. Ако ги няма трудовите хора да ви хранят ще измрете като търтеии от глад.