Ангелкова влязла в политиката с достатъчно пари, сделките й – законни

Не мога да си обясня фиксацията на Симеонов към мен, заяви тя
5 апр 2019 10:05,
172
Ангелкова влязла в политиката с достатъчно пари, сделките й – законни
Снимка: БулФото
Влязла съм в политиката с достатъчно средства. Мога да докажа всеки един лев,  който съм похарчила, убедено заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Нова ТВ. 
 
Вчера бившият вицепремиер Валери Симеонов замеси името й в скандала с евтините апартаменти.
 
"Не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено от господин Симеонов", коментира Ангелкова. Тя обясни, че апартаментът е купен през 2008 г. със средства на нейните родители  и в период, когато не е била в политиката, а в частния бизнес, на високоплатени ръководни длъжности.
 
"Родителите ми се занимават с частен бизнес от 1991-1992 г. Всички доходи, както личните ми, така и на моето семейство, винаги са били надлежно декларирани с платени данъци.
Още по темата
Така че сделката е изцяло съобразно закона", изтъкна министърът. 
 
По темата за цената на жилището си, Ангелкова каза, че имотът е закупен на груб строеж и  че е платен на пазарни цени, тъй като преди това е възложила на лицензиран оценител да направи оценка. 
 
"В експертното решение се казва, че справедливата пазарна стойност е 74 940 лева. Когато е попълвана моята декларация през 2011 г. при встъпването ми за първи път на публична държавна длъжност,  по погрешка е записана цената, която в нотариалния акт пише, че по данъчна оценка е 61 519 лева. По горе е видно, че цената за изповядване на сделката е 75 000 лева”, добави тя.
 
Относно отношението на Валери Симеонов, който не за първи път атакува министъра на туризма, Ангелкова заяви:
 
"Нещата са прекалено лични. Искам да задам въпроса какъв е този интерес към мен на този човек. Каква е тази фиксация? Нямам отговор на този въпрос, надявам се да го  получа. Винаги в началото на летния туристически сезон има изблик на "силни чувства".
 
На въпрос какво предстои, министър Ангелкова каза:" Каквото разпореди премиерът - това е.  Важното е да си вършим работата и да не се правят такива внушения преди изборите".
 
Политическата кариера на Николина Ангелкова започва през 2013г., когато става заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. След това е избрана за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Георги Близнашки. В последните две правителства, с премиер Бойко Борисов,  Ангелкова е министър на туризма. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
35
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Като гледам извън политиката не може и карфица да продаде.
154
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Oтвратителнa ceмитска физиономия...
153
0
 
38
 
! Отговори
бг смешки преди 5 години
ДА ...АКО частният бизнес е започнал 91ва -92ра значи е с парите на държавата ! тоест куфарчетата на Луканов ...само че тя н е е започнала от там ! тя краде от обществени поръчки ....последните години единсвеният начин да направиш пари е ако си във властта и крадеш от там ....тва е
152
0
 
33
 
! Отговори
нов пол преди 5 години
Ангелакова!
151
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ангелкова влязла в политиката с достатъчно пари,---------------КАКЪВ ИМ Е ПРОИЗХОДА НА ТЕЗИ ПАРИ ??????
150
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е тази фиксация?--------------------------ДРУГАРКО АНГЕЛКОВА,ДУМАТА "ФИКСАЦИЯ" , НЕ Е ЗА П РА ЗА НАТА ТИ ГЛАВА
149
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Родителите ми се занимават с частен бизнес от 1991-1992 г---------------------------------ДРУГАКО АНГЕЛКОВА,САМО КРАДЛИВИТЕ КОМУНИСТИ СТАРТИРАХА БИЗНЕС "УСПЕШЕН" БИЗНЕС 91-92г
148
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото, което е останало от герб е табелата с името им, ще се мъчат да се довлекат до изборите и после ще бъдат доунищожени... Боко направи каквото можа и вече е ненужен, даже и опасен за благодетелите си!
147
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този мyргав патреот Симеонов само изкуствени скандали прави. Айде да му свършва мандата вече и да го забравим завинаги.
146
0
 
45
 
! Отговори
реалист преди 5 години
ТЕЗИ КОИТО СА РАБОТИЛИ С НЕЯ КАЗВАТ, ЧЕ БИЛА ПО-СКОРО КРАСИВА ,ОТКОЛКОТО УМНА.АБСОЛЮТНО СА ПРАВИ-СУТРИНТА Я ГЛЕДАХ ПО ТВ И СЕ ЧУДЕХ КАТО КАК ВЪОБЩЕ НЯКОЙ БИ ПЛАТИЛ ЗАПЛАТА НА ГАРГАМЕЛА АПАРТАМЕНТАДЖИЙСКА.УЖАС Е.
145
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родителите ми се занимават с частен бизнес от 1991-1992 г.В тези години един човек назначаваше милионери, ама вече го няма!Как почна този бизнес с 150 лева заплата.
144
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Биволъ": САМО 28 МИЛИОНА ЛЕВА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ СА МИНАЛИ ПРЕЗ ДРИЙМТИЙМА НА АНГЕЛКОВА Фирми и консорциуми с участието на Панайот Панайотов, баща на министъра на туризма Николина Ангелкова, са спечелили обществени поръчки за близо 13 милиона лв. Панайот Николов Панайотов е съсобственик на Графит Комерс ООД, регистрирана в Кърджали. Обществените поръчки спечелени от тази фирма (вкл. и в консорциумите Женда ДЗЗД и Баните ДЗЗД, в които фирмата има малък дял) са основно за строите
143
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Покахонтас е *** принцеса с Големи ловни полета в индианските резервати. Баща и е индиански вожд и получава субсидия от американското правителство заради неправдите срещу индианците.
142
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е този велик частен бизнес? Частният бизнес в България е за пране на пари или започнат с откраднати пари. Не ги питай за първите 6 апартамента. Седмият апартамент е придобит чрез заменки. 91-ва бизнесът беше сергии с контрабандни цигари и стока от Капалъ чарши.
141
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Носът на демокрацията е с такива линеийни надълъжности, че Пинокио е весел, Дължината на Секача кърти мивките и отваря гаражнините врати!
140
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Какъв сиромахил е Симеонов, бе?! Защо мълчат за неговия " РОГ"?На него Борисов не може да му "нареди"! Коалиционен партньор рийшли!
139
0
 
44
 
! Отговори
Кражба, корупция т.н преди 5 години
.....Само така се влиза в политиката...а ние сме т*паците, че седим и гледаме как "усвояват" и ни лъжат ! Докато не попадне едно паве в главата на един от тия бок**ци, няма да се мирясат!
138
0
 
52
 
! Отговори
кон на Пржевалски преди 5 години
Тази красавица откъде ли е събрала толкова пари , за да влезе в политиката ?!А-а-а , сетих се ! - От коннu надбягвания ...
137
0
 
53
 
! Отговори
тя преди 5 години
89 година показваха вилите на "правоимащите" , които сега са бараки спрямо замъците!
136
11
 
43
 
! Отговори
ножицата преди 5 години
При социализма народа беше разделен на свръхбогати тогава наричани "правоимащи" и хората от "народа". Разликата между двете групи не можеше да се измери защото доходите и придобивките на "правоимащите" бяха държавна тайна. Но разликата беше крещяща. Поради това и огромния ентусиазъм на народа на 10 ноември 1989.За съжаление, същия този народ беше до такава степен унизен и разпокъсан, че БКП много лесно създаде СДС и поведе "осем милиона мишлета" както арогантно се изразяваха тогава.