Нинова от Конгреса: БСП не се продава, по-скоро ще купите търговци в храма!

За две седмици всички пороци на прехода нахлули в БСП
16 юни 2019 11:25,
145

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


"БСП не се продава, тя не е стока - ако можете да купите 10-20 търговци в храма, зад каузата на партията стоим стотици хиляди. Tова заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при откриването на конгреса на партията, съобщи "Фокус".

Тя коментира подадената от нея оставка.
"Отворих кутията на Пандора. За две седмици видях как всички пороци на прехода, на бизнес интереси, на подмяна, на натиска и парите, срещу които се борим в държавата, мощно нахлуха в БСП", заяви Корнелия Нинова.

Още по темата

"При цялата свършена работа, стотиците срещи, усилията ви, труда ви и покачващото се доверие в БСП, в момента ние сме на прага на криза с неизвестен край. Причини за кризата има много, но поводът за нея съм аз", заяви червената шефка.

Тя посочи, че оставката й е поискана ден след изборите от Георги Гергов. "След него се включиха и други другари. Отвори се стара рана“, допълни Нинова.

Тя подчерта, че след пренареждането на листата за евровота е казала, че отговорността носи Националният съвет.

"Но моята представа за морал и достойнство в политиката, за личен пример как се носи отговорност, за модерен европейски политик, не ми позволи това- да се крия зад колективна отговорност, т.е. безотговорно“, каза още Корнелия Нинова и посочи, че е сгрешила в последствията.

Конгресът на БСП започна с призиви за оттегляне на оставката на Корнелия Нинова. Почти 700 делегати се събраха в Зала 1 на НДК, за да приемат доклада за представянето на партията на евроизборите и документите за местите избори.
Основен въпрос на конгреса ще бъде именно оставката на червената лидерка. Корнелия Нинова подаде оставка след изборите за европейски парламент.

Споровете между привържениците и противниците на Нинова започнаха още по дневния ред на заседанието. Беше обявено, че делегати от Пазарджик са поискали от него да отпадне точката, с която конгресът констатира оставката на Нинова.

Други делегати пък са поискали включване на точка, с която конгресът задължава до 3 месеца да се приемат условията и реда за провеждане на пряк избор, а процедурата да започне едновременно с пълния цикъл отчети и избори в партията.

Според нея различни политически и икономически лобита са задвижили интересите си за овладяване на БСП и за поставяне начело на нов председател.

"На тези бизнесмени, които отвън се опитват да се бъркат в партийните ни работи, искам да кажа от тук, от това място, защото не ходя в кабинетите им:Наиграхте се последната една седмица - затворете си портфейлите, уважаеми господа", подчерта Нинова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Ако става дума за онова БСП, което всички мразим, станишевското, герговското, комунистическото като рождение, ДААА!БСП в момента е олигархично-мафиотско образуваните водена от авторитарен лидер. Аз лично би приветствал една отворена социалистическа партия с ясни приоритети и контрапункт на ГЕРБ.
39
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕРВЕНАТА ШИЗОФРЕНИЯ ПРОДЪЛЖАВА- СЛЕД КАТО СИ ПОДАЛА ОСТАВКАТА ТЯ РАЗБРАЛА, ЧЕ ПРОДАЛА ПАРТИЯТА И ЗАВАЛЕЛИ ЕДНИ МОЛБИ И ЖАЛБИ ОТ БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ КЪМ МИЛИОНЕРИТЕ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ, НО СОЦИАЛИСТИ ДА НЕ ГИ ИЗОСТАВЯТ- АКО ТОВА НЕ Е МАСОВА ЧЕРВЕНА ШИЗОФРЕНИЯ ИЛИ ПСИХОПАТИЯ Е ДЕМОНСТРАЦИЯ НА ОГРОМНО ЛИЦЕМЕРИЕ И ЦИНИЗЪМ- ВИЕ ДА ЧУХТЕ НЕЩО ДА НАПРАВИХА ЗА БЕДНИТЕ БЪЛГАРИ- ГНУСНИ, АЛЧНИ И БЕЗКРУПУЛНИ, БЕЗОЧЛИВИ БАНДИТИ.
38
8
 
6
 
! Отговори
Открий разликите преди 4 години
ГЕРБ - настоящи милионери олигарси капиталисти евроатлантици, бивши комунистиБСП - настоящи милионери олигарси капиталисти евроатлантици, бивши комунисти
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Какъв ционистки проект,като Бойко е приятел с Ердоган и дори имат общ бизнес,че и турци-масони са в управлението сега,гледай на къде е обърнала палачинката Л.Курвалезич и ще разбереш,а тя в момента лае срещу ГЕРБ и защитава противниците им и оня от Сърбия.
36
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази жена може и да е малко истерична на моменти, но е смела и умна и ако успее да изчисти БСП от Гергов, Станишев, Миков, Овчаров и подобните на тях, ще направи едно голямо добро. И като премиер ще се справя много по-добре от Борисов, защото не е страхлива!
35
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трабва да я вземат в затвора това лице. В България. Тази 120 годишна партия е дошла не с избори , а с терор и конспирация от Коминтерна през СССР. Нейния водач им е бил близнака Димитър Благоев. Изхода от нея е също така с бой, затвор и шутове където видите такъв Б. О кл к.
34
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да е секаква,но на фона на Гергов,Миков,Станишев е цвете.Тия дърти мутри олигарски искат да си рътнат кокала и самото БСП ич не ги интересува.
33
11
 
16
 
! Отговори
До Гледна точка преди 4 години
Ако става дума за онова БСП, което всички мразим, станишевското, герговското, комунистическото като рождение, ДААА! От новото обаче на доста герберуги им треперят гащите, защото костюмчето с раета им се шие, по техните закони.
32
13
 
13
 
! Отговори
Е за кво е преди 4 години
тоя цирк, 12 избори поред загубени, 1 припознат, лидера остава! Това тоталитарна традиция ли е? Те там печелеха с 99% , но нямаше друг! Тая партия кого представлява, бедни пенсионери, олигарси ли? Егати тумора!
31
6
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Беноффска...пита: - А сега Гергофф ша...върне ли милионите на Боку,дадени му за жабишника във Варна.
30
11
 
12
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Кокала !!! Кокала !!! Никой не иска да изпусне кокала !!! Слава !!! Слава !!! Слава !!!
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е разбира се Георги Гергов!Всичко е толкова ясно!И се обръщам към коментиращите сиреч разбирачите,стига сте писали глупости!Червеният олигарх Гергов сега се изживява като "голям партиец" заедно с старите ни познати от номенклатурата на БКП!Колко си приличат с Борисов!
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Озлобения болшевик Дайнов днес е зелен *** .Но и той бил против Корнелия .
27
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изглежда в момента никой не иска да управлява БСП,явно има някаква причина за този страх,дано не разсипят тази над 120 годишна партия,най-старата партия в България!Или най-добре БСП да се сватосат с ГЕРБ,а ДПС да ги подкрепи,та да миряса и се успокои страната.
26
10
 
14
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Браво на Корнелия! ПУСНА МЕРАКЛИИТЕ за власт да наскачат от тъмното и да се покажат, а сега ще последва публично заклеймяване. Става за управник!И БСП по пързалката...!!
25
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофил-продажник да ти каже, че не се продава е типична наглост на червения предател !
24
5
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Гергов го купиха ГЕРБ като му броиха 50 милиона за един терен в центъра на Варна. На Миката също са кихнали някой лев. Станишев пък като евреин предпочита ционистки проект ГЕРБ на власт, отколкото родната БСП. Да плюеш срещу Нинова в този момент е все едно да искаш БСП да бъде същата беззъба и тиха опозиция, каквато беше по времето на Миков.
23
17
 
18
 
! Отговори
русофила преди 4 години
Конгресът се превърна в панахида на червивата партия.
22
1
 
17
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Дано я преизбератВлез в час, няма да има никакво гласуване. Тя си оттегли оставката.
21
13
 
11
 
! Отговори
Русофилите преди 4 години
не са виновни, ние сме народ от дупедавци. Никой от Източния блок не си самоунижи така народа, не му наложи руско самосъзнание , мислене и култура! Само нашите....!Вчера един руснак ме пита, а где находиться....Прекъснах го и му казах ,че аз ако отида в Русия няма да ме питат на български!