Борисов в Туркменистан: Газ за хъб "Балкан", България инвестира в страната!

Български компании навлизат на местния пазар, посочи премиерът
11 авг 2019 11:47,
127
Борисов в Туркменистан: Газ за хъб "Балкан", България инвестира в страната!
Снимка: МС

Българската страна има интерес да инвестира в Туркменистан в редица сфери, заяви премиерът Бойко Борисов в Туркменбаши, съобщиха от правителствена информационна служба.

"Навлизат български компании, има вече подписани договори, мисля, че ще има и други, защото действително има гаранции за техния бизнес", изтъкна премиерът Борисов.

Още по темата

Българският министър-председател акцентира върху сферата на строителството, където компании преговарят за сключването на сделки за безизкопни технологии. Голям интерес има в машиностроенето към нас, добави още Борисов.

Министър-председателят посочи, че Туркменистан разполага с големи газови находища.

"Най-вече им е интересно дали можем да захраним газовия хъб "Балкан", това може да стане само съвместно с руската страна, заяви премиерът Борисов.

Целта е нашият газов хъб "Балкан", да намерим, и утре на срещата с Медведев това ще говорим, дали, тъй като всички тръби от Туркменистан минават през Русия, към днешна дата, дали не може да се направят суапови сделки, каза още българският премиер.

Международната каспийската изложба за иновативни технологии, на която присъства премиерът Борисов, се провежда в рамките на Първия каспийски икономически форум в Туркменистан.

Изложбата е разположена в района на морското пристанище "Туркменбаши” и има за цел да привлече иновативни решения в областта на автомобилната индустрия и производството на автомобилни компоненти.

На автомобилното изложение "Туркмен Сахра 2019", което също е част от програмата на международната изложба, са представени нови леки и тежкотоварни автомобили и специална техника, иновативни разработки на автомобилната индустрия, съвременни разработки в областта на автомобилната аудио и видео електроника и автомобилни системи за безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ никога не си е изпускал нервите като петербургското кьосаво джудже с дефицит на тестостерон. ББ два пъти рицарски дава кормилото на властта на заблудените русофили и те два пъти позорно катастрофират. Сега Нинова се напъва за електронно гласуване, надявайки се руските хакери да я извадят от омагьосания кръг.
112
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е, че България ебба мамата на руската газова офанзива. Путин неше обезумял, плю като каруцар, когато обяви краят на Южен поток в Истамбул.Сега Газпром е в цуг-цванг, моли Украйна за нов договор, а руските *** са изкрейзили от злоба.
111
2
 
1
 
! Отговори
Голдман Сакс преди 4 години
хъбове+клъстъри+суапове=0
110
3
 
9
 
! Отговори
Деси Банова преди 4 години
Икономиката основана на хъбове, клъстери и концесии попада в графата "виртуална икономика"!
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми тогава какво се оплакваш, щом си толкова добре в България? И аз съм добре, значи всичко е ок.
108
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 114Милионер си ама във виетнамски донги, левчо.Назад да тичам цял живот пак няма да ме стигнеш.С тия пет Уева на село си гУем ама дори в София си Никой а за света си като клошар.
107
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега загробва цяла държава под аплодисментите на такива прости телета като тебТакива прости телета като мене са милионери в БГ, а такива умни телета като тебе, се оплаквате от ниски пенсии и заплати.
106
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медведев определено не знае че ще се среща с Тиквата.
105
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 107Ти или си кьорав или си луд.Да сравняваш *** пожарникар с професионален разузнавач не е смешно а е !!!П.П. На снимките от "младите години" на Тиквата с пашата и други подобни Тиквата е костщми 3 размера по-големи все едно ги е взел назаем или откраднал от някъде.Куц кон си точно какъвто е Боко. И преди и сега.Лошото е че преди не пречеше на никой а сега загробва цяла държава под аплодисментите на такива прости телета като теб.Парите които окрадохте няма да ги хар
104
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е 10 пъти по добър политик и дипломат от путин. Затова съвеЦките хора в България ги е яд. Това е нормално все пак, не ги съдя.
103
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам НЕЗБАВНО този бУрисУФ да бъте произведен в почетен граждаднин на Факултета, Столипиново или там какво шведска махала има.Този удари в земята по лъжи и най-*** представители на Индия.
102
3
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Борисов що ходи до Туркменистан? Да види какви възможности предлага страната или да запознае домакините с проблемите на Боко Тиквата като управленец / за какъвто се представя/, т. Боко да хленчи!
101
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 97БРАВО!БРАВО!БРАВО!Само да допълня че освен споменатите *** бих добавил, Цвета караянчева, Румяна Бъчварова, Герги харизанов, Михаил Константинов..........т.н.Списъка е БЕЗКРАЕН.Но наистина Веждичката, Г.Марков А. Тодоров са ултра-гнусни типове.Всичките споменати се пребоядисват в цвета на всяка нова власт.Такива плазмодии са за газовата камера САМО!!!
100
4
 
5
 
! Отговори
V преди 4 години
Ама как умно гледа тръби от които не разбира :))) И кво толкоз им гледа като това не са пожарникарски кранове :))) голем артист ве. Цял народ изигра.
99
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Боко няма разлика дали е газ от г*з или от тръбата на Путин.И в двата случая гори....
98
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България няма зор за нови газопроводи, за момента ни е достатъчен този през Украйна.
97
2
 
12
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Ние сме специалисти по газопроводите.Към строителството на всеки газопровод,към който сме се присъединили,винаги сме се го провалили.То не беше"Южен Поток",част от "Турски поток",Бургас-Александропулис/нефтопровод/.Ама на каква цена ще получаваме тази газ,след като трябва да мине през Каспийско море/добре,че е плитко/,Азербейджан,Турция,Гърция/колко много такси/,през маломерния конектор.Не е важно какво ние искаме,важно е какво ще заповядват истинските господари на България-САЩ и ЕС
96
1
 
8
 
! Отговори
Имани преди 4 години
"Във всяко сако имам лентички - като фокусник съм"!!!:-)))
95
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лойко Борисов ще донесе газ от Туркменистан чрез задните си части! Гладувайте за ГЕРБ! Видими резултати, невидими патреоте и комисионни!
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До !!! Да така е и е верно. Те са му електората. Всички що е на държавна работа или поне 80% от тех гласуват под строй. Инструктират ги особено в малките общини, проверяват ги и нима мърдане. Ха си мръднал , ха си без работа и пари за най скромно съществуване, не за живеене.