Каролев убеден: Реално бедните в България са много малко

През 2020г. бедните ще станат по-малко, заяви Иван Нейков
Обновена: 13 авг 2019 11:35 | 13 авг 2019 11:35,
677
Каролев убеден: Реално бедните в България са много малко
Снимка: БулФото

Реално бедните в хора в България са много малко. Това са хора, които са на минимална пенсия и нямат семейства, които да ги подкрепят. Друга такава група хора е на тези с много ниска квалификация. Това каза пред Нова финансистът Владимир Каролев в дебат в бившия социален министър Иван Нейков.

Още по темата

По думите му, изчисленията на синдиката КНСБ, че всеки четвърти работещ е беден са абсолютно неверни.

"Те го изчисляват неправилно. „Според статистиката на Европейската статистическа служба през 2018 година работещите бедни във възрастовата група 18-64 години са 10,1% при 9,4% средно за ЕС. Ние сме малко повече, но не сме така, както казва КНСБ”, коментира Каролев.

Иван Нейков пък допълни, че икономиката на страната се развива така, че очаква през 2020 година да има по-малко бедни, отколкото има в момента, поне от чисто статистическа гледна точка.

"След като има ръст на заплатите, е нормално това", обясни Нейков.

Той допълни, че за последната година статистиката дава ръст на средната работна заплата с 12%.

"При положение, че задържим този праг на бедността това означава, че хората под него ще бъдат по-малко отколкото са били по-рано", коментира Нейков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


677
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
515
5
 
21
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Каролчето!!!! Ти по добре публикувай тва дето излезе в папките на НАП за теб, да се посмеят хората поне......Кви са тез дупки в осигурителният ти стаж, кви са тез осигуровки и т.н ??? Ха-ха ... иначе мнооо ги разбираш нещата а?- "велики работодателю" ? Бедните не са бедни....ТЕЛК-овете не са ТЕЛК- кове...джендърите не са пидераци....и край нямат .....Велик си !!!! Даааа... и вчера гледах по К3 сериала "Булката - Беглец" не плачи ба... Не си и на нивото....валерянче и по кротко.....хахаха..
514
3
 
26
 
! Отговори
men преди 4 години
прав е каролчев, бедните ще станат по малко през 2020 - около 100 хиляди по малко измрели пенсионери и още 50 хиляди младежи имигранти. докато не вземат и последната кофичка кисело мляко и *** хляб нема да се спре с геноцида.
513
3
 
27
 
! Отговори
КралиМарко преди 4 години
как се бях затъжил, за поредната изцепка на това нищо..нищо човек, нищо икономист, нищо бизнесмен,а кат гледам и нищо като мъж.Този цял живот целува задниците на тези над него и подлага купичката,да пуснат по нещо, че иначе ще трябва на работа да се хване, а той нищо не може - освен демагогия и пропаганда,абе виж слугинаш, *** точно профилиран,та значи спец слугинаж.Този измислен герой ми го набиват в ушите измислените корумпирани медии и така от както се довлече покрай Царското котило!Нула-зеро
512
2
 
22
 
! Отговори
гост преди 4 години
заплата 700 лева, квартира минимум 250лв, останалото за храна и сметки и какво остава и каква ще е точно храната уважаеми господин "бизнесмен"а колко от хората са осигурени на реалните пари които получаватс една дума мизерияяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя
511
1
 
26
 
! Отговори
111 преди 4 години
Аз питам: Като си отидат родителите на имигрантите ,като спрат да идват парите отвън ,какви ще са цифрите тогава?И да не се залъгваме ,децата родени там са българи само в сантиментите на родителите.
510
2
 
3
 
! Отговори
Бошето преди 4 години
До IQ-тоПрав си, а израза "бош-лаф" работа е измислен в концерна BOSH, като изказ на инженерите, когато са разработвали водната помпа за автомобила., Нъл' тьей?
509
2
 
23
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Кво го коментирате тоя? Не си заслужава, не е важен," празно костюмче" фонов шум..... .....
508
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
.Общото по темата е ,че не си напънал занищо.Имал си ,,маята за хляба'както се казва.Я тръгни сега от нулата.Темата не е кой за кво се е напънал, а дали има бедни в България. Ти беден ли си?
507
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още единблизач на герб ! Тоя като кскъв се изказва ? Какъв е тоя , че и бълнуванията му публикувате ? Е затова мразя софия
506
1
 
3
 
! Отговори
65 преди 4 години
До анонимен537.Общото по темата е ,че не си напънал занищо.Имал си ,,маята за хляба'както се казва.Я тръгни сега от нулата.
505
8
 
6
 
! Отговори
65 преди 4 години
Май е прав.Масово в частният сектор се взема на банкомат мин.раб.заплата и още 600-650 на ръка.Лъскаеи коли,задръствания по границите за почивки ,моловете пълни.Накъдето и да погледнеш се строят жилища.Просто има райони които да много зле.Много.Не може с 40год.трудов стаж ,да се взема 350лв.пенсия,а други раждат 8-9деца и живеят супер.Вярно ,че и разбирането за ,,живеене" е различно.
504
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във властта се събират само себеподобни ,алчни ,ненаситни, лъжци и наглеци такива са и слугите им като този ! Сбирщина-мафия ! Горко на тази България какво ли не видя ,какво ли не изтрая...
503
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...в дебат в бившия социален министър..." - моля без пopнография, кой В кого е бил даже не искам и да си го представя!
502
3
 
28
 
! Отговори
еrror 404 преди 4 години
Каролев е един от най тъпите на посткомунистическият преход типичен кифльо.
501
2
 
42
 
! Отговори
Антон преди 4 години
"Реално бедните в хора в България са много малко. Това са хора, които са на минимална пенсия и нямат семейства, които да ги подкрепят." - Хора, това ако не е връх на цинизма, то не знам кое би било! На никой ли не му прави впечатление?
500
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВойникТрябва да си много тьп, за да крадеш бензин в казармата. Една година дисцип му е таман, да му дойде акъла. Дано са го онождали бащите. Такова тьпо парче и в цивилния живот е вредно. Браво на Каролев!
499
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Супер изказзване на човек под 30 годишна възраст, който е бил подкрепян от родителите си през целия път-Че какво като съм бил подкрепян?Така е, подкрепяха ме родителите - отгледаха ме, носеха ми манджа в казармата, апартамент ми купиха, хранеха ме докато уча за инженер, започнах работа при познат на баща ми. А какво общо има това с темата?
498
1
 
28
 
! Отговори
Фридъм преди 4 години
Добре ,че махнаха мините и автоматчиците от границите и сега всеки може да се спасява когато пожелае.Който има 70Е в джоба избега.Дори и най -неграмотните роми се оправят някак в ЕС много по-добре са от преди....Тук останахме само работещите бедни дето чекаме пенсия и да бегаме на село да линеем там .
497
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още един сътрудник на комунистическото военно контраразузнаване със псевдоним "Камен".
496
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До IQ-то"А ДУМАТА ,,ПАРЛАМЕНТ'' ИДВА ОТ ДУМАТА ,,ПАРЛАМА''. ИЛИ ДЕМЕК ВСИЧКО КОЕТО СИ ГОВОРИМ Е АЛА-БАЛА"Това в класа по чалгорезба ли го научи, или го чу в някоя кръчма?