Шпионски сметки: Паси преброи 68 руски агенти само в посолството в София!

Техните имена се знаят, настоя бившият външен министър
Обновена: 11 сеп 2019 13:09 | 11 сеп 2019 13:08,
222
Шпионски сметки: Паси преброи 68 руски агенти само в посолството в София!
Снимка: архив Булфото

В България има руски шпиони. Само в руското посолство в София са около 68 души. Извън него са няколкостотин и техните имена се знаят, настоя президентът на Атлантическия клуб у нас Соломон Паси.

"Имахме великолепната възможност по повод отравянето на Скрипал в Лондон да изгоним един-двама от тях, но не го направихме", заяви бившият външен министър.

Още по темата

В същото време Паси подчерта, че има "много по-високо мнение за руското разузнаване".

"То едва ли може да наеме шпиони, които да дойдат да обясняват, че не са шпиони", посочи Соломон Паси.

"Ако аз съм човек на отмъщението, в момента ще ръкопляскам на това, което се случва. През 2005 г. същият този "русофилски кръг” ме обвини в шпионаж в полза на Израел заради това, че като външен министър бях премахнал възможността Русия да има достъп до тайните на МВнР”, каза още Соломон Паси пред bTV.

Той иронизира русофилите у нас, като посочи, че такива у нас няма, защото, ако са - то децата им няма да учат на Запад, а в Русия.

Притеснението му идвало от факта, че руската пропаганда била по-агресивна и мощна от когато и да било досега.

"Руската пропаганда атакува умовете и сърцата на младите хора”, допълни Соломон Паси.

Вчера прокуратурата повдигна обвинение в шпионаж на председателя на Национално движение "Русофили" Николай Малинов, след което бе освободен с гаранция от 50 000 лв. "В хода на разследване на престъплението е установена действаща схема за изпиране на пари. Събрани са данни, че тази схема се използва и за трансфер на финансови средства. По този начин се финансират мероприятия, които застрашават националната сигурност на страната. Събрани са доказателства за участие на един български гражданин. Той е Николай Малинов, който е привлечен в качеството си на обвиняем", заяви Цацаров.

Леонид Решетников, бивш директор на Руския институт за стратегически изследвания, пък е с наложена от ДАНС забрана за влизане на територията на страната за срок от 10 години.

Самият Решетников заяви, че кампанията "руски шпиони" е дело на американците.

Руският сенатор Константин Косачов е разтревожен от съобщенията за задържането на активни привърженици на приятелските отношения с Русия и заяви, че е готов да ги защитава, включително по обществено-политическа линия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тоя изпълзя от дупката си,за да се сетим за него.Чудно,как Плевнелиев още не се е изходил.
56
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия има интерес от стабилност и спокойствие около границите и. Излизане от НАТО и военен съюз с Русич ще гарантира на 100% националната ни сигурност, ще ни осигури най-модерните военни технологии без да ни изнудват да плащаме милиарди за остарели самолети, България ще бъде неприкосновена територия.
55
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е Иво Минджата ?
54
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е помагала на българите колко пъти,сега малко уваженеие е достатъчно.Русия е помагала на Русия, а България е била страничен ефект, от който се е възползвала. Моля, да ме опровергае някой!
53
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още му помня пъпчасалата физиономия когато с два реда сълзи и третия соп0ли ни натика в НАТО американския шпионин Пасито!
52
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ имат интерес от нестабилност и конфликти около Русия. След провала в Украйна САЩ търсят нов конфликт, ако може в Черно море около Крим да се стреля. За САЩ България е само пушечно месо. НАТО не гарантира никаква сигурност.
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 52Ще дадеш на 100 човека да следят други 100 човека, по обществена програма ... Хахаххахаххахахха.
50
1
 
20
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
Само в руското посолство ли има шпиони?
49
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
60 агента ????Тоя не си пие хапчетата .
48
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откакто му сложиха трабантчето във Военноисторическия музей, не съм стъпил там.Като го разкарат, пак ще ходя.
47
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стана горещо на гъзеца за руските шпиони и русофилските им ятаци в България. *** до небесата !Това нещо отдавна трябваше да се случи.
46
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Граждани от X, работещи в посолството на X, работят за интересите *** X!Сменете X с която и да е страна!Това не е шокиращо разкритие. Това е логично умозаключение, което може да изненада само най-найвните и глупави хора от едно общество.
45
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С русофилите можем да се справим много лесно, те повечето нямат пари, Брюксел може да отпуснат средства за проект за укрепване на демокрацията да дадат 100-200 милиона евро и по този проект русофилите да се дадат на разследване на частни детективски и охранителни агенции, какво говорят, какво пишат в интернет и да започнат ударни арести но законни, 24 часа в ареста, поскаш го, после пак 24 часа и така докато го уволнят от работата, всичко може да се реши лесно, законно и демократично.
44
3
 
17
 
! Отговори
До 33 преди 4 години
А кой ни заплашваше националната сигурност?Някой да се е канил да ни напада?Че нещо не съм разбрал.
43
4
 
23
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
А ти, господин "чистия българин", като си открит агент на задокеанската империя, гордееш ли се ;) ?!?!
42
8
 
7
 
! Отговори
до 43 преди 4 години
то Черноморието ни си е руска зона., прав си.
41
2
 
2
 
! Отговори
До azz преди 4 години
Ти също
40
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да има закон за защита на демокрацията, както преди 1944 година е имало закон за защита на държавата срещу комунистите. Всеки който иска промяна на политическата ориентация на България и предлага друго мислене и изказване на всякаква друга мисъл, освен официално одобреното евроатлантическо мислене, или да прави партии които да ориентират България към Русия да бъде осъждад по бързата процедура, конфискация на цялото имущество и затвор!
39
7
 
19
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Foruma тука някой много са затъпели явно НАТО е военен съюз,това не е лечебница да ходиш на курорт там.България няма място там.няма войска няма оръжие,не мислете че ако някой Турция нападне ,някой ще дойде да защитава България.Никой няма да се досети за държавата,ПОгледнете Кипър как е разделен?ТУРЦИя окупира и Сирия.КОЙ какво прави,следете политиката.Русия е помагала на българите колко пъти,сега малко уваженеие е достатъчно.Но и това го няма с този глупав народ,той е го няма вече.
38
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По черноморието е пълно с руски танкисти, а България е разграден двор за кремълския шпионаж !