Борисов за Еврозоната: Да не стават грешки, дори БСП да дойде на власт!

Премиерът нареди министрите да не се месят в конфликт между институции
Обновена: 29 яну 2020 13:04 | 29 яну 2020 11:55, Веселина Йорданова
215
Борисов за Еврозоната: Да не стават грешки, дори БСП да дойде на власт!
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов защити решението за членство в еврозоната с думите "дори да стане грешка БСП да дойде някога на власт, да не падат КТБ, други банки и всички останало".

Още по темата
"Това е най-важната цел, която да защитава финансовата система. Когато си в еврозоната, не можеш да бъдеш от държавите, които са на втора скорост", каза Борисов в началото на заседанието на кабинета.

Той обясни, че заради общия портфейл всички останали страни ще искат да знаят какво е състоянието на банковата ни система.

Това е целта, чудовищни неща чухме как сме искали, какво да направим, заяви той и поиска институциите да питат ЕЦБ за ратификация на поправките, които притесняват обществото.

"За да не кажат, че двама души - Горанов и Радев само, управителя на БНБ, биха могли да вземат подобно решение. Тези хора, единственото, което правят, е да си играят със страховете на хората", ядоса се премиерът.

Министър-председателят забрани на министрите "да се месят в конфликта между други институции" и да го коментират. От думите му стана ясно, че визира питането на главния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд по отношение на президента Румен Радев.

"Това не е наша работа, имате си всеки ден задачи и то много важни. Могат да се опитат да кажат, че и ние сме страна, но ние никаква страна не сме, точно обратното", предупреди премиерът.

Борисов каза, че единственото, на което е реагирал напоследък, е на думите, че не е отишъл на консултациите в президентството за промяна на Изборния кодекс.

Той уточни, че не е бил поканен, а покана е имал вицепремиерът Томислав Дончев.

"Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите, без да ме уведомява мен или да си ги вика, когато иска, без да ме уведомява мен, за мен това е тенденциозно и не е правилно. Няма случай, в който президентът Радев да ми е поискал министри за каквото и да било и аз да съм му отказал. Но да не ме поканиш, да се опитваш да ми дърпаш хората и в същото време да казваш, че Борисов ти е виновен, че не е отишъл – и аз затова тогава написах във Facebook".

"Реагираме само когато сме нападнати с лъжа ние и аз го направих", разясни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
24
 
7
 
! Отговори
Дори БСП да дойдат преди 4 години
Ето затова го уважавам Бойко! Защото мисли за хората. Представяте ли си, спестили сте там 85 - 100 000 лева за стари години и някой олиго като Жан да направи долара 2861 лв?Ами то, човек трябва да си пререже гърлото и да почерпят хората със жито за бог да прости. Затова ще гласувам за Бойко и не ща и да чуя за онези бандити от Позитанската Престъпна Организация!
149
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не извратен типТи със и бе НЕ-то си голо не ! От България ли си или си от отбраните . Какви пожари бе сокльо ! Пожарите са в държавата ,в кабинета .И сега на президента му чукат ,ама така ще си го ... За новата година съм си пожелал това-Да си иде мафиотската държава и Бойко .Ти какво си пожела !? Влизай в час или се покруий ... И ще си отиде .ОСТАВКА!
148
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ани... Мъж ли си ,или жена ли си ,защото има и междинки Не знаеш при какви случаи се разследва пезидента .Айде информирай се и пак ела...
147
3
 
8
 
! Отговори
АЗ преди 4 години
Никакво еврозона за сега .Първо ще те видя долу и после ще мислим... Оставка!
146
5
 
17
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Боко ,*** си с мир!Иначе те очаква съдбата на Тато комуто слугуваше до последно , а ако се забавиш ,тази на Чаушеску.Омръзнал си на всички с безкрайните си лъжи и бръщолевения.*** си Боко.
145
19
 
4
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Браво Бойко! Властите са независими и трябва да се контролират.След като Радев е извършил документно престъпление, трябва да отговаря пред закона!Той не е над закона. Неговата длъжност казва че трябва да изпълнява задълженията Президент на Републиката, но личността Радев е гражданин на републиката и няма право да нарушава закона.
144
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман, от Меринджеи с кокоши мозък!Невежеството на власта ни шъ нъ затрие като народ и държава!!!!
143
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя *** да не дава акъл. Плаче за народен съд.
142
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз помня ТАТО никога не е унижавал народа .... СУВЕРЕНА
141
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тоя конквистадоргол е дошъл и гол ще си иде нали е едно дупе и една уста той не знае че не е безсмъртен
140
14
 
7
 
! Отговори
Не извратен тип преди 4 години
Костадин Костадинов от партия Възраждане кога ще бъде арестуван ? Ами ако младежите бяха запалили сградата оня ден както ги призоваваше Костя ?
139
2
 
11
 
! Отговори
Образи преди 4 години
До АнонименОбрази - свински оченца в буркан с мас... цепка вместо уста върху тлъсто като свински корем лице... тъкмо си импонират по простотия с една преЦедателка дето надига бутилка с вода като дудук, вместо стъклената чаша пред нея и си чисти с наслада гурелите.
138
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 139Същия сорт хитра тъпня, като оная, дето "мозъчното тръстЛе" на ГЕРБ внушава на простолюдието, че, леле, осиротяваме, ако свалим Бобето Оцеола, щото вай-вай няма кого да сложим на негово място. Вярно, баш "такива" няма!
137
5
 
29
 
! Отговори
тоя конквистадор преди 4 години
Съвсем ни продаде. Съвсем. Вече няма да имаме пари ни за лечение, ни за погребение. Унищожи ни тоя продажник, за да му пазят поста янките. Зловещ кучкар. Остава да се надяваме само на Бога за възмездие. Дано стигне и родата му. Той нас ни стигна...
136
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герпаджии могат да работят само като калинка и чиновник послушник,защото нямат потенциал,а шефът е един,въпреки разклонението от институции,агенции и агенцийки.
135
5
 
22
 
! Отговори
БАЦКА преди 4 години
Това е началото на края.Писна ни .Лъскам от стария сандък чифте пищови и саблята френгия,но за по-сигур-дрон с бомбе.
134
5
 
22
 
! Отговори
Слав Караславов преди 4 години
Щом една друга партия или коалиция има мнозинство в парламента и поеме управлението, то значи че така е решил избирателят. Т.е. имаме демокрация! Щом това мнозинство провежда някаква друга политика, извън Боковите представи, то това е грешка. Хем демокрация, хем не е демокрация. Нещо като малко бременна? Та ако изберателят/народът/другото правителство прецени че трябва да пратим Еврозоната по дяволите, това вече според нашия вундерпремиер е национално предателство...
133
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 136Правилно го обясняваш на герберските ***, но те си знаят тяхната.
132
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Министрите му да не се месят,само той.Ти вожде,кажи защо сме на това дередже?Защо затъваме все повече ?Защо Букурещ дава на всеки жител по 1800 евро за предаване на стар автомобил,а фъндъчката ни кара да си спираме автомобилите?Защо и в това ни изпревариха?Защо все още те търпим?
131
5
 
28
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 4 години
Който вярва на тази крадлива клика, да си държи парите в лева! Само да спомена, че влезем ли в банковия съюз и край с БНБ! Ще стоят и ще наблюдават отстрани, каквото остане от българските банки, а те са само 4-5. всичко останало ще отида на надзор в ЕЦБ. така няма да има необходимост от резерви, провизии, и други изисквания на БНБ. Даже компаниите-майки веднага ще си дръпнат капитала и другите провизии. Като излетят от страната едни 15-20 милиарда евро, ще ни стане много драго!