Борисов за Еврозоната: Да не стават грешки, дори БСП да дойде на власт!

Премиерът нареди министрите да не се месят в конфликт между институции
Обновена: 29 яну 2020 13:04 | 29 яну 2020 11:55, Веселина Йорданова
215
Борисов за Еврозоната: Да не стават грешки, дори БСП да дойде на власт!
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов защити решението за членство в еврозоната с думите "дори да стане грешка БСП да дойде някога на власт, да не падат КТБ, други банки и всички останало".

Още по темата
"Това е най-важната цел, която да защитава финансовата система. Когато си в еврозоната, не можеш да бъдеш от държавите, които са на втора скорост", каза Борисов в началото на заседанието на кабинета.

Той обясни, че заради общия портфейл всички останали страни ще искат да знаят какво е състоянието на банковата ни система.

Това е целта, чудовищни неща чухме как сме искали, какво да направим, заяви той и поиска институциите да питат ЕЦБ за ратификация на поправките, които притесняват обществото.

"За да не кажат, че двама души - Горанов и Радев само, управителя на БНБ, биха могли да вземат подобно решение. Тези хора, единственото, което правят, е да си играят със страховете на хората", ядоса се премиерът.

Министър-председателят забрани на министрите "да се месят в конфликта между други институции" и да го коментират. От думите му стана ясно, че визира питането на главния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд по отношение на президента Румен Радев.

"Това не е наша работа, имате си всеки ден задачи и то много важни. Могат да се опитат да кажат, че и ние сме страна, но ние никаква страна не сме, точно обратното", предупреди премиерът.

Борисов каза, че единственото, на което е реагирал напоследък, е на думите, че не е отишъл на консултациите в президентството за промяна на Изборния кодекс.

Той уточни, че не е бил поканен, а покана е имал вицепремиерът Томислав Дончев.

"Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите, без да ме уведомява мен или да си ги вика, когато иска, без да ме уведомява мен, за мен това е тенденциозно и не е правилно. Няма случай, в който президентът Радев да ми е поискал министри за каквото и да било и аз да съм му отказал. Но да не ме поканиш, да се опитваш да ми дърпаш хората и в същото време да казваш, че Борисов ти е виновен, че не е отишъл – и аз затова тогава написах във Facebook".

"Реагираме само когато сме нападнати с лъжа ние и аз го направих", разясни премиерът.


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
11
 
12
 
! Отговори
счети преди 3 месеца
Банкерската мафия всъщност спонсорира "спонтанното" народно недоволство срещу приемането на Евро-то !
Евро означава: по-ниски лихви, по-ниски такси, без такси за превалутиране, по-силен контрол над банките.Означава кредитиране на бизнес проекти, а не както до сега само ипотечни кредити. Това означава, че цените ще паднат.
Банкерската мафия пие българска сиромашка кръв и няма лесно да пусне кокала...
Хора, не им се вързвайте ! Категорично ЗА приемане на еврото !
13
3
 
31
 
! Отговори
d преди 3 месеца
Тоя що не вземе да си ходи вече. Не забогатя ли достатъчно. Нека ни остави на мира вече. Да си вземе и Нинова, и да ходят някъде по островите да си мърсуват заедно.
12
26
 
8
 
! Отговори
Неудобната истина преди 3 месеца
Според социологическите проучвания мнозинството рублофили, ***, пестъпници и руски петоколонници са твърдо против еврото, понеже приемайки го ще бъдат натикани в кучия гъ3 те и техните далавери и ще настъпи стабилност, която те не желаят!
11
2
 
3
 
! Отговори
опетков преди 3 месеца
Някъде из библията пише: " Аз съм Бог ревнив...".
10
9
 
32
 
! Отговори
АЗ преди 3 месеца
МАФИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ОСТАВКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
29
 
11
 
! Отговори
Ниш е България преди 3 месеца
Образованите и патриотите в България сме ЗА еврото!
Другите нямат значение!
8
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма да се повишават цените ли?Ей лъжльо.Цените непрекъснато вървят нагоре,но ти откъде да знаеш,като не пазаруваш.А тока,водата и парното защо непрекъснато се вдигат?И това ли не знаеш?А не знаеш ли,че в най-развитите европейски страни са с цени по-ниски от нашите.Само за последните 3 месеца цените се вдигнаха с 50%.Ние на джоба ли си да вярваме или на теб???
7
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Референдум ! Според социлогически проучвания мнозинството е против ! Не можеш да вземаш решения против волята на Народа !
6
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще плащаме дълговете на държави като Италия, Гърция и тн. нищо повече
5
9
 
29
 
! Отговори
приоритети преди 3 месеца
Целта на Орисов е първо да ритне прецедента и да седне на стола за по-голямо спокойствие и второ-да ритне борда ,за да усвоят гаранциятя от приблизително 20 милиарда.Всичко друго са празни приказки,защото е получил уверение от херния мустака.
4
17
 
6
 
! Отговори
Мартин преди 3 месеца
Вота не мина.. няма субсидии.. Тейноимпекс... Телевизия не може да искара на печалба държава ще ми управлява.. Е няма как да стане ..
3
14
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Еврозоната ще е последния пирон в ковчега
2
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ти целият си една голяма грешка.
1
13
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хайде стига тиквата както винаги ни лук ял, ни лук мирисъл нищо не знае и не е чул ГешеФта сам си решава кой да окепази.