Борисов за Еврозоната: Да не стават грешки, дори БСП да дойде на власт!

Премиерът нареди министрите да не се месят в конфликт между институции
Обновена: 29 яну 2020 13:04 | 29 яну 2020 11:55, Веселина Йорданова
215
Борисов за Еврозоната: Да не стават грешки, дори БСП да дойде на власт!
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов защити решението за членство в еврозоната с думите "дори да стане грешка БСП да дойде някога на власт, да не падат КТБ, други банки и всички останало".

Още по темата
"Това е най-важната цел, която да защитава финансовата система. Когато си в еврозоната, не можеш да бъдеш от държавите, които са на втора скорост", каза Борисов в началото на заседанието на кабинета.

Той обясни, че заради общия портфейл всички останали страни ще искат да знаят какво е състоянието на банковата ни система.

Това е целта, чудовищни неща чухме как сме искали, какво да направим, заяви той и поиска институциите да питат ЕЦБ за ратификация на поправките, които притесняват обществото.

"За да не кажат, че двама души - Горанов и Радев само, управителя на БНБ, биха могли да вземат подобно решение. Тези хора, единственото, което правят, е да си играят със страховете на хората", ядоса се премиерът.

Министър-председателят забрани на министрите "да се месят в конфликта между други институции" и да го коментират. От думите му стана ясно, че визира питането на главния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд по отношение на президента Румен Радев.

"Това не е наша работа, имате си всеки ден задачи и то много важни. Могат да се опитат да кажат, че и ние сме страна, но ние никаква страна не сме, точно обратното", предупреди премиерът.

Борисов каза, че единственото, на което е реагирал напоследък, е на думите, че не е отишъл на консултациите в президентството за промяна на Изборния кодекс.

Той уточни, че не е бил поканен, а покана е имал вицепремиерът Томислав Дончев.

"Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите, без да ме уведомява мен или да си ги вика, когато иска, без да ме уведомява мен, за мен това е тенденциозно и не е правилно. Няма случай, в който президентът Радев да ми е поискал министри за каквото и да било и аз да съм му отказал. Но да не ме поканиш, да се опитваш да ми дърпаш хората и в същото време да казваш, че Борисов ти е виновен, че не е отишъл – и аз затова тогава написах във Facebook".

"Реагираме само когато сме нападнати с лъжа ние и аз го направих", разясни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
7
 
25
 
! Отговори
Митко Банцера преди 4 години
Припари ли ти Бойче? Да видиш кво ни е на нас, като се опитваш да вземеш бизнеса на президента на отбора ни. Вече знаеш че си сбъркал фатално и че неизбежно ще слезеш от трона. Ние пак ще запишем нулева година, щото някои трансфери пропаднаха, други играчи ще избягат и така, НО ТИ, ТИ ЩЕ РАЗБЕРЕШ КАКВО Е ДА СЕ ЗАКАЧАШ С ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО Е ОСТАНАЛО НА ХОРАТА - ФУТБОЛНИТЕ ЕМОЦИИ.
129
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 136Не есамодо ените,геребаст. Има дисциплина в еврозоната,определят ти лимит,таван и това са ти кинтите вътре в държавата,не могеш да харчиш за нищо друго.Освен това всички вътре са длъжници,и членовете са длъжни да поемат дълговете на останалите,ако имат пролеми с плащането. То ако беше хубаво Унгария Чехия и Полша щяха да са в еврозната.
128
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ко ще отрадне 20 милиарда долара от бг народ,които крепят валтния борд? Гереберастията и пуделите им или еврогеъовете чрез европейската централна банка,или ще делят братски,нали са евроатлантици? БГ народ вече няма да бъде най-бързо изчезващия,а просто ще изчезне след приемането на еврото за нула време. Еврозонота прилича на валутния борд,но е по-зле,има контрол на харченето,няма увеличение на никакви заплати, за появили се дупки,освен това членовете на еврозоната поемат зъдълженията на останал
127
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обяснявам го най-елементарно: Доходите делено на две, ценита на стоките - които междувпрочем отдавна са минали средните европейски си остават същите. Кое не е ясно?
126
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Овци, блеете ли докато Мутрата ви дои и стриже.
125
5
 
23
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
Та БСП-БКП никога не са напускали сцената, и до днес в лицето на Герб пак те ръководят България. Кой от управляващите през последните 30 години не е свързан с тандема БКП-ДС. Просто няма такъв, но истината не е изгодна на населението.
124
4
 
13
 
! Отговори
дед преди 4 години
До 129Въпросът реторичен ли е?Какво става се дни пари , които се мотаят наоколо при толкова елементарни хора, които се разпоереждат с тях??
123
6
 
38
 
! Отговори
Smurf преди 4 години
Абе .... БСП бяха на власт пък курса не мръдна. Ти управляваш 10 години и на финала на политическата си кариера измисли да преговаряш за валутния курс и да го променяш Не се ли усещаш че поради неграмотност и абсолютна некъдърност сте на ръба да подгоните народа към банките да си тегли парите.
122
5
 
27
 
! Отговори
Гого преди 4 години
До 129 АнонименЛошото е, приемем ли евроро тези пари от борда отиват в европейската централна банка
121
2
 
3
 
! Отговори
Иван преди 4 години
когато
120
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото, все още, стабилно нещо в бедна България е бордът. Махнат ли го ще се освободят 30-те милиарда, които досега гарантираха борда. Какво ще стане с тези пари и кой ще ги вземе? Някой знае ли?
119
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като въведат еврото по хубаво няма да стане ще стане по лошо защото алчните търговци отсега си точат зъбите и им потекоха лигите разберете че за нула време да кажем за една година лекичко да ни влиза по малко по малко да не е чак толкова болезнено ще вдигнат цените и това което е струвало един лев вече ще струва едно евро ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА за една година ще има тотално обедняване
118
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако сдс бяхя направили лустрация като хората,Членът на бкп щеше да се изнесе от страната,При баджанака Арабаджиев в ел ей.
117
15
 
9
 
! Отговори
хохо преди 4 години
До АнонименЧе това е пропаганда на червените мър---ши
116
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това как да го разбирам?Значи Борисов се кани отново да ни продаде на БСП?
115
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Геноцид и диктатура Бат БОЙКО
114
7
 
26
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Кой ще ти повдигне обвиненията за безобразията на ГЕРБ, след като Гешев ти е миличък бе Бойко?
113
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 117пълни глупости, отново и отново.. влизането в еврозоната е национално предателство!Мисля, че е крайно време в знак на протест да покажете характер и всички, които сте против Европа да емигрирате в Русия.
112
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние и сега сме в еврозоната. Просто нямаме право на глас по отношение монетарната политика на ЕС. Лева си е едно малко Евро, което зависи от еврото на 101%. Не знам, защо някой си мисли, че влизането ни в еврозоната ще доведе до някаква промяна въобще. Много истерия за нищо, от мухата - слон. Просто и опозиция и правителство обичат да преувеличават, както си му е реда. Ако могат да убедят народа, че утрешния ден е апокалипсиса ще са най-доволни. Питай си рука и това е.
111
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 116не бяха - още са.. но не са само те. Франция, Белгия, Испания, Хърватска - от 75-105% дълг от БВП