Борисов: С Радев нямаме пресечна точка, търси си враг

Свалих доверието си към него още през декември
Обновена: 4 фев 2020 16:14 | 4 фев 2020 13:54, Александър Попов
457
Бойко Борисов коментира думите на президента Радев, който по-рано през деня заяви, че е снел доверието си от правителството. Премиерът е на инспекция в Мало Бучино, където инспектира поставянето на водопровода към Перник.
 
"Не той ни е дал властта. Това е пряка намеса в работата на властите. Откъде накъде ще коментира той? Той е малко на настроения, явно има проблеми с прокуратурата, от които ние сме се дистанцирали отвсякъде. А само преди няколко дни даде висока висока оценка на кабинета", коментира премиерът.
Още по темата
"Нямаме пресечни точки, освен безсмислените КСНС, на които нищо не се решава. Декември още казах, че той действа като разединител. Той говори това, което БСП и ДПС говорят. Последните 20 години съм бил по 20 часа в услуга на народа. Съжалявам, че си е изпуснал нервите. Проблемите му не са с правителството, а с други институции, каза още Борисов. 
 
"Сутринта неговият Митко ми дава оценка... Келеш! А той си привиква прокурорите. Търси противопоставяне, а ние нямаме допирни точки. Той не може да сваля доверие, след като той не го дава. Не ме интересува! Аз декември свалих доверието си от него. Никога не съм казвал, че няма да се кандидатирам за президент. Никога няма да се кандидатирам. По-скоро при Радев се очертава да направи партия. Не се страхувам от подобна партия, изборите са демократични", отсече Борисов.
 
Той допълни, че изявлението на президента е търсене на враг или заявка за политически проект. 
 
"По никакви теми не сме работили заедно, че да се чувствам ощетен", каза още премиерът.

"Той е разединител на нацията. Ясно разединява нацията, но така е избрал", смята Борисов.

Според него Радев говори по един начин в страната и по съвсем различен по време на посещенията си в чужбина.

"Пак да похарчим 100 милиона за избори, това ли искат. Откъде да го знам", коментира той на въпрос дали целта на Радев не е правителството да подаде оставка.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И хората масово свалят доверието си от това управление. Не случайно всеки ден имаме протести. Нищо в държавата не е наред:Хуманитарна криза в Перник.Отровен въздух и престъпни схеми с ТЕЦ-овете на олигарха Ковачки.Отровени реки и десетки тонове измряла риба. Протести на превозвачи, ресторантьори, еколози...Борисов отдавна не се къпе в народна любов. Народът прогледна и видя, че това правителство обслужва олигархията, включително и тази на ДПС, а това не се прощава.
281
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се преклоним пред интернет подвизите на маминия антикомунист, роден през 90та година. Каква борба беше с комунизма, ей! Ти да видиш!
280
1
 
22
 
! Отговори
Инженер преди 4 години
*** ,познавам поне 50 човека образовани с бизнес или на много високо заплащане . Как така всички до един те недолюбват. От друга страна , ей ги моите съкварталци ,хвани единия блъсни в другия , кой с основно , кой със средно, си им най-големия кумир!!!
279
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДАНС - ти да мълчиш!
278
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И от този труд продължават да смучат разни кърлежи вече 30 години. Смятай колко е било построено, за да има и до ден днешен какво още да се окраде! Маминия златен ще бори комунизма :))) Стани комедиант бе приятел
277
23
 
5
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 4 години
... И от кого сваля доверие Гумен Радев--- от Прокурора.ли...ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА
276
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е уплашен защото знае, че ако падне от власт и той мигновено ще стане клиент на Гешев и Ко., а при едно истинско разследване... Само за аферата Мишо Бирата може да отнесе 10 години.
275
2
 
25
 
! Отговори
ще си платиш! преди 4 години
Поне Президента не можеш да игнорираш какво казва, защото очевидно си сляп за растящото недоволство към теб и мижавата ти мега-крадлива партийка. Или не ти пука, защото мразиш България и българите и като ти се разклатят малко нервите почваш да обиждаш наред, тогава лъсва просташката и дребнавата ти същност
274
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българии ни дължите на нас младитеНикой нищо не ти дължи. Баба ти и дядо ти с кървава пот построиха от една аграрна държава, един индустриален гигант на Балканите. С много труд и жертви. За този си труд за награда получиха 200лв пенсия и обиди и квалификации от вчерашни мамини дженерейшънченца.
273
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои по точно военни >?
272
14
 
2
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
До 301 - а не така "примерно" - конкретно! ***? Решетников? Златев? Божков? с това примерно и евентуално до тук е докарахме
271
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев, разследвай къде потънаха 16-те милиарда заемТи с чий пари си мислиш се пълнят джобчетата на такива като Гешев. Тези пари ги източиха орез БНБ в една схема с държавни облигации, позаинтересувайте се какво казва един разследващ журналист по темата, Лилов се казва. Схемите в тази държава са много мръсни, а обществото е абсолютно неинформирано и отдавна се е предало!
270
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е в услуга на народа 24 часа 365 дни в годината, а на радев само Грипени му се привиждат.
269
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както върви няма да се учудя, ако военните поемат нещата в свои ръце. Тогава ще се види хората кого ще подкрепят.
268
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тези просташки изказвания по адрес на гл. секретар и на журналистите не си прави никаква услуга. Видя се ясно, че е много нервен, направо си е в паника, но за цялата огромна криза в държавата е виновен главно той. и назначените от него министри, които той контролира. Положението му никак не е розово и Борисов ясно го съзнава.
267
0
 
30
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
Горе на снимката виждам един безотговорен човечец , който се смята за нещо , а то нищо и половина!Я не ме занимавайте повече с тоя банкянски ***!Президент Радев МУ каза - вкара народа в безпътица и немотия , замени демокрацията с мутрокрация!Уродска работа!
266
2
 
4
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Исках да коментирам, но ще оставя Митко да го направи
265
4
 
20
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Радев и българите имат един общ враг: СОБСТВЕНИКЪТ на ГЕРБ !!!
264
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИнтересноМи примерно на някой, който не злоупотребява с премиерската си власт, за да използва прокуратурата за разчистване на сметки.
263
0
 
17
 
! Отговори
Стянов преди 4 години
Хора, не позволявайте на този наглец да му се размине. Най-вече не му позволявайте да напуска странат, а за да си живее живота като цар!