БСП и Манолова конкуренти – битката била кой да оглави протеста на медсестрите

Нинова пък обвини правителството в безхаберие и арогантност
Обновена: 6 мар 2020 12:17 | 6 мар 2020 12:17, Камелия Цветанова
172
БСП и Манолова конкуренти – битката била кой да оглави протеста на медсестрите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бойкотирането на сградата на бившия Партиен дом от група протестиращи медицински сестри скара БСП и ГЕРБ.

Червената шефка Корнелия Нинова обвини властта в безхаберие и арогантност, а председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова отсече, че има остра конкуренция между БСП и бившия им кадър Мая Манолова кой да оглави протеста на 6 медсестри.

Според соцлидерката барикадата и излизането на прозореца на една от сестрите е безпрецедентен акт на отчаяние, провокирано от лъжите на правителството.

Още по темата

"Първата е казана от премиера Бойко Борисов миналата година, когато обяви, че дава 50 милиона лева за заплатите на медицинските сестри, след това се оказа, че са 6 милиона, а останалите са прехвърлени към НЗОК, в крайна сметка се оказва, че тези пари са дадени за увеличаване на цените на клиничните пътеки", настоя Нинова.

Тя припомни, че седем сестри веднъж вече са се барикадирали през 2019 г. в здравното министерство, но и тогава са били излъгани.

Според Нинова исканията на сестрите са основателни и справедливи, защото работят на по 2 смени и на по няколко места, получават ниски заплати, условията им натруд са неприемливи и в замяна на това срещат безхаберно и високомерно отношение.

"Реформа няма, допълнителните пари потъват в болниците, които са търговски дружества. Алтернативата е болниците да станат лечебни заведения, а не търговски дружества. Това е истинският проблем, а управляващите го нарекоха провокация. Проявихме арогантност като показахте, че здравна комисия в този момент може да заседава 5 минути и то в присъствието на сестрите", настоя тя.

Червената шефка остро разкритикува Дариткова, която определи сестрата, излязла на балкона, като жена с нестабилно психологическо състояние.

Според Нинова това е било акт на отчаяние.

Освен това Дариткова не можела да хвърля вината на гардовете от НСО, защото те не могат да посягат на беззащитни хора.

"Голямата вина е на правителството заради провала в здравната реформа, заради недостъпното здравеопазване, заради скъпото доплащане в болниците, заради скъпите лекарства", скочи тя и добави, че ГЕРБ няма нито желание, нито характер да направи реформа в системата.

В отговор Дариткова отново повтори, че става дума за организирана провокация с политическа цел маскирана със синдикални искания.

"Участник в тази провокация е инициативният комитет на неуспялата кметица на София Мая Манолова. Сега виждам остра конкуренция за това кой да оглави протеста на 6 сестри – БСП, която е системна политическа партия и Мая Манолова, която иска да определи своето политическо бъдеще", отсече тя.

Според нея служителите на НСО са длъжни да осигурят реда в парламента, а са създали рискова ситуация.

"Сестрата на прозореца е с нестабилно психологическо състояние - не може да е друго една жена, която стои на прозореца и не може да води смислен диалог, а гардовете от НСО не са охранява ли прозорците", настоя Дариткова.

Тя обвини левицата, че е безотговорно и некоректно системна партия като БСП да толерира незаконни действия и на тази база да натрупа дивиденти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
5
 
19
 
! Отговори
ДАНС преди 4 години
Една община с минимални заплати на мед сестри е Смолян в която престъпницата от БСП Бадева роднина на БКП депутат Дора Янкова и Николов разпределят и крадат парите на мед.сестрите отпуснати от правителство и така ни лев от мизерни увеличения не достигат до сестрите заради кражби.Материалите са в NOVA btv прокуратура ДАНС.Всеки момент крадците на БСП ще бъдат арестувани като Иванчева.В другите общини подавайте сигнали в ДАНС и прокуратура.
85
3
 
21
 
! Отговори
тя преди 4 години
Манолова беше дотук , повече никой не я "бръсне " !
84
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Борисов се крие зад перваза на Министерския съвет, където преди два месеца измами сестрите, обещавайки им реки от мед и масло...Това е гербаджийско-патриотарска България: За властта - кувейтски стандарт в Правителствена болница! За народа - клинични пътеки и убийствени цени на лекарствата! За медицинските сестри - африкански заплати!КОЛКО ОЩЕ ЩЕ ГИ ТЪРПИМ?
83
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каво стана с тези сестри? Арестуваха ли ги?
82
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предсмъртни конвулсии на БСП и евразийците. Може да е намесен и Славчо, от скоро в студиото му гостуват само рубладжии.
81
17
 
8
 
! Отговори
ББ- лъжец и предател преди 4 години
Излъгаха ли мед сестрите, че ще им увеличат заплатите -излъгаха ги, излъгаха ли майките -излъгаха ги. И като не могат да управляват,все някой ги провокира некадърниците от ГРОБ. Излъга ли Боко за 5-те милиона и къщата в Барселона - излъга. Спря ли Боко Южен поток - спря го. Загуби ли България милиарди евро и 4000 работни места,в резултат на продажната му политика- загуби ги. И ако на Боко му платиха за милиони за предателствата му - сестрите, майките и целокупния народ загубиха.Тоя е престъпник!
80
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП да си траят.Не ни трябва смяна на куцо със сакато.Трябва нови хора,неизцапани от минали далавери.
79
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това БСП е цирк и театър май.който лъже си лъже, а който се лъже, се лъже... на пазара най лесно се намират тарикатите дет от мухата правят слон.а честните търговци мълчаливо седят и си продават стоката, достатъчно е да чуеш от тях една дума и да разбереш кои са тарикатите и кои истинските
78
7
 
23
 
! Отговори
НЕЩО НЕ РАЗБИРАМЕ: преди 4 години
ЗАЩО ОТ "ДАНС" ВИКАТ ЗА ТИЯ СЕСТРИ "ПСИХОЛОГ" , А НЕ "ПСИХИАТЪР"....!!!ЕТО ЕДНА---АДСКИ , ГРУБА ГРЕШКА!
77
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, че е психично неуравновесена, ти гледа ли как се държи? Нормален човек няма да слуша Манолова и Нинова и да се излага като ***.
76
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега остана двете кукувици ,Мая и Корнелия да се сбият ,кой да оглави протеста от 5"сестри",за да е циркът пълен.Ако някой се окаже и бременен от прези....та ,сапунката е готова.
75
6
 
21
 
! Отговори
равенство и братство преди 4 години
Ми *** да развърже кесията - личната, щото партийната я изпразни, и да помогне малко на отчаяните!Сестричките не могат да свържат двата края, ако не работят на 2 места, а на *** отрокът учи при гадните капиталисти у Америката.Що го не пратИ в мАсква, а?Социалистка! И маяМа - същата!
74
6
 
21
 
! Отговори
АЙДЕ НИНОВА.... преди 4 години
СКОЧИ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА И ПОКАЖИ НА ТИЯ МЕД.СЕСТРИ , НАКЪДЕ ВОДИ "КЛИНИЧНАТА ПЪТЕКА" НА БКП/БСП ...!АМИ ЧЕ , НАЛИ ТАМ Е "СВЕТЛИЯ КОМУНИЗЪМ" И "ВИЗИЯТА ЗА БЪЛГАРИЯ" , БЕ НИНОВА....!ПОКАЖИ ИМ ГО ЗА КОНГРЕСА...!!!!
73
20
 
7
 
! Отговори
Във всяка преди 4 години
Държава от ЕС, след "психично нестабилна жена", Дариткова нямаше вече да е народен представител.
72
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички срещу сестрите .... С ГЕРБ напред, Давиткова, Сачева ура
71
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефа на НСО да си подава оставката. Виси като пран чорап до някаква психично не неуравновесена лелка на перваза и пелтечи, че нямали свестен психолог.
70
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На БСП им свършиха парите , за това са само 5 "сестри"
69
7
 
24
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
ХАхахахаха :) Пълни пaлячoBци. "Протеста на мед. сестрите" с общо 5 кукувици участнички в него. Че те тези, дето искат да ги използват за целите си, *** тоест са повече от протеста ве...хахахахах :)))
68
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом 5 медсестри окупираха НС и направиха теракт, според охраната, Бог да ни пазиако дойдат 5 талибана
67
5
 
22
 
! Отговори
ДАНС преди 4 години
Една община с минимални заплати на мед сестри е Смолян в която престъпницата от БСП Бадева роднина на БКП депутат Дора Янкова и Николов разпределят и крадат парите на мед.сестрите отпуснати от правителство и така ни лев от мизерни увеличения не достигат до сестрите заради кражби.Материалите са в NOVA btv прокуратура ДАНС.Всеки момент крадците на БСП ще бъдатарестувани като Иванчева.В другите общини подавайте сигнали в ДАНС и прокуратура.