COVID-19 изплаши депутатите, без журналисти по кулоарите

Дезинфектант пред всяка врата към пленарната зала
66

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът предприе мерки за разпространението на COVID-19, но реално ограниченията са само за журналистите, но не и за депутатите.
Още по темата

Промените са обяснени с нуждата да бъде ограничено струпването на много хора на едно място. Вчера репортерите влизаха в сградата на Министерския съвет след проверка на температурата и само със защитни маски.

В Народното събрание чак такива крайни мерки не са предприети, влизането в сградата става без проверка, но пък движението по кулоарите е забранено за журналистите. Пишещите репортери вместо да заемат обичаните си места в Пресгалерията в западния кулоар, бяха настанени в зала "Запад".

Председателката на НС Цвета Караянчева провери сутринта, преди да открие заседанието, как са настанени журналистите и обясни, че целта не е да се затрудни работата им.

В същото време обаче операторите и фоторепортерите снимат от обичайното си място в дъното на пленарната зала. Този път обаче има и възможност да работят и от балкона на НС.

За депутатите обаче няма извънредни мерки. Те не носят маски. Пред всяка врата към пленарната зала има поставен дезинфектант.

Служителите на НСО на входа на сградата също са без защитни маски, но пък носят предпазни ръкавици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРЕДЛАГАМ ДА ПРОДЪЛЖИ ПРОТЕСТА НА МЕДСЕСТИТЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА, ДА СЕ КАЧИ ПАК ОНАЯ НА ДЖАМА, ДАНО ПЪК ДА СЕ ОКАЖЕ И ЗАРАЗЕНА...
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Купувайте само стерилизирани буркани и консерви,избягвайте чуждестранната продукция,не купувайте никакво прясно месо!В Китай част от заразата се е разпространила от вносно свинско месо!
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 34 Само че на тоя Генерал му беше мнооого угодно да не спомене, че в Италия за последното денонощие са починали 160 човека!!!!! Удобно е донякъде с Китай, нали Годжи?
35
2
 
5
 
! Отговори
Алов преди 4 години
Късно е вече Боко е с корона_ и заразява ли заразява
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сладурчета, още ли не са си гласували пролетно-великденската ваканция?
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Соня, оня униформения Годжи нали го чу в съседната статия в клипа к'во изръси???" В Китай за денонощие само 24 починали" Смятай какъв идиoттт...П.С. Извинявам се на истинския Годжи, не визирам него!
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Западна Европа от 6 случая до над хиляда се стигна за седмица. А в Италия от 1000 до 10 000 за още няколко дни.
31
0
 
8
 
! Отговори
Соня преди 4 години
Всички философстват само, вече 6 случая...Да обявят карантина в цялата страна и всички по домовете ако зачастят случаите...
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 30 Е как да няма журналисти- Боби Ваклинов?
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те и без това не ходят там, какви мерки, какви глупости? *** ли ще предпазват вътре?
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо се разпространява толкова бавно, надявах се да е плъзнал по-бързо да минава. Още половин година ще четем за настинка
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 27 Някои казват че издържал до 35 градуса, други до 27 градуса...кое е вярно не знам.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега слушам ББ по тв,че специалистите били казали,че пика на тази гадост ще е септември?!?!? Лятото на слънце всички знаем колко градуса е,как ще издържи този вирус,ако не е лабораторно направен устойчив?
25
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига паника! Това е дребно пролетно вирусче. Депутатите да тръгнат да се целуват с избирателите като противодействие на паниката и да им покажат колко ги обичат.
24
0
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
до 21Те така са се запритесили депутатите, ако им снимаш празните работни места, че чак рак ще хванат РАЗБИРИШ ли от притеснение.
23
15
 
5
 
! Отговори
гост преди 4 години
Това е провокация за да не можем да благодарим на Русия! Радев трябва пак да призове народа да не се плаши от вируса,а да отдаде почит и благодарност на съветските войни на 09.05 пред паметниците.Така навремето ни изкараха на 01.05 да благодарим на БКП,след аварията в Чернобил
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българският патриарх Неофит разпореди богослуженията в страната да не бъдат прекъсвани заради епидемиологичната обстановкаПочвайте да обви явате църквата паникьори и потурнаци.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АНТИКитай демонстрира чудеса на потентност и висока организация за борба със заразата и я победи. Китай с най-голямо желание и от добро сърце е готов да информира всяка държава, която го попита. Китай е готов да помогне безвъзмездно, а будалата - ката час ръси абсолютно безумни умнотии.
20
2
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
Защо ли си мисля, че журналистите, а не вируса е това, което притеснява повече депутатите. Току виж някой щракнал с фотоапарата и показал колко празна е залата.
19
1
 
25
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До МАТЕМАТИКЧетох разказ на лекар от Бергамо, Милано. Човекът казва дословно: "Когато видите интубирани млади хора във спешното, или по-лошо, всичката самоувереност, че сте млади ще ви се изпари". Що се отнася до депутатите - ***! Тяхна задача е първо да се погрижат за хората, а не за себе си! Да наложат мерки на работодателите!!! На големите вериги магазини, които печелят милиарди, но не са осигурили елементарни условия на работещите - няма маски, няма дезинфектанти на ПОС-терминалите..