Преди години беше свински грип, сега коронавирус, догодина какво?

От НС: Паниката заради COVID-19 била напълно излишна
156
Преди години беше свински грип, сега коронавирус, догодина какво?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от различни парламентарни групи призоваха да не се създава паника във връзка с коронавируса. 

Според Георги Михайлов от БСП се вдига прекалено много шум около COVID-19. 
Още по темата
"В крайна сметка нека да изчакаме да видим как ще се развие ситуацията, засега имаме 6 случая в цялата страна, така че не бива да се създава допълнително напрежение сред хората", коментира той. 
 
Александър Сиди от Обединени патриоти пък призова за доза хумор.Според него паниката е излишна. 
 
"Тя е създадена през последните няколко седмици и много се надявам хората да не се подават на паника. Преди няколко години щяхме да умрем от свински грип, сега от някакъв короновирус, догодина ще е нещо ново", отсече той. 
 
Специално за забраната на парламентарните журналисти да се движат по кулоарите на НС, Сиди определи мярката като абсурдна. 
 
"Коронавирусът се разпространява от медиите, може би заради това ви изолират, той се разпространява чрез ефира и най-добрият начин да се предпазиш е да си спреш телевизора. Това е абсурдна истерия, която може да доведе само до срив на световните пазари", коментира той. 
 
Според него не е добра и идеята да се купят термокамери за НС, защото депутатите не били по-различни от останалите хора. 
 
Нигяр Джафер от ДПС пък смята, че мерките в НС са адекватни и са в синхронен с предписанията на Националния оперативен щаб.
 
"Принципно смятат, че депутатите не са в рисковата група на най-застрашените. Много по-сериозно внимание трябва да се обърне на медицинските специалисти, които работят на терен", коментира тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
12
 
! Отговори
Миткалото преди 4 години
САЩ -успях ме да спрем икономически Китай и Иран -мечката играй в съседа но понякога се връща и при създателите си.А големите печалби от най различните вируси които пускат може накрая да се окажат недостатъчни и за тях.
131
5
 
8
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Интересно 114 ГЕРБ унищожава България и никой нищо не прави... Как така бе ? Я виж Нинова и БСП какъв вой надигат до небесата.Казват че е дошъл техния ред да седнат на държавната хранилка.
130
1
 
16
 
! Отговори
хе преди 4 години
Като стане напечено,тия от трибуните на парламента първи, ще се скрият в миши дупки.И пак за изчакване зоват,вместо да дават решения.Димът на вируса се вижда отдалеч,ама чакат да замирише на изгоряло,та да се сетят какво да се прави.
129
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До година русофилска чума.
128
0
 
2
 
! Отговори
1111 преди 4 години
До Пипи дългото чорапче 131 На пръв поглед изглежда , че няма начин Китай да не търпи колосални загуби от вируса .Първо самите разходи за справяне с епидемията , после загубите от нарушените или спрени производства . Февруари имаше инфо , че Китайската централна банка ще налее някъде 170 млрд долара в икономиката , за борба с коронавируса . Някои компании изтегляли производства към Виетнам , Индонезия . Идея нямам дали са започнали да работят предприятията , където има милиони под карантина
127
5
 
11
 
! Отговори
язе преди 4 години
То е ясно. Догодина чума по тиквите. И ще има кил-кил-кил. И ще има всички тикви на фураж.
126
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дай, Боже, депутатска чума
125
4
 
1
 
! Отговори
Пипи дългото чорапче преди 4 години
Прочетох и интересна статия кой печели от вируса и хипотезата бе,че самия Китай печели.Вашето мнение,не искам да цитирам а дали има такъв вариант.Според вас.
124
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Короната циркулира в Бг от два месеца , но не се оповестява или реално не е толкова опасна . Сега само паника се всява. Във вн е пълно с крале и кралици и цар кировци, даже болни лекари има . Не е толкова опасен. Другия път и ебола ще допълнят.
123
5
 
4
 
! Отговори
До100 преди 4 години
За да говори човек за друг с толкова злоба значи си има комплекси.Бил си беден,сега при Герб си добре.Но злобата те разболява,както и никога няма да избягаш от бедността на ума ти.Трай комплексирано човече,че като дойда със сопата ще разбереш кой ум,кой сват.И сега не бедните,а точно като теб управляват-прости,неучили,мислещи че са хванали Господ за....Айде бе,простих и юроде!
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 122това са лаещи кучета и енциклопедична грамотност знаещи всичко .
121
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Догодина Крейзифрог чалмавирус-21
120
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Дончо каквото измисли!
119
5
 
12
 
! Отговори
ци а нин преди 4 години
... догодина каквото ни измислят от американските лаборатории
118
0
 
11
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До 122Коментарът ти е много на място. И аз това искам да видя. Статистика и данни от двете епидемии за да можем да сравним. Защото така реално получаваме информация но не можем да я осмислим
117
0
 
7
 
! Отговори
преди 4 години
Да с тая разлика че досега никога не са поствяли цяла страна под карантина..
116
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като стана на въпрос, защо не ни припомните статистиката за свинския и птичия грип, нали сте журналисти. Някакво сравнение, та или да се притесним, или да се успокоим, или поне да сме информирани. Няма откъде да я вземете? Що за журналисти сте тогава?
115
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То на "патриотите" освен да се опитат да проявят чувство за хумор друго не им остана.
114
5
 
14
 
! Отговори
Евреиските банки преди 4 години
раздуват истерията около този вирус, който всъщност е най-обикновен грип,за да оправдаят поредния грабеж, който тези гадове наричат икономическа криза !!!доведоха Италия до фалит и сега цяла европа ще я "спасява" подобно на гърция !!!докато не национализирате евреиските централни банки, евреите постоянно ще ви грабят организираики т.н. икономически кризи
113
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз паника не виждам, просто хората стават предпазливи. Но след като толкова са отворени избраниците половината на ексурзия в Китай, половината в Италия а след това да идат на гости при възрастните си родители.