Нинова: Да се спират парите от НЗОК за частните болници!

Частните и държавните болници трябва да се приведат в еднакъв режим
Обновена: 17 мар 2020 10:03 | 17 мар 2020 10:03,
116
Нинова: Да се спират парите от НЗОК за частните болници!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Частните и държавните болници да се приведат в еднакъв режим, а ако частните заведения откажат – да им бъдат спрени парите от НЗОК.

Още по темата

Всички мерки, които управляващите предложиха във връзка с обявеното извънредно положение у нас липсват като текст в законопроекта, който трябва да бъде гласуван в Народното събрание, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщава bTV.

Соцлидерката подчерта, че в Закона никъде не е записано заявеното от финансовия министър Владислав Горанов, че държавата ще поеме 60% от възнагражденията на работещите в засегнати от мерките фирми.

„Пише, че при отпуски, неплатени при това, работодателят е длъжен да плати 50% от възнагражденията, а не държавата. Ето го противоречието“ обясни Нинова.

„Загърбихме противоречията, защото сме отговорни хора и виждаме колко опасна е болестта и за здравето, и за икономиката. В такива моменти няма нужда от самоцелно опозиционно поведение“, допълни тя.

В Народното събрание предложението за въвеждане на извънредно положение получи подкрепата на 201 от общо 240 народни представители.

От БСП предложиха и да бъдат замразени плащанията на битовите сметки (ток, газ, вода), като това да важи и един месец след излизането от извънредните мерки.

„Не искаме да бъдат опростени тези задължения, а да бъдат отложени за времето, в което хората ще се върнат на работа и ще имат средства. Не искаме в този период да се трупат лихви“, обясни тя.

Според нея предложението също не е изведено като текст в Закона.

Като лош текст в Закона Нинова определи мярката, че ще се наказват медицински лица, които отказват да си изпълнят задълженията. Тя обясни, че като наказание е записано до 1 година пробация и 1000 лв. глоба.

„Вместо да осигурят условия на труд – въвеждат наказания. За сметка на това за спекулантите няма нито дума. Ние настояваме за санкции. Глобата за тези, които трупат дивиденти на гърба на заразата е 100 лв.“, подчерта лидерът на БСП.

По думите на Нинова не се знае и как ще бъдат разпределени 500-те млн. лв. за малкия и среден бизнес през Българската банка за развитие.

„Всеки извънреден лев в извънредно положение от данъците на гражданите и европейските средства да се харчи чрез актуализация на бюджета в НС, а не през прозореца на джипа“, категорична беше тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
комунизъм преди 4 години
При първото бедствие ви избива на комунизъм, при това и отляво, и отдясно. Бойковите хора пък предложиха поправка в закона, според която лекар отказал да работи със заразен от коронавирус, се праща на ппробация или глоба от 1000 лв. Напомням, че не всеки доктор е вирусолог. А ще отговаря за пациента, все едно, че е вирусолог. И че сред докторите има хронично болни, за които заразата е смъртоносна. Но това никого нуе го интересува.
97
0
 
3
 
! Отговори
Кир Велизари хлЕнчев преди 4 години
Оня , бесепарския министър , от Видин, дето окраде България и си построи частна болница, а ся спонсорира Партията, на какво мнение е???
96
4
 
3
 
! Отговори
БеСеПеец преди 4 години
До 1ей, момче, не се прави на умен. Какво и е на другарката Нинова? Защо да нямам мокри сънища с нея? И не съм само аз, всички в пенсионерски клуб я харесват. Само ако каже, вадим мотиките и вилите и тръгваме.
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Пижои какво? Само загуба на време. А пък, ако съвсем случайно мине вота, какво правим? Нали и на предния вот Импексова и сие стискаха палци да не мине, че не могат едно правителство да направят, и то служебно. Партията си окрадоха, заеми взимат за да ходят на ресторанти и хотели, та представяш ли си какво чудо ще е набарат еврофондовете? След тях няма да има България.Замисли се малко преди да ръсиш глупости.
94
3
 
5
 
! Отговори
БеСеПеец преди 4 години
Другарката Нинова колкото пъти изпълзи от землянката, толкова пъти получавам ***. Егати гаджето е. Малко е глупавичка и крадливичка, ама кой не е? Ама за сметка на това има добра визия.Де да бях малко по-млад, щях да я метна на "Алеко" да се повози.Ама пуста старост, ся и бастуна едвам вдигам. Но на изборите пак ще гласувам за нея.
93
5
 
5
 
! Отговори
Прав и нагъл преди 4 години
До 97Длъжен си, ако ти отърва на тебе май! Такива анти конституционни решения, набързо скалъпени за кончета са грубо погазване на правата ми. Значи, ще се съ ерем група от хора, ще направим нещо, да има за нас, а ще дойдат не какви отнякъде, които НИКОГА не са мислили за това, преди някаква криза и ще искат, да ни го вземат за "всеобщото благо".Какво е това, ако не е комунизъм? Държавата (всъщност 5 парчета отгоре) в качеството си на тиранин идва и взима!
92
8
 
5
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Не приказвай, а внасяй ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ веднага!
91
9
 
8
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Истината е, че управлението на ГЕРБ е вредно за нашето здраве, за стандартът ни на живот и за бъдещето на България.
90
5
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
Интересно, какво е участието на приватизаторката К. ИМПЕКСОВА в бюджета на НЗНОК, че има наглостта да предлага? Помним, как откраднаха спестяванията, пенсионният фонд, приватизираха чрез РМД-та и разграбиха д-вата. Категоричен съм, че с ***, за власт са готови да съсипят д-вата! Тяхното предложение и на БКП/БСП, е вредно за Б-Я! Колкото по-скоро и от повече се усмисли, толкова по-добре. Когато д-ните б-ци са в дефицит, те са като бездънна яма за д-вата. Ако частните фалират, е техен проблем
89
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДЪРЖАВНИ ПАРИ НЕ ТРЯБВА ДА ВЛИЗАТ В ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ ! ИНАЧЕ КОЕ ИМ Е ЧАСТНОТО ?
88
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още по-добре е държавните болници да не се занимават с болните от коронавирус и лечението им са се прехвърли на частните болници, изцяло за тяхна сметка, без финансиране от държавата, вкл. НЗОК.
87
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна пародия! Уж частни , а цицат държавата и кльопат нашите пари. Тези болници имат непробиваемо лоби и от 2 краве пият мляко. Но някой им дава баницата, нали???
86
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали Държавните болници не били ефективни,няма ли база,управлявали се лошо,Лъсна ли накрая в тая криза прословутата "ефективност "и "професионализъм"на частните болници?
85
10
 
14
 
! Отговори
възмутен преди 4 години
импексова, засрами се бе!добре че е прозореца на джипа, да държи държавата и всячески се опитва да се справи с положението!
84
8
 
16
 
! Отговори
До прав и нагъл преди 4 години
Къф комунизъм бе човек?Няма богат или беден пред заразата! И когато се обяви война и богати и бедни ги пращат на фронта, колкото и да не ти е кеф.Длъжен си да се съобразяваш с решенията на държавата.Каквото не ви харесва - хоп, това е комунизъм. Какво да ви правим такива прости?
83
10
 
21
 
! Отговори
Курнелия плаши преди 4 години
Не показвайте тази снимка на Куурнела вечер, защото децата няма да могат да заспят. И не само децата, 85% от българите не могат да я гледат.
82
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата отказва, да ми помогне, иска данъци да плащам и правила да спазвам! И какво остава - да спазвам правилата от страх от затвор? Ххаха! И с какво държавата е по-добра от всеки бандит? После защо патриотизъм нямало или патриотите милеели за отминали времена! Защото никой не обича злата си мащеха, затова!
81
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво? Много добре знам, какво е родното здравеопазване! Естествено, че ще търся алтернативи! Естествени, че ще давм пари и ще трупа, за да има повече з а е по-време на криза! Вие си оставите системата да се скала, сега като стана на печено, искате, от МЕН да взимате. Спри, ама нека да стане! Да сте мислили навремето!
80
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТРАНДЖАТА 43Както винаги, и отдавна компрометираната *** и сравнително отскоро компрометираният Грипен Шипката нещо взеха да обръщат палачинката напоследък и вместо да спретнат триумфа на "пълзящия" преврат или "пуча" от 19-ти февруари, взеха да каканижат след Борисов, макар и с половин уста.Къде са ви "площадите" и "революцията", бе Грипенчо и Крушовице? Сестра Галева и Слафчо поне наляха няколко чорбаджийски хилядарки на петте "сестри" с десетте палатки пред Партийния дом, ами вие?
79
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 91Щемупастватно за техните си пацие ти, само!