Борисов обеща: Три дни да има спад на болните – дърпаме мерките

Пикът ще е в близките 2-3 седмици, заяви премиерът
Обновена: 3 апр 2020 09:47 | 3 апр 2020 09:18, Красимир Ангелов
410
Борисов обеща: Три дни да има спад на болните – дърпаме мерките
Снимка: БГНЕС

Три дни да казва Мутафчийски, че платото минава и намаляват болните, рязко ще издърпам мерките назад. Единственото доказано и това подкрепено от световната практика е, че изолацията трябва да продължи. И затова го правим. И в тази връзка няма никакъв спор с професорското тяло. Това заяви премиерът Бойко Борисов на обща пресконференция на Оперативния щаб и Медицинския съвет към МС.

Още по темата
По думите на министър-председателя пикът на коронавируса ще е в близките 2-3 седмици.

"Усещам изнервяне от хората, но в следващите 2-3 седмици ще е пикът. Все по-тежко ще става“, предупреди премиерът. По думите му всяка мисъл в посока "ще пуснем младите напред" означава "ей тези ще умрат, а другите ще оживеят". Според Борисов всички страни, които са заложили на колективен имунитет, сега се връщат назад и предприемат същите мерки.

Борисов директно нападна доц. Атанас Мангъров и го упрекна, че говори това, което хората искат да чуят, а така излага на опасност хората.

"В момента, колкото и да не им се седи на хората вкъщи, тези три седмици – да се мобилизираме и ние ще отидем на други мерки, но ще отидем, като минат тези 3 седмици", заяви Борисов. Той пак посочи, че България се дава за пример като най-добре справилата се държава с COVID-19.

Борисов уточни, че Министерския съвет е предложил удължаване на извънредното положение с още един месец, защото ако има още болни депутати, парламентът няма да може да се събере.

"Вчера се тествах за пореден път, защото прочетох, че искаме да удължим извънредното положение, защото съм бил болен и за да се скрием. Идиоти абсолютни", заяви Борисов.

"Трима депутати имаме за съжаление с коронавирус и предложихме по-дълъг срок за извънредното положение. Всъщност един месец още, защото недай Боже сега след като мине този период, да се окаже, че има още депутати. Може да не се събере парламента, за да се гласува. Затова предложихме по-дълъг срок", уточни Борисов.

Той съобщи, че ще бъде предложено депутатските заплати да бъдат замразени към декември 2019 година. Отделното депутатите от ГЕРБ обмисляли да дарят голяма част от заплатите си – вероятно половината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
291
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали тия от чужбина пращаха всяка година милиарди сега държавата им плаща лечението в болница!
290
1
 
19
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Кое е спад за вас Г-н Борисов , че всеки човек всяко едно живо същество живее с милиони вируси в себе си и то е е само това , но повечето от тях са от рода Коронавируси но нито един от тях не е смъртоносен и ето и оловката , трябват мн голямо количество от даден вирус за да застраши здравето ни , но пика няма да падне никога защото и клинично здрави хора живеят от столетия с коринавируси които си преживяват с нас и всеки един тест не се изследва за конкретноят нов щам , а дали има вирус е има
289
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 318Като ти спускат опорни точки, поне ги напиши правилно! Щом си неграмотен винаги ще си гладен разбираш ли?
288
2
 
37
 
! Отговори
Масажиста преди 4 години
БОРИСОВ,ти друго мнение по даден въпрос не приемаш! Доц.Мангъров е специалист,а ти си правил масажи на ушите на Т.Живков,когато му беше пазач!Тъпите са ***,защото не могат да оценят умните!
287
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко пожарникар....!
286
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бате боико струва ми се че скоро ще ти чупят чотурата не разбра ли че ние сме раязлични от европеският съюз вчера гледах в БЕЛГИЯ преди да влезнат в магазина им раздават безплатни маски а тук някои ще станат милионери покровителствани от вас 1,80 маска менте разбери че още малко и хората ще огладнеят тотално в момента има хиляди безрзботни прави си сметката да не стане като ЧАУШЕСКО гладът е по силен и от коронавируса
285
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато бях ученик, класният ми казваше: "Когатомедицината говори, всички други мълчат".По случайност попаднах на обратното.Неволно ми сеналага изводът:"Когато егото говори, даже и медиците мълчат".
284
0
 
16
 
! Отговори
Samo minavam преди 4 години
Дон Боко е магьосник и за кой ли път се уверявам.
283
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От поредната пресконференция(монолог)за пореден път се убедих колко просто нещо ни управлява!!!!
282
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ни забранят и Великден да празнуваме, така както е тръгнало.Борисов се опитва да направи хората доволни ама само с обещания няма как да стане.
281
4
 
36
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
И последно, недопустимо е мин. председателя да се държи като самодържец и като собственик на държавата и хората в нея. Това високомерие отвращава всеки нормален и себеуважаващ се човек! Самозабравянето е изиграло лоша шега на не един и двама *** с власт!!!!
280
33
 
11
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Току що чух изявлението на президента и си помислих -добре, че не ни е премиер .
279
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заетите в ресторантьорство, кафеджийжтво, транспорт, спорт, магазини и т.н. да си теглят куршума.Поне една година няма да имат работа.
278
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не виждам тук новини за Русия?Странно някак изглежда, че не се съобщава, че в Русия няма да се работи април месец...И то заради covid-19...
277
8
 
36
 
! Отговори
Президент Радев преди 4 години
Радев помля Борисов и ген. щаб. В момента в ефир говори народа, казва всичко това което ние тук си пишем. Достоен президент!
276
0
 
20
 
! Отговори
Офффф преди 4 години
И как да знаем дали спадат? Ми те вземат проби само от хора със симптоми. Ако спрат 100 човека на улицата и им вземат проби съм съгласен,а не като сега от почти сигурно болни. И още нещо,предлагам на изборите вота да е кой не искаш да управлява,да ги видим тогава,ама не им отърва...
275
0
 
16
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Освен това, ограничения трябва да има, но те трябва да са ефективни и много добре обмислени! Нищо, абсолютно нищо не се направи да се спре и ограничи внасянето на заразата от чужбина. Не бе проявена никаква мисъл нито организационен напън да бъдат поставени под ефективна карантина завърналите се хиляди наши съграждани от Западна Европа! И когато "хванаха" първите случаи, управляващите се паникьосаха, още повече, че не бяха свършили нищо за подготовка на болничната система! Факт!
274
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едва ли това ще е скоро.Броя на болните е между 20 и 30 на ден.Това не е много за България, ама Борисов сигурно иска да станат между 2-*** и 3-*** на ден за да отмени мерките.
273
31
 
4
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Преди малко писаха , че Радеф давал брифинги ??? Този човечец с колко грама мозък е ? Той си мисли, че някой се интересува от неговите олигофренски съскания ??? Скрий се , зловреден шуте държавен ! Не разбра ли , че дори не си и жаба ,та вдигаш крак и ти да те подковат ?!
272
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мале как си го измисляте каза че ако има подобрение до три дена ще смъкнат част от карантината не извънредното полужение