Радев: Липсата на подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността!

Президентът честите Денят на труда и напомни, че той е завоевание на работниците
728
Радев: Липсата на подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първи май не е подарък.  Първи май е завоевание на работниците. Петдневната работна седмица, платените отпуски, парите за майчинство  и всички права, наследени от миналия век, са резултат от волята за достоен живот на поколения. От куража им да се преборят за тях. Това се казва в поздравление на президента Румен Радев по случай Международния ден на труда.

Още по темата

 
Преходът у нас раздели хората на шепа богати и мнозинство от бедни. Стотици хиляди са на гурбет зад граница, в опит да изхранят семействата си. През миналата година 89 българи загинаха при трудови злополуки. Това ни поставя на дъното на европейските класации. Все още условията на труд в много български предприятия са далеч от стандартите. Заплащането в редица професии и региони е драматично ниско. Някои ще ви убеждават, че тези констатации са черногледи. Но вие, милионите работещи българи знаете, че това е горчивата истина, отбелязва той.
 
Според него в съвременния свят хората все повече губят представа за силата на солидарността, а някогашните юмруци на протеста днес държат смартфони и изливат недоволството си в социалните мрежи.
 
Коронавирусът парализира много икономически дейности и образува опашки пред бюрата по труда. Липсата на убедителна подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността, а бягството на властимащите от отчетност и контрол на публичните разходи е неуважение към труда на българите, които пълнят хазната и изплащат колосалните държавни заеми с цената на лишения, критикува Радев.
 
Той припомня, че тази година за първи път посрещаме 1 май в условия на извънредно положение и за първи път мнозина ще прекарат празника далеч от близките и колегите си.

Днес искам да благодаря на всички онези: бедни и заможни, хора на умствения и физическия труд, на всички честни хора, които с почтеност и усърдие градят и пазят България. В тези сложни времена Празникът на труда е повод да си спомним силата на солидарността. Да надмогнем заблудите на егоизма. Защото неволите се надмогват с обединени усилия. Защото всеки един от нас носи неповторими таланти и умения, своя уникална мисия и правото на труд е възможност той да я изпълни. Защото трудът не е само прехрана, но и достойнство и бъдеще, за които трябва да се борим с кураж и задружни усилия, обобщава президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


728
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
526
9
 
6
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-559,а твоя пожарникар ,с розовите чорапи е крив,според теб.
525
28
 
11
 
! Отговори
Колев преди 4 години
Сайт на издръжка на г-н Борисов,се е превърнал в кучкарник,където се отглеждат песове готови да "разкъсат" човека,"***" които са още по злобни които ръфат до кокал,ако господарят им нареди.Кой е "мръвката",дори децата знаят,че е президента на държавата ни. *** гадни,Р.Радев е истински родолюбец,истински генерал и истински президент на България,избран с над два милиона гласоподаватели.Джипа и още няколко,разнасят телесата на г-н Борисов и компания,издухват пенсиите на бедните българи,а вие!?
524
10
 
27
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
Чорапът вижда в България "парии презрени" и " роби на труда" само. Е, това е учил човекът - учил е за комунист , само те искат да има парии и роби. Иначе всичкото комунист са милионери и работа не са пипвали ! А чорапът се изцепва ,за да покаже , че е жив още.
523
18
 
12
 
! Отговори
1 преди 4 години
До @ @ @,а любимата ти тиква,да не е балама,че получава 9 бона,щях да забравя,той вече не получава заплата,и за това е минал,на филийки,със свинска мас,без бягане,по банкянските ливади.
522
21
 
10
 
! Отговори
=== преди 4 години
А другарят Борисов е най-голям тарикат.Добре се е научил от учителя му бай Тошо и си е поставил за цел да му мине мандатите.Даде си заплатата този месец за коронаверуса и остана без пари,ти да видиш.И тока си плаща сам и дърва си купува в Банки и сам си пали печката.Сам си кара джипката,нищо че отпред и отзад светят светлините на охраната.Абе-мъка.Добре,че червения конец на ръката го пази от уроки.Но за всеки случай целува иконите.
521
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе знам дали носят чорапи,но на някои в изпълнителната власт със сигурност им трябват су тиени,да поддържат сланинките.
520
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав си Зелен Чорап ама какво от това.Не разбра ли че кучетата си лаят кервана си върви.
519
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не намирате "оядените" на точното място.Боко,Каракачан и Шиши да се качат на кантар са селскостопански жи вотни,със сигурност ще го строшат.Мислете,преди да пишете фросто тии.
518
17
 
6
 
! Отговори
не завиждайте преди 4 години
До АнонименС 12 бона на месец за няколко години не се купува вила в барцелона и бугати в ел ей.Нека паседи 15 години във властта,па може да си купи къща с тераси в София.Бориславова има пет.Все пак няма достъп до бюджета.
517
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственият начин да напомни за себе си е да оплюе правителството. За целта използва само два елементарно прости (като него) похвата - да се изкаже като посети град с червен кмет или такъв, но не от ГЕРБ. Да използва правото си на обръщение към хората по даден случай. За тия 2 ОГРОМНИ дейности получава някакви си мижави 12 бона на месец.
516
14
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-552,не знам дали си го прочел,преди около,месец и половина най-после си признаха,че ф-16,ще бъдат доставени ,през 2027година,и то без двигатели,защото,офертата е била такава,и цената,затова е била ниска.
515
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ега ти разрешителите на проблемите с авиацията.Броиха 3 млрд.на началниците от сащ за нещо в бъдеще,евентуално,само и само да покарат джипките още малко.Ако Радев го беше направил щяха да ви излезнат пришки на езиците от плюене.
514
11
 
1
 
! Отговори
обяснение преди 4 години
До ?!?От Банки са звънели нон стоп,та затова е давал заето.
513
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първокласен пилот , специализирал в Сащ. По-добър агент на прокремълската политика едва ли би имало. Действа задкулисно против интересите на нато и България, опитва се да налага решение в ущърб на нашата военна авиация с решението си за грипен. Против е въвеждане на еврото в България. Може би трябва да въведем рублата. Единственият президент от Европейския съюз , заявил посещение на парада на 9-май в Москва, въпреки санкциите срещу Путин заради окупацията на Крим и Украйна.
512
13
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
*** си простотията над 500 и ГЕРБЕРСКИТЕ просторий без мяра - това е краят на надеждата!
511
21
 
12
 
! Отговори
Анти- герП преди 4 години
Герберунгели как сте?Герберастията ви намери ли покой, с храченето по истинския ГЕНЕРАЛ?Часовника ви тиктака скъпи ми герберофили, времето изтича, краят ви се вижда.На някои може и да им се прости заблудата, но на Биков, Тодорог , Гърневски, Атанасова и оная очилата "цоциолижка" - антоанета ли беше - никаква прошка. Ай, не се косете -всяко нещо има начало има и край - вашият обаче ще е ПОЗОРЕН!!!
510
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох,свършиха ни "аргументите"-фърчило,зелен чорап,коремна преса,Нинова...освен малко да го похвалим.Първокласен пилот,специализирал в сащ,владее няколко езика..Единствено не одобрявам,че е зарезал жената и децата,но близнашка му работа.Виж вожда от същата зодия....
509
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев - беквокал на Корнелия Нинова !
508
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Разликата,грешиш,разликата е ,че *** произвежда без ръце,а за теслата,трябват ръце.
507
13
 
5
 
! Отговори
приликата преди 4 години
До РазликатаАбе умните си правят сделките а та пунгерите "произвеждат".Една пшеница произвеждахме,а се оказа,че тази година няма да има реколта.