Радев: Липсата на подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността!

Президентът честите Денят на труда и напомни, че той е завоевание на работниците
728
Радев: Липсата на подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първи май не е подарък.  Първи май е завоевание на работниците. Петдневната работна седмица, платените отпуски, парите за майчинство  и всички права, наследени от миналия век, са резултат от волята за достоен живот на поколения. От куража им да се преборят за тях. Това се казва в поздравление на президента Румен Радев по случай Международния ден на труда.

Още по темата

 
Преходът у нас раздели хората на шепа богати и мнозинство от бедни. Стотици хиляди са на гурбет зад граница, в опит да изхранят семействата си. През миналата година 89 българи загинаха при трудови злополуки. Това ни поставя на дъното на европейските класации. Все още условията на труд в много български предприятия са далеч от стандартите. Заплащането в редица професии и региони е драматично ниско. Някои ще ви убеждават, че тези констатации са черногледи. Но вие, милионите работещи българи знаете, че това е горчивата истина, отбелязва той.
 
Според него в съвременния свят хората все повече губят представа за силата на солидарността, а някогашните юмруци на протеста днес държат смартфони и изливат недоволството си в социалните мрежи.
 
Коронавирусът парализира много икономически дейности и образува опашки пред бюрата по труда. Липсата на убедителна подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността, а бягството на властимащите от отчетност и контрол на публичните разходи е неуважение към труда на българите, които пълнят хазната и изплащат колосалните държавни заеми с цената на лишения, критикува Радев.
 
Той припомня, че тази година за първи път посрещаме 1 май в условия на извънредно положение и за първи път мнозина ще прекарат празника далеч от близките и колегите си.

Днес искам да благодаря на всички онези: бедни и заможни, хора на умствения и физическия труд, на всички честни хора, които с почтеност и усърдие градят и пазят България. В тези сложни времена Празникът на труда е повод да си спомним силата на солидарността. Да надмогнем заблудите на егоизма. Защото неволите се надмогват с обединени усилия. Защото всеки един от нас носи неповторими таланти и умения, своя уникална мисия и правото на труд е възможност той да я изпълни. Защото трудът не е само прехрана, но и достойнство и бъдеще, за които трябва да се борим с кураж и задружни усилия, обобщава президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


728
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
506
6
 
15
 
! Отговори
Разликата преди 4 години
сделано в СССР произведено в България Едно е да сделкаш с теслата друго е да произведеш
505
7
 
5
 
! Отговори
идея преди 4 години
Вечер преди да легна си слушам класическа музика-записи на-гулю,гулю,шменти капели,тадъф тадъф,мисирка *** и прочие.Решил съм да правя речник на нетрадиционни думи в мутренският език.
504
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
обаче пожарникаря мисли, и мисли, а като говори на български преводач ни требе. Пунта Мара.
503
11
 
12
 
! Отговори
Барба Ганьос преди 4 години
До Нашият е най-умниятАко вашия реши да направи коремно,требе шиши да дойде да го повдигне или кран.Затова не се мъчи,а си кара джипката и рита топка,без да кара лодка.
502
14
 
16
 
! Отговори
yes преди 4 години
ало гиганта, е какво друго да каже един гербераст, като хвалим Президента Радев сме мръднали, като хвалите Борисов сте умници, що така "разединявате" нацията бе герберски тлъсти комунисти, иска вожда ви само да го хвалят и послушковци ама нема, софиа голема , другарю..
501
11
 
21
 
! Отговори
Нашият е най-умният преди 4 години
Физкултурник измежду всички прзиденти.Само той може да прави коремното без да се замисли.Всъщност той прави всички неща без да се замисли.
500
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко ,друго,но не и въстание.Скачане от балкони,самозапалване,хвърляне под джипки и ...толкова.Както каза вчера професор 80%,последното нещо което българинът би направил е да се революционизира.Не е характерно за нашия народ.Това е просто медицински факт.Точка.
499
10
 
12
 
! Отговори
baffff преди 4 години
В БГ всички бизнеси са дадени на т'урците,де що фабрика има е на тях.Лично тиквата отиде в смолянски завод,че им разреши да правят маски/шлемове и да го рекламира,и се обажада по италия,израел да натиска да взимат от тях, щото пак с негова благословия е плевнята в борда а той в замяна ще плюе повечко по Радев и дпс ще гласува закончетата в НС че инак с бсп не минават.Строителството на магистрали,на потоци го държат пак т'урците,златна добруджа пак те и изнасят само за турция да ги храним с най качествена пшеница.Ей т'ва ви е герб.Така се стои на власт.
498
6
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
До ГИГАНТА,и плюят тиквата.
497
15
 
10
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Гаварит Масква,а пожарникаря,докора ли ви нещо,или някъде към 2027ще пристигнат,обаче без двигатели,така били по евтини.
496
11
 
13
 
! Отговори
Гаварит Масква преди 4 години
Нашият вирус е по- добър от вашия , има по-голям размах. Нашата радиация е най-хубавата. доказахме го още с Чернобил.Нашият, т.е вашият Резидент нищо не е напрвил нито за вас нито за нас.Поне едни грипени да ви беше докарал - да се поупряжняваме да ги сваляме кат зрели круши. Нашият Решетников май ще маха вашия ф-а-т-м-а-к.
495
10
 
15
 
! Отговори
ГИГАНТА преди 4 години
До u2МНОГО ВЕРНО КАЗВАШ...САМО ТУК Е ПЪЛНО С ЧЕРВЕНИ ИЛИ ПСИХОДЕСНИ *** И ВЪЗХВАЛЯВАТ Я РЕЗИДЕНТА, Я МАЯ КОСТИНБРОДСКА, Я КУ..НЕЛИЯ НИНОВНА ...
494
8
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Избирател,*** стига с това въстание,минали са 200години,сега не виждаш ли,хората,нямат пари за хляб,ти си взел въстание да правиш.
493
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пардит ВашингтоунБългария е във висините.Първи по смъртност и намаляване на населението.Първи по безработни и срив на икономиката,защото такава просто няма.Най-потупваните по тиквите от гаспадарите.Уряяя!
492
1
 
6
 
! Отговори
ГИГАНТА преди 4 години
До yesАБЕ ТИ ИМАШ ГЛАВА НА РАМЕНЕТЕ СИ?ИЛИ НЕЩО СИ МРЪДНАЛ?
491
9
 
11
 
! Отговори
1 преди 4 години
До u2,а нещоправеца,пък се скри в дупката си,днес не е на кеф,да инспектира,или да джитка,по калцуни.
490
4
 
6
 
! Отговори
САМО ТАКА БАЦЕ преди 4 години
До ГИГАНТАСАМО ТАКА БАЦЕ ...
489
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Говорит Москва България е на дънотоТурция готви инвазия в КърджалиБългарите изнемогват по плажовете на ГърцияКриза в кризатаНай-новата новина - Има опасност България да излезе от кризата без план
488
8
 
8
 
! Отговори
да,ама преди 4 години
До Анонимен 524С един мандат по-млад от съзодийника му дедо Боре,който вместо да оди да оди да оре Оправлява джипка,пардон-държава.
487
10
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Глас за промяна,а при агент "Буда" по-малко ли са.