Отварят тераси на заведения, басейни, шофьорските курсове се възобновяват

Позволява се и индивидуалният спортг
Обновена: 3 май 2020 11:48 | 3 май 2020 11:41, Александър Попов
407
Отварят тераси на заведения, басейни, шофьорските курсове се възобновяват
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Инструктурите на сухоземен и морски транспорт могат да работят от утре, заяви на брифинг в Министерския съвет Бойко Борисов. Трябва обаче да се спазват мерките, да се извършва дезинфекция.

Индивидуалният спорт на открито при определен ред и дисциплина. Но не състезания - става въпрос за бягане по писти и в паркове, тенис на корт. Лично ген. Мутафчийски настоя и за плувните басейни. Там мерките трябва да бъдат не само в басейните, но и в съблекалнята.

Още по темата
Третото, по което нямахме разминавания е, да бъдат отворени терасите на открито в заведенията. Допълнително ще бъдат описани мерките, които трябва да се спазват.

Абсолютно единомислие има за КПП-тата. Считаме, че изиграха много важна роля. Считам, че след Гергьовден ще можем да ги свалим. Ако съумеем като общество да спазваме правилата, ще спестим работата на 11 500 души от полицията, каза Борисов.

За детските градини и яслите не е постигнато единомислие. Защото децата биха поставили под риск учители и възрастни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
45
 
! Отговори
АНКЕТА преди 4 години
Кога имаме по ярко изразен култ към личността?При Бойко Борисов(+)или при Тодор Живков(-)
26
5
 
53
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
До просперитет ГРОБКПП-тата ги махат на Гергьовден по обяд.Вожда го каза преди малко.Въпросът е защо беше необходимо изобщо това безумие ?
25
6
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха при 1 нови заразени на ден ни заключиха, при 50 нови на ден отпускат мерките. Още ли някой си мисли, че целта им е била да ни спасят живота? Усвоиха милиардите и сега разхлабват ....
24
1
 
53
 
! Отговори
Фътю преди 4 години
Защо си мислите, че Бокича е решил така? Такава е разпоредбата на господарите, вижте как реагираха строните в Европа по време на вируса и ще разберете кои са наистина независимите.
23
20
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Заведенията най големите замърсители и разпространители на зарази и дизентерия !!!Спрете ги ЗАБРАНЕТЕ ГИ СЪС ЗАКОН !!!Липса на чист въздух смрат на скари манджи да не говорим за рибен ресторант!!!Липса на места за паркиране пияни и дрогирани в заведенията и не на последно място сменят фирмите всеки месец Защо Ли ?Тротоарно право НЕ ЗАПЛАЩАТ!!! Няма нито една полза от ТЯХ
22
1
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
До The GhostМини на канал с финансова "говорилница"! Да видиш и чуеш там какво "размятане" на долари, евра става!? И за колко!?
21
1
 
50
 
! Отговори
шебето го тресе преди 4 години
Бацуня първо вика "Въпроси не може" и след 30 секунди "Сега ако имате въпроси...". пълно куку!
20
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 7Не бързай с изводите. В басейните влажността на въздуха е много по-висока. Заразен когато се изкашля става моментално развъдник там, защото във въздуха има перфектни условия за да живее гадта, хората също така по-интензивно вдишват.Спорт трябва да се позволи САМО на открито и сам (или по смейно).
19
0
 
43
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Да не са пристигнали милиардите от Европа ?Наигриха се !*** всичко и сега ние пчеличките ще трябва да го оправяме.Питат ли ни как се възстановява съсипан бизнес ?
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Постепенно всички мерки ще паднат.През пролетта и лятото повечето хора сядат на вънка да ядат и пият и рядко влизат да ядат и пият вътре в заведенията.
17
3
 
44
 
! Отговори
просперитет ГРОБ преди 4 години
Кога махате и ненужните КПП-та, понеже много ми е интересно как от село в село може, а около градовете сте наредили КПП?Понеже има села със повече жители от малки градчета, това можете ли да го мислите само със шкембе чорбата във тиквите си?
16
11
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До Анонимен .....Ами като отворят терасите на заведенията къде ще ходят хората по нужда ако са препили с бира......Ами в тоалетната, но вече ще трябва да си мият ръцете :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Не дръти опикани комунисти да се мотат по кафенетата :))))))))))))))))))))))))))))))
15
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диктатора видя, че рейтинга гони да пада под 5% и започна да разхлабва
14
1
 
34
 
! Отговори
Show must go on преди 4 години
Застана нашия пурко, поогледа се дали всички мecиpkи са си пуснали камерите и микрофоните, държейки златната си ножица запретна ръкави и отряза лентата с думите "Обявявам началото на края. Обявявам планините ни за открити, кръчмите и парковете, плажовете и фитнес залите".
13
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съжалявам ги тия хора дето вечно се оплакват и се вайкат и все недоволни, то вашето какъв живот е бе хора?
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Във водата в басейните има хлор.
11
16
 
6
 
! Отговори
Бай х преди 4 години
А с футбола кво праим
10
6
 
18
 
! Отговори
До; БОЙКО БОРИСОВ преди 4 години
И да хванат да направят един експеримент с морска вода, дали вируса умира в черноморска вода, защото лятото като влезнат и започнат да отделят слюнка и други секрети какво ще стане? Както и в басейните
9
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Късно баце, рейтинга вече няма да го върнеш :P
8
2
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При 5 заразени на ден затваряме, при 50 отваряме, не че нещо, ама къде е логиката ?