БСП vs. Борисов: Раздава парите на българите сякаш са лично негови!

Премиерът трябвало да предложи актуализация на бюджета
290
БСП vs. Борисов: Раздава парите на българите сякаш са лично негови!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини управляващото мнозинство, че потъпква парламентаризма и настоя премиерът Бойко Борисов да дойде в НС и да предложи актуализация на бюджета.
 
"Премиерът да дойде и да не говори в парламента за мазнинки, а да дойде с числа какво е изпълнението на бюджета, какви са прогнозите, откъде идват тези 2 милиарда и да дебатираме как тези пари ще стигнат до хората и бизнеса, а не до вашето обкръжение“, отсече тя в декларация от името на ПГ на БСП.
Още по темата
Тя обвини лично Борисов, че е обявил антикризисните мерки, докато е пътувал из страната.
 
"Пак от джип, а сякаш това са му лични пари, не, това са парите на българските граждани и вместо днес да е тук да предложи актуализация на бюджета, както се прави в парламентарна република, какво предлагате вие -дори не мнозинство, а един депутат Валери Симеонов и то в Закона за местните данъци и такси иска промяна на ДДС върху вино и бира. Това не е нормален парламентаризъм“, скочи червената шефка.
 
Според нея по този начин управляващите лишават опозицията от правото й да направи своите предложения за актуализация на бюджета за антикризисните мерки.
 
"Лишавате ни от възможността да изложим своето виждане за антикризисен план. Сега кой носи отговорността за предложенията и защо не давате гаранции, че парите няма да отидат в чекмеджето на Борисов", настоя тя.
 
Заради призивите на Нинова, шефката на НС Цвета Караянчева обяви, че ще разговаря с премиера и ще уведоми депутатите дали ще отиде при тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
10
 
4
 
! Отговори
бацито преди 3 години
нямаабе знаете какво е после. нужда от министри. Тва е човекът-правителство. Сам си кара джипа и не пуска геврека да не му го гепи някой. Щото миг невнимание и после...
114
20
 
6
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До "До 115": Нещо си много изнервен. След всеки избори показват многократно преправяни протоколи. Ако ГЕРБ не се готвеха да правят фалшификации защо промениха изборният закон така че комисиите, в които те с патериците си имат мнозинство да отхвърлят сигналите с 50% гласували, а не с две трети, както беше преди това. Защо досега не са закупени машини за гласуване, а ЦИК не върши нищо, въпреки че има бюджет и е постоянно действаща.ГЕРБ са мафиотска структура и вече не заслужават доверие.
113
5
 
25
 
! Отговори
Есмералда преди 3 години
Браво Бойко! Щом тоя *** толко реват, значи всичко върви в правилната посока и България се развива добре!
112
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми и вие по същия начин щяхте да раздавате пари ако бяхте на власт.Мин. съвет определя как да се разпределят пари от данъци.Не мога да разбера не виждат ли, че с това си поведение отблъскват хората?
111
19
 
7
 
! Отговори
***** преди 3 години
Слушайте във "Афера" последния запис на Бойко Борисов как псува всички и всичко.Но комент.и особено прзидента.
110
4
 
22
 
! Отговори
ужас преди 3 години
Много е жадна за власт тази горгона.Ама и Бойко се пази. Я го е погледнала - я го е вкаменила.По зловеща е от Сцила и Харбида взети заедно.Ще гледаме на изборите как ще и отраже главата без да я поглежда.
109
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова,ама те в твоята партия не те искат,ти искаш властта да вземеш!Откъде са парите за хотела ти? От държавните пари. То така всеки може да става олигарх и да обещава.
108
8
 
10
 
! Отговори
НЕ В КАСАТА преди 3 години
А ПАРИТЕ В ЧЕКМЕДЖЕТО, ТОВА ЗАЩО- НЕ Е МОГЪЛ ДА ОТВОРИ КАСАТА И НАТЪПКВА МАТРИАЛА В ЧЕКМЕДЖЕТО ЗА ДА ИМА ОПОРКА- ХИБРИДНА АТАКА НА ГНУСНИ ЧЕРВЕНИ МАФИОТИ- НА НЕГО МУ ГО СПРЕТНАХА, СЕГА ДА ВИДИМ НА НАС КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ Г А Д О В Е Т Е....
107
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Алтернатива имаИменно машинното и електронното гласуване се манипулира най-лесно!А Радев допусна много грешки,които са във вреда за България.
106
3
 
15
 
! Отговори
Членът на Партията преди 3 години
Да се чете - държавните пари са нужни, за да се покрият дълговете на Партията и нейните спонсори! За пенсионерите, безработните и социалнослабите има специално подготвени избрани речи на т. сланини и наръчник на милионера от т. речефф.
105
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП искат оставката на ББ защото със служебно правителство ще си раздадат парите без контрол от НС, ще махнат Гешев, който подгони олигарсите, които очевидно са били кучета-касички на партията столетница!
104
2
 
17
 
! Отговори
Как Сийка преди 3 години
Мо Нинова,мо,като всяка жена си много разнопосочна - когато Бойко не деавал пари питаш,та чак ни проглуши ушите ЗАЩО НЕ ДАВАЛ?! Сега дава и то добре,ти пак питаш :" Защо раздаа ?! " Мо не ти се напрайва на теб ! А ти какво направи освен да лаеш и да храчиш ?! А-а-а,верно - имаш си Импекс,огромен хотел в Халкидики и кой знае още какво ?! Знаеш ли,Нинова,ние простосмъртните си нямаме такива благинки и затова се водим по максимата :" Гладният на сития не вярва !" Ако не знаеш.да зннаеш!Айде, чиба!
103
2
 
19
 
! Отговори
“Гладни” БСП...... преди 3 години
Малееее много огладнели тези БСП - Нинова им източи партийната каса, купи си хотел в Халкидики, и сега се надяват да се настанят на държавната софра и да почнат да крадат - те само това умеят ( мандри, метежи, заграбване, крадене, рекет ...... )
102
5
 
3
 
! Отговори
ами да преди 3 години
питам се оти Владито Горанов се кахъри за некви бюджети. Бюджетите се заформят в шкафчето и се разпределят според зависи. И не ми вадете тия аргументи, че някой му аранжирал спалнята на тулупа. Щото той не отрече за парите. Опита да се оправдае най-нескопосано и фалцетно докато връткаше геврека на джипа. И то в гръб. Не застана открито пред камерите на мисирките.
101
4
 
13
 
! Отговори
А ЗАЩО НЕ В КАСА преди 3 години
А В ЧЕКМЕДЖЕТО- ПОСТАНОВКА НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ...
100
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаш да кажеш, че машина се манипулира по-трудно от човек!? Казваш ми, че е по-трудно да натиснеш бутонче и да се окаже, че един човек е гласувал три пъти в БГ, в Турция и в Англия примерно, отколкото човека да прелети през 3 държави! Явно съм пропуснала информацията за създаването на телепорт машината!
99
5
 
13
 
! Отговори
До 115 преди 3 години
Абе,***,за какви фалшифицирания и манипулирания говориш бе! Я се осъзнай и не се излагай.Защо тогава Радев е президент,а кметовете на Русе,Благоевград,Пазарджик и още няколко града не са от ГЕРБ.Значи изборите за президент не са фалшиви,а за парламент-да !Пууууу....да се разкарвате с вашите безаналитични опорки!
98
2
 
12
 
! Отговори
аз преди 3 години
А на теб защо са ти- за нов хотел в Гръцко.
97
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ТО СИ Е ВЯРНО, НЕГОВИ СА ПАРИТЕ, В ЧЕКМЕДЖЕТО ВИДЯХМЕ...
96
18
 
3
 
! Отговори
Алтернатива има преди 3 години
Защо трябва Бойко да подаде оставка и да се проведат предсрочни избори?Защото тогава изборите ще ги организира временно правителство, ръководено от президента Радев. А той ще въведе на практика машинното гласуване и ГЕРБ няма да могат да фалшифицират резултатите както досега.Ако Бойко провежда изборите, пак ще ги спечели без машинно и с фалшификации. Повечето сигурно не си спомнят какво точно промениха гербаджиите в изборният закон: комисията отхвърля сигналите с просто мнозинство. Имат го