Борисов на инспекция във Враца: Имаше блато, сега стотици работни места

Все още сме с най-нисък дефицит в Европа, посочи премиерът
28 юли 2020 10:40, Красимир Ангелов
487
Борисов на инспекция във Враца: Имаше блато, сега стотици работни места

Откриваме най-високотехнологичните заводи с висока добавена стойност в Северозапада, обяви във Враца премиерът Бойко Борисов, който инспектира инфраструктурни проекти в града.

Той провери завод на немската компания МД Електроник и отбеляза, че само преди година на мястото е имало блато. "Имаше блато, а сега стотици работни места. Това остава за хората", посочи той.

Още по темата
"Немски бижута. Тук се произвежда електрониката, която движи автомобилите. Съжаляваме много за "Фолксваген", добави министър-председателят, цитиран от "Фокус".

Преди това премиерът посети и спортната зала в града, а по-късно обиколи с джипа си и други проекти. Заедно с него са кметът на Враца Калин Каменов и строителният министър Петя Аврамова. Регионалната министърка отчете милиони инвестиции, а премиерът отбеляза, че най-важното е да се работи ударно по отсечката за скоростен път Ботевград-Мездра.

Аврамова съобщи, че отчуждаванията приключват и до две седмици стартират работите и по Лот-1, като сега усилено се работи по Лот-2.

Борисов посочи, че не случайно е договорил средства за Северозапада от ЕС, защото за да дойдат инвеститори и да има работа, трябват пътища, по които да се стига до там. "Ние вече инвестираме, за да не чакаме докато дойдат тези пари. Ние работим сега", подчерта министър-председателят.

Бойко Борисов коментира и новите социално-икономически мерки на правителството, като посочи, че България е втора в Европа по най-нисък бюджетен дефицит, а дали ще се тегли заем, ще се прецени след анализ на стойностите за второто тримесечие на годината.

"Все още сме с най-нисък дефицит в Европа и България вървеше само нагоре преди пандемията. Затова сега имаме възможности да помагаме на хората", каза Борисов.
 


487
Още от Страната
Продължават водните проблеми на Перник
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
434
1
 
6
 
! Отговори
бре бре преди 1 седмица
Не думай ма тикво. Съвсем вече се оплете в лъжите си. Вече не знаеш на кой свят се намираш, ама инспектираш ли инспектираш. Я си инспектирай гащите да видиш има ли нещо там.
433
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Първо - нито Борисов, нито Живков а сторили пътища. Просто единият крадеше много, другият си слушаше съветниците имаше период в управлението на БКП, когато кариеристите и постаджиите не бяха изместили идиалистите и работещите. Нещо, като СДС преди и след 92-а.
Тогава ного се направи. Ама от 82-а насам, запознаха едни сулю и пулю, защото партията имаше грешната политика, да превръща в *** цялото население. Политика, стояща и днес.
432
4
 
6
 
! Отговори
само питам преди 1 седмица
А през село Крушовица минал ли е?
Ще е добре да направи нещо за Крушовичани.
Тя момата откак излезе все да завлече нещо мисли, ама нали Крушовичани са обикновени хора, нама какво да вземе и вече не ги спохожда.
431
13
 
4
 
! Отговори
Браво Бойко! преди 1 седмица
Ще минат години, ние ще си отидем. Ще останат пътищата и заводите. Децата от детските градини ще порастнат и ще разказват на бъдещите поколения:
Шмало едно време един министър Бойко. Той като Омуртаг строил в България за да отраднем в чисти, подредени детски градини, пътища, тунели, метро да има. И високотехнологични заводи за да се вдигне на крака България след социалистическата нaпаст.
430
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Читател

Разправяй ги тия лакардии за прекрасния недоразвит бай Тошов социализъм на партийните ви събрания. Екстра беше, но за някои избрани. Да не мислиш, че всички ни е хванала деменцията, а? Не бяха ли вашите деятели, дето и видяха сметката на държавата, а?
429
0
 
1
 
! Отговори
до Врачанин преди 1 седмица
Ти от вчера ли пишеш тука бе, не знаеш ли че тука в това мизерно новинарско сайтче се пише само със звездички, вкл. и статиите от некадърните драскачи
428
2
 
17
 
! Отговори
Просто статистика преди 1 седмица
Според НСИ "простият" Живков е построил за 35 години 51497 километра пътища от всякакъв клас - и то без европари и модерна техника - и много от тях още са здрави. А простият главанак дето само се хвали, че строи пътища, за 11 години е построил и рехабилитирал "цели" 1417 километра, и то с пари от ЕС! Та, ако направим сравнение, то никак не е в полза на банкянския комунист!
427
2
 
27
 
! Отговори
Врачанин преди 1 седмица
Бахмааму, 56 години живея в този град и блато никъде не съм виждал около него!? Явно блатото е в кратуната на Главанака, но е толкоз ***, че и това не вдява!
426
2
 
18
 
! Отговори
до к.423 преди 1 седмица
До Анонимен
Ние си го избрахме , да ни е жив и здрав, много години да живее, но не като премиер.Като кмет не се изяви много, там го "подпря" боклукът на столицата. Знаеше се, че бивш СИКаджия, маша на Маргините, че заради кражба на коли е бил в затвора, ама "и той проЗСт, и ние прости", полъгахме се.Че и втори мандат го избрахме. През двата мандати напълни със свои хора 430-хилядната администрация,кметствата, областните и районните служби.През третия мандат овладя съдебната власт, наскоро и КС.
425
2
 
14
 
! Отговори
до Падишаха преди 1 седмица
Г-н премиер, дето се водиш д-р, ама очевидно не по техниката, а по полицията, запомни едно: електрониката не може да "движи" колата, а контролира работата на отделните й възли напр. Хол датчикът, който контролира запалването на свещите на отделните цилиндри на двигателя или датчикът, който гарантира устойчив/оптимален режим на работа на дигателя, този за фаровете и другият за мигачите или само един - комбиниран и т.н. Другият комплект е опроводяването, но той е характерен за всеки модел кола.
424
1
 
18
 
! Отговори
Хм !? преди 1 седмица
Ако някой се осмели да пита Бойко Борисов какво означава ,,високотехнологичен" и ,,висока добавена стойност", то премиера-пожарникар няма да може да обясни. Все пак наскоро той научи нова дума - ,,аранжиране" - което за него си е нечуван успех.
423
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя Б.Борисов РАЗБОЛЯВА с РАК и Левкемия хората в България... Където са сложили Безжични- Електронни перфоратори за билети в градския транспорт, Клиентите умират и няма кой да пътува с автобусите.
НЕ ни трябват неговите пътища....
До преди да стане министър, 2009 г, пътищата бяха по развалени, но България беше по- МНОГОБРОЙНА..
422
4
 
17
 
! Отговори
Читател преди 1 седмица
Преди тридесет години,имаше една подредена държава с един спокоен, работен народ,днес този географски парцел е гнездо на усойници,олигарси,разюздани прокурори и т.н. Младите българи,хващат куфарите и тръгват по света, за да живеят като истински европейци.Днес България е най бедната държава в Европа.Управляват я милиционери,бивши членове на трибуквените образования,които живееха с рекет и принуда над куфарните и гаражни начинаещи т. нар. търговци.
421
7
 
1
 
! Отговори
не се интересувам преди 1 седмица
аз не съм България
420
2
 
0
 
! Отговори
няма нищо преди 1 седмица
плът се състезава с Дух много смешно,мускулите в плътта не са мускули в ***
419
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
България преди Борисов- тук имаше хиляди работни места а сега има едно блато.
418
9
 
1
 
! Отговори
злобарски дедо преди 1 седмица
пътя към ада е широк,де номера аман от злобни хорица и дребни душици
417
2
 
4
 
! Отговори
С дъх на..... преди 1 седмица
Вмирисани крака !!
416
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оставката си подай...
415
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не БСП, не БКП, а Борисов я спаси тая клоака! БОРИСОВ, БОРИСОВ!
Айдее всички за Бооооорииивооооооов!

Не Борисв 3, ами Борисов 10 трябва да има!