БСП vs. Борисов: Раздава парите на българите сякаш са лично негови!

Премиерът трябвало да предложи актуализация на бюджета
290
БСП vs. Борисов: Раздава парите на българите сякаш са лично негови!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини управляващото мнозинство, че потъпква парламентаризма и настоя премиерът Бойко Борисов да дойде в НС и да предложи актуализация на бюджета.
 
"Премиерът да дойде и да не говори в парламента за мазнинки, а да дойде с числа какво е изпълнението на бюджета, какви са прогнозите, откъде идват тези 2 милиарда и да дебатираме как тези пари ще стигнат до хората и бизнеса, а не до вашето обкръжение“, отсече тя в декларация от името на ПГ на БСП.
Още по темата
Тя обвини лично Борисов, че е обявил антикризисните мерки, докато е пътувал из страната.
 
"Пак от джип, а сякаш това са му лични пари, не, това са парите на българските граждани и вместо днес да е тук да предложи актуализация на бюджета, както се прави в парламентарна република, какво предлагате вие -дори не мнозинство, а един депутат Валери Симеонов и то в Закона за местните данъци и такси иска промяна на ДДС върху вино и бира. Това не е нормален парламентаризъм“, скочи червената шефка.
 
Според нея по този начин управляващите лишават опозицията от правото й да направи своите предложения за актуализация на бюджета за антикризисните мерки.
 
"Лишавате ни от възможността да изложим своето виждане за антикризисен план. Сега кой носи отговорността за предложенията и защо не давате гаранции, че парите няма да отидат в чекмеджето на Борисов", настоя тя.
 
Заради призивите на Нинова, шефката на НС Цвета Караянчева обяви, че ще разговаря с премиера и ще уведоми депутатите дали ще отиде при тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като съпруга на офицер от българската армия искам да знам моят съпруг в безопасност ли е предвид изтеклите от президентството строго секретни данни! Много съм обезпокоена за сигурността на нашите мъже, синове и дъщери, които работят за бг армията и за НАТО! Защо президента не излезе и не каже в каква опасност пиставиха нашите момчета и момичета неговите продажни съветници! Имам правото да знам бащата на децата ми в безопасност ли е?! Границите ни и сънят на децата ни в безопасност ли е?
134
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не дават, защо дават?
133
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Черепа тотално се ocpa!" Черепа или Бойко?Ами "Черепа"!Ти бавнозаграващ ли си? Не може да се подиграваш (в случая Божков) с президента на държавата си! Казвам дори записа да е истински, не е морално обосновано да принизяваш президента! Ама вие от морал не разбирате, какво се мъча да ти обясня!
132
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаем, че имате заповед да бутнете правителството и после със служебното такова да махнете Гешев! Голем страх берат олигарси и крадливци, че ги хванаха на тясно най-накрая прокуратурата! Ние народа чакаме такъв като Гешев вече 30 год! Така че не ни пука какво сте решили да правите,ГЕШЕВ ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ!
131
28
 
8
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Времето на Борисов и ГЕРБ изтича!Преди да умре змията е най-агресивна и затова се очаква Борисов да направи пак някоя голяма глупост, която да отговаря на простотията МУ!
130
10
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Анонимен "Черепа тотално се ocpa!" Черепа или Бойко?
129
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой раздава...отново на нашите фирми и хора,1 милиард са много пари
128
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да актуализират пенсиите,особено най-ниските пенсии.Не е въпроса да раздадеш на всички пенсионери по 50 лева,а да се раздадат пари на тези пенсионери,които са с минимални пенсии и едвам оцеляват! На пенсинери,получващи под 500 лева месечно пенсии.
127
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В новия запис Бойко псува на майка българския народ и Радев.Черепа тотално се ocpa!
126
15
 
12
 
! Отговори
Как се раздават? преди 3 години
До Анонимен 134: Попрочети статията, преди да пишеш. Къде Корнелия Нинова е казала да не се дават пари за хората и бизнеса? Но за да се раздава пари от бюджета се прави актуализация. А за Бойко държавният бюджет никога не е значел нищо. Горанов криеше приходи от бюджета а Бойко раздава, като че ли са негови, от чекмеджето. Така не се прави по белия свят и заради това управление с копупционно-мутренски похвати сме най-бедната държава в ЕС.
125
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В новия запис Бойко псува на майка българския народ и Радев.Колко *** трябва да си за да пускаш запис срещу президента? Дори и да е истински, това е принизяване на президентската институция!
124
1
 
1
 
! Отговори
дупе дава - преди 3 години
До Анонименпари не дава!
123
5
 
25
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Първо това не са парите на българите, а на европейците. И второ Борисов трябва ли лично да каже:"тези пари не са мои, но ще ви ги дадем"! Тази жена е болна от параноя и страда тежък комплекс от господин Борисов!
122
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми ще го псува,след като Радев застана на страната на крадливите олигарси,а не страната на народа.
121
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В новия запис Бойко псува на майка българския народ и Радев.
120
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ходете на протест,засечени са разговори,Радев и конкретно Божков са поръчали да се окървави протеста и да се носят ножове на протеста.
119
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма угодия с Нинова и БСПто.Ако дават пари - защо дават.Ако не дават - колко са лоши, че не дават.Ако така се държат и когато вземат властта - мерси не ги щем.
118
25
 
5
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Бием ли шута на Бойко, за има няма 5 години ще задминем и Австрия по икономически показатели. ... :) ;)
117
24
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Есмералда: Браво, браво. Вече трети мандат все вървим в правилната посока с Бойко и все сме на опашката на ЕС.Скоро ще му бием шута на Бойко и тогава вече ще се отлепим от дъното.
116
1
 
24
 
! Отговори
Satira преди 3 години
До миналия месец Нинова настоява да се раздават пари на калпак. Сега решиха да дават и пак недоволна излезе. Еййй това си е червена опозиция!