Манолова няма да прави партия, отива с партньори на избори

"Изправи се.БГ" ще включа граждански организации и комитети
Обновена: 31 авг 2020 15:10 | 31 авг 2020 15:10, Анисия Иванова
129
Манолова няма да прави партия, отива с партньори на избори
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бившият омбудсман Мая Манолова ще се яви на следващите парламентарни избори с партньорска мрежа на своята гражданска платформа „Изправи се.БГ“.

На площад "Славейков" в столицата тя обяви, че няма да създава нова партия, а партньорската мрежа застава твърдо зад исканията на протестиращите.

В мрежата ще участват граждански организации, инициативни комитети и партии извън статуквото, като в листите си ще разчитат на експерти и млади хора, а платформата е отворена за участието на гражданите.

Партньорската мрежа се обедини около меморандум за повишаване на доходите и демонтиране и ревизия на едноличния модел на управление, в който основа са повишаването на доходите, електронното управление, гаранция за чиста околна среда, достъпно образование и здравеопазване, преосноваване на институциите, промяна в Конституцията и ревизия на управлението.

В широкото обединение ще се включат граждански организации, инициативни комитети, регионални и сдружения и организации. По думите на Манолова, в обединението ще влязат и партии извън статуквото, граждани и експерти:

Партньорската мрежа застава зад исканията на антиправителствените протести и предлага пакет от икономически мерки за постигане на минимален доход от 1000 лева на месец, безплатен интернет и таблет за всеки ученик, безплатни детски градини и достъпно здравеопазване без доплащане.

Партньорската мрежа около Мая Манолова се обявява също и за закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура.

Сред първите, заявили подкрепа за Мая Манолова, са майките от инициативата „Системата ни убива“, Движение България на гражданите и „Движение 21“ на Татяна Дончева. Форматът остава отворен, а членовете на партньорската мрежа започват обиколки в цялата страна за набиране на съмишленици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
4
 
! Отговори
Манолова преди 3 години
Другаре, пътят ни е през Костов брод !
102
0
 
8
 
! Отговори
Неподкрепящ никого преди 3 години
"Ние имаме план, план на надеждата!", каза Мара. Както в онази чалга "тук -там тук -там искаш да ти дам, дали да ти дам...."
101
0
 
8
 
! Отговори
112 преди 3 години
Партия обединени мафиоти приветства своите избириатели.
100
0
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Егаси, какви баби и дядовци се напъват да управляват цели народи! - А, бе, дайте път на по- младите, бре! Младостта е добрата промяна, не старостта...
99
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи Борисов не може да прави рестарт? А Мая, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Татяна Дончева и други знайни и незнайни герои могат? Какво не схванах? И те като "салфетката" са преживели катарзис извън властта? И.....са огладнели, ама много! Със стари к**** нов бардак. Да ме извиняват "протестиращите".
98
1
 
16
 
! Отговори
Лилети преди 3 години
Само да попитам това същата Мая Манолова ли е или друга? Чеее не ми се връзва с идеята за нови лица и рестарт.
97
1
 
13
 
! Отговори
Наш Георги преди 3 години
Що мо,Мая не направиш партия ?! В нея,на,честен кръст,ще влязат всички кучета,котки и де що има куци магарета,а за цвят може и някоя и друга ***.Ами тъй,де ! Като е "гарга" да е "рошава "...
96
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както и да се яви все е аут.
95
1
 
18
 
! Отговори
мъжемелачката преди 3 години
прочитате това , и ви става ясно за какво иде реч и кви са и мераците на мая с камбанката !Сред първите, заявили подкрепа за Мая Манолова, са майките от инициативата Системата ни убива, Движение България на гражданите и Движение 21 на Татяна Дончева.
94
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ?*** и то е в кюпа. Татянчето бе на сбирката. Поздравиха се двете.
93
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще повиши доходите? Хаха! Това ми е достатъчно. Говори за честност в изборите. Кой в деня, преди деня за размисъл пусна доноса за бусове с двойни дъна и "фалшиви"бюлетини? Кой предложи Пеевски? На кой му викат "сестра Гелева"? Кой са го снимали да влиза в офиса на Черепа покрай местните избори? Гологлавия , дето следваше Майчето защо блъсна с рамо безпричинно протесиращия срещу нея. Кой е този? Какъв е? Ахааа! "Мутрите вън"!
92
0
 
26
 
! Отговори
? преди 3 години
И тая ждропла гледа да се присламчи някъде, защото никой не я помни вече. Движение 21 на Татяна Дончева.
91
0
 
16
 
! Отговори
хаха преди 3 години
"Изправи се.БГ" ще включа граждански организации и комитетиА партията щеше да се казва "надупи се М-Я", жалко, че няма да имам възможност да гласувам за дупенето.
90
0
 
8
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
До БългаринПа сигурно Божков ще се върне?
89
0
 
15
 
! Отговори
БОЗО преди 3 години
До Отиваме на избориВиждаш ли колко сте прости вие по полощадите! Що не вземете да прочетете конституцията, ако можете? ВНС избира ново правителство, според резултатите от изборите!
88
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горката. Добре я изтика Корнелия от БСП. Сега се чуди къде да се пласира.Поредната използвана червена калинка
87
0
 
23
 
! Отговори
Долорес Ибакури преди 3 години
Обаче Майчето с голи гърди седеше най-отпред на барикадата и крещеше колкото й глас държи. Как Божков не го оцени това не знам! :(
86
0
 
19
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До Всички срещу ГЕРБТова добре, а после кой? Отговори ми кой ще ни оправлява след герб и си ме спечелил! Иначе си поредният червен мухъл!
85
0
 
9
 
! Отговори
1986 преди 3 години
До Всички срещу ГЕРБ -Е добре ,граматика, математика,ако щеш и геометрия, все тая .Но я кажи какво се реши кардинално с туй правителсто/ за бога братя не купувайте / ,че ниЙ дръпнахме и задминахме соцлагеристите ?Но всичко си е червено бе камарат,явно и ти си от червената буржоазия!Айде goodbye!
84
0
 
19
 
! Отговори
Асан Карагъзъ преди 3 години
До АнонименАбе тази да не е мазохистка непрекъснато си прави харакири?????--------------------Не, просто е гьонcуpат, няма значение къде и какво, важното е да е до казана с меда.