Парадоксално: Протестът бетонира Бойко Борисов

Премиерът изчаквал протеста да се омаломощи и партизира
Обновена: 7 сеп 2020 11:24 | 7 сеп 2020 11:10, Александър Попов
657
Парадоксално: Протестът бетонира Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

6 септември, денят, в който отбелязахме Съединението на България, политиците отново заложиха на речи с послания към актуалната обстановка.

"Не бих се спирала на конкретната ситуация на 6 септември, колкото на този емоционален градус, този емоционален тон, който силно ме смущава. Не знам защо в политиката рациото отива далеч назад и всички сме едно русло на емоционалност, която не можем да овладеем. Съвършено ясно е, че нашият политически модел е в тежка криза, само че когато имаш сериозни проблеми, тяхното решаване трудно става с викане, както е и в едно семейство", коментира социоложката Мира Радева.

Още по темата
Според Първан Симеонов на 6 септември сме чули три послания. Първото е на президента за обединение срещу "шайката", второто е на Борисов за обединение въобще – "дайте да не разединяваме нацията", а Каракачанов каза "обединението е да седнете вие двамата и да се разберете".

"И трите неща са верни. Това, което най много ме притеснява е, че се оформят две неголеми агитки и те слушат само себе си и вярват само на себе си, а през това време непредубедената публика ще започне да извръща поглед", смята Симеонов.

Според него протестът е бетонирал Бойко Борисов.

"Това е парадоксално, но той така е притиснат в ъгъла, че няма как да стигна до вратата", заяви Симеонов, според когото за премиера конфликтът в момента е изведен на полето на "игра на честта" и е късно да се говори за оставката му.  

Политологът припомни, че премиерът е имал много висок рейтинг покрай кризата с коронавируса.

"Борисов направи много грешки с прекомерния натиск и амбиция по отношение на коронавируса. И цялостната обстановка на забрани изнервя хората", смята пък Мира Радева.

Според нея дебатът за конституция трябва да се изнесе извън парламента, който не се ползва с високо доверие.

Първанов направи паралел с протеста през 2013 г., когато множеството арт акции са го довели до това да изгуби своята острота, сега организаторите са избегнали това чрез радикализацията му на 2 септември, но това от друга страна е отблъснало част от непредубедените и сега е може би добре организаторите на недоволството да се върнат точно към такива пърформанси като през 2013 г.

Според него премиерът чака протестът да се изтощи и партизира, което е напълно възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


657
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
461
8
 
7
 
! Отговори
Гладния преди 3 години
На Сития вярва ама Радев не вярва ,че Грипените не му дадоха комисионна и как да му дадем да направи служебно правителство като служи на Руските служби .На хранилка е при Решетников ами кво се чудите ,човека е беден военен сега трябва да навакса.
460
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко да пали самолета и да изчезва докато може,че после ще е късно.В момента има и парите и възможностите за това бягство!
459
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 519За Радев гласуваха много хора защото не го знаеха какво представлява. Сега нещата вече не са такива. Е той поне ще влезе в историята с неуспелия опит за метеж наречен велико народно възстание.
458
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Месец март всичко ще стане ясно.Народа ще каже ,КОЙ.А не без дел ниц ите.
457
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 517Напротив! Радев вече няма полезен ход. Досега му беше лесно защото плюеше и клеветеше. Сега обаче ще трябва да направи нещо. Съвсем скоро ще трябва да обяснява защо трябва да се направи всичко това което иска.
456
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даже и напъните на тролчетата са безсмислени,ерата бойко е минало.Със сигурност ще го вкарат в затвора,неговите хора не протестърите и радев.
455
6
 
5
 
! Отговори
До 516 преди 3 години
Въпросът е много ***,даже по-*** от самият Борисов...защо до сега снимките и записите не са официално опровергани от ифициалните институции..######То оставаше и да се обясняват на Бабикян и сие.
454
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 517Ами човека ясно ви каза , че шкафчето и къщата са си негови но такива пари там няма.Какво по ясно опровержение да се прави.
453
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов вече няма полезен ход,всичко е против него.Вече е на принципа колкото по мърда толкова повече му влиза!
452
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ще плати жестока цена за това че се инати.Има много голяма вероятност да бъде арестуван и съден от Гешев и предаден от "свой другари".
451
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тази Елена Йончева откъде е взела 70хл.евро за да плати на лабораторията за записите
450
0
 
0
 
! Отговори
България преди 3 години
извинявам се-техн. пропуск
449
9
 
8
 
! Отговори
До Гост преди 3 години
Гостпреди 5 минути 2 3Бойко, подай си оставката, тръгни си с мир, колко още народ трябва да страда заради теб и скапаното ти управление.########От,какъв зор да си подава оставката!?Месец март има избори.Мераклиите да се явят ,да ги спечелят и да управляват.
448
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко и ГЕРБ няма да си тръгват заради 5 000 - 6 000 врякащи неудачника.Те сега ако си тръгнат - ние сме 1 200 000 и ще пометем София. София не е България. Фиг.уранта не е президент.Черепа не е човека, който ще каже кой да кара влака.Гр.оборното трио са пиар агенция. Те ще работят за който им плати при всеки следващ кабинет. Така, че не си въобразявайте, че ще оставим Балгария да става раз.менна монета на Кремъл, Черепа или Вълка. Много го закъсаха олигарсите. Ще се бия.т с възстания. Р.езил!
447
9
 
9
 
! Отговори
Извод преди 3 години
От цялата дандания единствен губещ е Румен Радев, който загуби ДПС като избиратели и може да забрави за втори мандат. Все повече набира скорост и вариантът, да не изкара дори този.А "Българско лято" приключва на 10 септември безславно
446
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има една репортерка от "А..А", която уж с въпросите си провокира хората за 10.09. да се лее кръв.Гешев самосезирай се.Онези тримата *** отдавна трябваше да бъдат арестувани.
445
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банкнотите по дължина стигат малко след дръжката на чекмеджето. Ако чекмеджето е нормално ,тия банкноти трябва да са с големина на тухла еденичка. По вероятно е обаче е шкафчето и пистолетчето му да са много малки щом като експертите казват ,че парите са истински.
444
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 505Пистолета обаче изглежда с нормални размери спрямо шкафчето. Възможно е наистина да е бил там.
443
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 498Само плиткоумен може да вярва че някой би си държал в нощното шкафче толкова пари и злато. Виж за пистолета вярвам ,че е бил там а "независимия" експерт потвърдил автентичноста на снимките се казва май Елена Йончева.
442
8
 
10
 
! Отговори
До 497 преди 3 години
Тия пари в шкафчето на Бойко изглеждат доста големички. Горкия, с толкова пари не можеда си купи шкафче с нормални размери.#########Само човек с гладък мозък ,може да се върже на тази постановка. Толкова нескопосан монтаж, че и децата се смеят.