Парадоксално: Протестът бетонира Бойко Борисов

Премиерът изчаквал протеста да се омаломощи и партизира
Обновена: 7 сеп 2020 11:24 | 7 сеп 2020 11:10, Александър Попов
657
Парадоксално: Протестът бетонира Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

6 септември, денят, в който отбелязахме Съединението на България, политиците отново заложиха на речи с послания към актуалната обстановка.

"Не бих се спирала на конкретната ситуация на 6 септември, колкото на този емоционален градус, този емоционален тон, който силно ме смущава. Не знам защо в политиката рациото отива далеч назад и всички сме едно русло на емоционалност, която не можем да овладеем. Съвършено ясно е, че нашият политически модел е в тежка криза, само че когато имаш сериозни проблеми, тяхното решаване трудно става с викане, както е и в едно семейство", коментира социоложката Мира Радева.

Още по темата
Според Първан Симеонов на 6 септември сме чули три послания. Първото е на президента за обединение срещу "шайката", второто е на Борисов за обединение въобще – "дайте да не разединяваме нацията", а Каракачанов каза "обединението е да седнете вие двамата и да се разберете".

"И трите неща са верни. Това, което най много ме притеснява е, че се оформят две неголеми агитки и те слушат само себе си и вярват само на себе си, а през това време непредубедената публика ще започне да извръща поглед", смята Симеонов.

Според него протестът е бетонирал Бойко Борисов.

"Това е парадоксално, но той така е притиснат в ъгъла, че няма как да стигна до вратата", заяви Симеонов, според когото за премиера конфликтът в момента е изведен на полето на "игра на честта" и е късно да се говори за оставката му.  

Политологът припомни, че премиерът е имал много висок рейтинг покрай кризата с коронавируса.

"Борисов направи много грешки с прекомерния натиск и амбиция по отношение на коронавируса. И цялостната обстановка на забрани изнервя хората", смята пък Мира Радева.

Според нея дебатът за конституция трябва да се изнесе извън парламента, който не се ползва с високо доверие.

Първанов направи паралел с протеста през 2013 г., когато множеството арт акции са го довели до това да изгуби своята острота, сега организаторите са избегнали това чрез радикализацията му на 2 септември, но това от друга страна е отблъснало част от непредубедените и сега е може би добре организаторите на недоволството да се върнат точно към такива пърформанси като през 2013 г.

Според него премиерът чака протестът да се изтощи и партизира, което е напълно възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


657
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
421
13
 
10
 
! Отговори
Стабилна_бедност преди 3 години
Това ни осигуряват Бойко и ГЕРБ вече трети мандат. Колко са стабилно бедните го каза самият финансов министър с коледните си добавки през 2019г:"40 лева допълнително ще бъдат изплатени на пенсионерите, на които пенсията или сборът на пенсията заедно с добавките и компенсациите към тях за месец декември е в размер до 363 лева, до размера на линията за бедност за 2020 година".И са преброени: "С добавката ще бъдат подпомогнати около 1 276 200 пенсионери".А "работещите бедни"? Това са "успехите"
420
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази брада на тази - коса !
419
15
 
12
 
! Отговори
До 313 преди 3 години
Няма да стане края на ББ дойде повече власт никога ще го вкарат в затвора а ГЕРБ изчезва като СДС НДСВ май не ти е ясно,че вечни няма
418
13
 
12
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Долу мафията!!!!!! Мутри ,вън!!!!! Свобода за народа !!!!
417
8
 
9
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
това с бетонирането се казва НАГЛОСТ!това води до озлобяване и изтискване на всичко възможно отвсякъде! грозна работа! е те това е пример който малки подрастващи и деца на ВРАТОВЕ копират и ще видите неконтролируемите неща до къде ще отхвърчат!
416
15
 
9
 
! Отговори
До 296 преди 3 години
ГЕРБ 4 % няма да вземат но и да спечелят 10% няма с кой да направят коалиция и отичат в канала като СДС ,НДСВ
415
11
 
9
 
! Отговори
Издател на бестселер преди 3 години
"Акъл се набива . Томиславе, на умен човек! На *** човек.... се набива! Той не мое да поеме акъл, мое да поеме един..! Като се трови, като му се (такова) майката и тън.!""*** съм бе брат ми! *** съм и ми е леко! Кофти е да си сложен!" Моля всеки, който обича бисерите на Боко и ги има в запас, да ги публикува във форума.
414
5
 
16
 
! Отговори
Генади преди 3 години
Нормално е при тази офанзива на радев електоратът на ГЕРБ да се мобилизира и консолидира.
413
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво става с митинга срещу станциите за гориво на Марешки?Като стане зима, да не търсите евтинджоса по тъмно по аптеките и бензоколонките му?
412
8
 
0
 
! Отговори
До 210 преди 3 години
Най-висок рейтинг 100% има младия премиер с харема скоро ще се появи и ще създаде партията на безпартийните и ще управлява
411
6
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Българския Народ е най-беден в ЕС:):):)Днес по магистралите е Леш,кола до кола,жестоки километрични тапи от бедни и по-бедни Българи връщащи се от Курорт:):):)
410
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
467, той в момента се държи на едно ядро, което е все по-малко, и на някаква останала ЕС подкрепа, която се дължи на факта, че е много послушен слуга. Тази ситуация няма да се подобрява, само ще се влошава. Нито подкрепата му в България ще се увеличи, нито популярността му в ЕС ще скочи. Не е подал оставка само защото не може, така му нареждат. Слугите трябва да слушат.
409
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Къде е водата ?Добре ,че е Ганьос нещичко все пак да направи.Щото тия дето се канят да идват при криза ще могат да ти предложат само тубичка вазелин и тя няма да е от европрограмите щото те ще са спрени.
408
4
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 463 Диалог има с който трябва:):):)Патриоти и Воля:):):)А тези къде от ЕС не го подкрепят ги разправяй на онова "малкото"40 годишно детенце къде плаче за арестувания си баща:):):)
407
6
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Катунарите се молят на полицаите да ги спукат от бой за да може после да рИвът,че Бойко окървавил "мирния"протест:):):)Споко,всичко се записва и бой ше има на по-късен етап:):):)Са хвърляйте на воля павета,пръчки,плочки и други строителни материали:):):)Всичко ше се плати след време:):):)
406
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОРЗащо смяташ ,че избори направени от президента Радев ще са честни.
405
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не го е бетонирал, даже почти го е свалил, особено след натиска отвън който започна. Периферията му изчезна, подкрепата от ЕС също. Едно ядро му остана и то започна вече да се рони. Един или два месеца няма да го спасят. След като загуби изборите и отиде в опозиция бавно-бавно ще стане като НДСВ и ще изчезне веднъж завинаги. И нещо да уточня - никой не иска диалог с него, кръгли маси с него и т.н. Целта е той да излезе от властта, а после да изчезне от политическия живот като цяло.
404
12
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР преди 3 години
ОСТАВКА на бай *** и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин с незабавни честни избори веднага!!!!!
403
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мишки герберасти комунисти чалгари патриотари и всякакви скоро ще се създаде партията на безпартийните и ще спечели изборите с 100%
402
5
 
9
 
! Отговори
ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР преди 3 години
Бай Ставри прибирай си го....