Парадоксално: Протестът бетонира Бойко Борисов

Премиерът изчаквал протеста да се омаломощи и партизира
Обновена: 7 сеп 2020 11:24 | 7 сеп 2020 11:10, Александър Попов
657
Парадоксално: Протестът бетонира Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

6 септември, денят, в който отбелязахме Съединението на България, политиците отново заложиха на речи с послания към актуалната обстановка.

"Не бих се спирала на конкретната ситуация на 6 септември, колкото на този емоционален градус, този емоционален тон, който силно ме смущава. Не знам защо в политиката рациото отива далеч назад и всички сме едно русло на емоционалност, която не можем да овладеем. Съвършено ясно е, че нашият политически модел е в тежка криза, само че когато имаш сериозни проблеми, тяхното решаване трудно става с викане, както е и в едно семейство", коментира социоложката Мира Радева.

Още по темата
Според Първан Симеонов на 6 септември сме чули три послания. Първото е на президента за обединение срещу "шайката", второто е на Борисов за обединение въобще – "дайте да не разединяваме нацията", а Каракачанов каза "обединението е да седнете вие двамата и да се разберете".

"И трите неща са верни. Това, което най много ме притеснява е, че се оформят две неголеми агитки и те слушат само себе си и вярват само на себе си, а през това време непредубедената публика ще започне да извръща поглед", смята Симеонов.

Според него протестът е бетонирал Бойко Борисов.

"Това е парадоксално, но той така е притиснат в ъгъла, че няма как да стигна до вратата", заяви Симеонов, според когото за премиера конфликтът в момента е изведен на полето на "игра на честта" и е късно да се говори за оставката му.  

Политологът припомни, че премиерът е имал много висок рейтинг покрай кризата с коронавируса.

"Борисов направи много грешки с прекомерния натиск и амбиция по отношение на коронавируса. И цялостната обстановка на забрани изнервя хората", смята пък Мира Радева.

Според нея дебатът за конституция трябва да се изнесе извън парламента, който не се ползва с високо доверие.

Първанов направи паралел с протеста през 2013 г., когато множеството арт акции са го довели до това да изгуби своята острота, сега организаторите са избегнали това чрез радикализацията му на 2 септември, но това от друга страна е отблъснало част от непредубедените и сега е може би добре организаторите на недоволството да се върнат точно към такива пърформанси като през 2013 г.

Според него премиерът чака протестът да се изтощи и партизира, което е напълно възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


657
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
501
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББТочно така. Ей с това ГЕРБ ще печели и занапред.
500
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парадоксално ЕС вече иска да гони Борисов като Лукашенко и Орбан. Миналата седмица втората по големина партия в ЕП- Социалдемократите с 147 гласа срещу 187 на ЕНП, подкрепи с официална позиция протестите и поиска дебат като за Беларус в пленарна зала, като призова ЕНП да изключи ГЕРБ.Купищата декларации от ЕС последната седмица с осъждане на полицейското насилие, позицията на ЕП за лъжата на ГЕРБ за срещата на 28.08...Верно ли Борисов е бетониран?
499
4
 
2
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Ако нямате алтернативи, а искате само оставки на база компромати и съмнителни записи и снимки, ще бетонирате Бойко за още 2-3 мандата---------Заглавието не означава, че Лойко си е осигурил мандати, а че е станал по-инат.
498
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм за МИР ,а не за агресия,трябва по мирен път на редовни избори да се решат нещата,без значение кой ще победи,защото агресията ражда агресия и е възможно най-лошия начин за решаване на конфликти,защо да страда населението,заради политически интриги на олигарси?
497
0
 
4
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
До ГаменЧе кой народ бе, я се огледай наоколо и виж, че около теб няма никой, лум..пен изк..фел.
496
1
 
6
 
! Отговори
а Вие, социолозите преди 3 години
продължавате да..... Недейте така, вече достигнахте до кокалът Му.
495
16
 
24
 
! Отговори
Абе уеей преди 3 години
,хаштагКОЙ народ иска оставката бе? Най ниските слоеве, около 5% от населението, вечните луузъри. Останалите помним от къде тръгнахме и къде сме сега. Определено ми е все тая по колко краде бб, важното е че има и за нас
494
7
 
21
 
! Отговори
При Марешки преди 3 години
Бензина е с 22 стотинки по евтин, за мен това са 70 лева на месец спестени. Как ли па няма да си купувам от там. Все ми е тая какъв е. Ако има престъпление си е работа на съда.
493
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГаменОставка на правителството искат гамените. Народа ще каже какво иска на редовните избори.
492
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББ 569Забравихте Жан Виденовата зима и как нямахме какво да ядем, мамка ви комунистическа. Тръгнал да ме убеждава колко било зле. За последните 10 години доходите ми нараснаха три пъти и имам работа на корем. Надявам се и децата ми да си останат в България. Това дето го искате няма да ви се получи.
491
19
 
22
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
поредния разбирач се изказа и той.ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО - това иска народа.
490
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от политолози, социолози и психолози и всякакви там ....ози...........................никой не ви иска мнението, стига сте манипулирали хората!!!
489
16
 
14
 
! Отговори
ББ преди 3 години
шмекерите винаги свършват като ***....срещу Народ не се върви...срещу вятър не се...п...ЕС е фашистка организация финансираща мафиоти и националисти с цел запазване властта и привилегиите си,финансират националисти и мафиоти извършващи геноцид срещу народите си...фашизъм в 21 век,какъв позор...децата ни са роби,родителите ни са просяци.. Нов Фашизъм в 21 век
488
10
 
20
 
! Отговори
Мне не е преди 3 години
Няма нищо парадоксалноКазах им на протестиращитеАко нямате алтернативи, а искате само оставки на база компромати и съмнителни записи и снимки, ще бетонирате Бойко за още 2-3 мандата. Но никой не ме оислуша. Хак да ви е!!!Просто сте *** това еНе виждам нищо парадоксално
487
4
 
9
 
! Отговори
ББ преди 3 години
вменяват ни шефовете от ЕС наредили...казали...приели...те вече не са фактор с които да се съобразяваме,Народа ми няма шефове...или сме партньори или..чао,британците ви го показаха,не сте наши приятели с политиките си...плюем на еврата ви,на голфовете ви....какъв позор и лицемерие..какъв фашизъм в 21 век,каква гавра с мечтата на Европейските Народи за Справедлива и Обединена Европа...престъпление...геноцид,да финансирате мафиоти и националисти...недопустимо
486
16
 
16
 
! Отговори
въпрос на време преди 3 години
Радев вече направи достатъчно за да го удостоят с раирана униформа.
485
1
 
13
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Народа ни е фактора...удобно всички ограбващи и предаващи го си мислят че сте ни прецакали...ама сме тук от 1400 г....факт,и сме виждали еничари...фили...фоби...и сме ги убивали разбира се,сега същото...офшорни "бизнесмени" не произвеждащи нищо,продаващи живота,икономиката,националните ни богатства,вменяващи ни,че не сме Народ а...матрял,въпрос на време сте...децата ви...внуците ви..справка История на България...Свобода или Смърт!!!
484
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пишете на воля гербави ***!Но алчната неграмотна и крадлива Мутра заминава към затвора!Оставка и на поръчковата бухалка на мафията, фейк юристът с каскета!
483
15
 
22
 
! Отговори
passingby3 преди 3 години
Протестът беше организиран първоначално от Черепа и след това се прилепиха тримата ***, Радев, БСП, Мая, Слави и пр. дребна риба. Това отблъсна хората, протестът увисна и сега само вършат глупости на инат като БСП им осигурява масовката. Който иска власт и смята че може да управлява, да се подготви за избори през март. Останалото са приказки на аба.
482
14
 
14
 
! Отговори
HMLF преди 3 години
Кое му е парадоксалното, тия безделници в неясни искания ще накарат всеки мислещ да отиде да гласува! Аз с най-голамо отвращение ще гласувам за Герб явно , никога не съм го правил, но ситуациата го налага. Не искам Бареков II и сестра Галева! Докато инелигенцията не направи нещо, това сега е малкото зло!