Румен Радев: Политиците са виновни за сблъсъците, трябват дела

Днес всеки да осмисли своята отговорност, призова президентът
512
Румен Радев: Политиците са виновни за сблъсъците, трябват дела
Снимка: БГНЕС

"Показали сме, че можем да постигаме важни за страната ни неща, когато сме единни. Промяната към по-добро е възможна, когато сме единни и в отстояването на свободата, справедливостта и върховенството на закона", заяви президентът Румен Радев в Първенец, където участва в тържественото шествие по повод 135 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Още по темата
Той заяви, че в днешния ден не иска да прави политически коментари и призова всеки българин да осмисли своята отговорност.

"И най-вече политическата класа, защото тя е отговорна за всичките тези сблъсъци. Трябват дела за висок морал, за действие в името на доброто на българите, а не на политици, партии и олигархични кръгове", добави Радев.

Президентът наблюдава историческа възстановка и ще поднесе цветя пред паметната плоча на мястото, където е взето решението за Съединението.

„В нашия исторически път има събития, които добавят смисъл с годините към отстояването на нашата национална идентичност. Към съкровения стремеж към свобода, равенство, справедливост. 135 години ни делят от съдбовния 6 септември, когато българите взеха в свои ръце съдбата на родината. И това събитие не беше дело на външни сили, на висока дипломация, на политически  пазарлък. Това беше народно дело. Дори в онези славни дни политиците успяха да бъдат на висотата на въжделенията на българския народ”, заяви още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


512
Още по темата: протестиРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
388
1
 
2
 
! Отговори
хайде пътеката преди 3 години
Прав е кръстика. Трябват дела.А той три години се оплакваше че няма власт и изведнъж започна да извършва предателство. И отново е в крачка. Стига вече! Време е да се разделим с другаря Радев.
387
2
 
5
 
! Отговори
РАДЕВ, преди 3 години
ВИНОВЕН СТЕ САМО ВИЕ!!!ВИЕ заливахте с ОТРИЦАТЕЛНА енергия БЪЛГАРИЯ още с встъпването си в длъжност!!!Вреден сте за ДУХА и ПСИХИКАТА на БЪЛГАРИТЕ.Защото пред СВЕТА се водите Президент.
386
2
 
3
 
! Отговори
ВЪХ преди 3 години
Вие не сте ли политик или сте външен икономически наблюдател,защото вие се борите срещу един корумпиран ,извратен,финансов престъпник или?
385
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най накрая си призна , че има вина.
384
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Импийчмънт за Радев! Той така и не осъзна какви са му длъжностните характеристики!
383
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка фигурант, безусловна и веднага!
382
0
 
10
 
! Отговори
Радюф,Льотчик преди 3 години
Бау,бау,джаф,джаф?!Ауууууу,джав,джав!!Съъъъъссссс,съъъъссссссс!!!
381
12
 
1
 
! Отговори
Иван преди 3 години
И Дяконът е бил предаден от свои, но сега почитаме смелостта му да вдигне ръка в юмрук. Както и преди, народът ни вижда, че е затънал до шия, но се ослушва някой да поеме пръв. Ще плюе против промяната, защото така ще си гарантира безпасността. Защо все ни е страх да даваме гласност на проблеите си? Правим го, когато няма никой покрай нас избягвайки да бъдем упрекнати за възгледите ни? Към идеити си човек трябва да върви стремглаво, дори с ръка в юмрук! После времето ще покаже резулата.
380
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАДЕВ,НЕ ТЕ НАРИЧАМ ПРЕЗИДЕНТ-ЗА МЕН ВЕЧЕ НЕ СИ ТАКЪВ.И СЕ СРАМУВАМ,ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ТЕБ.АЛЧНОСТА ЩЕ ТЕ УНИЩОЖИ,ТИ ОСВИРЕПЯ И ОЗВЕРЯ КАТО НЕ МОЖА ДА ВЗЕМЕШ КОМИСИОННИТЕ ЗА ГРИПЕНИТЕ,А ПОСЛЕ КАТО ИЗЛОВИХА СЪВЕТНИЦИТЕ ТИ СЪС СЕКРЕТНИ ДОКУМЕНТИ ,ПРИГОТВЕНИ ДА СЕ ДАВАТ НА ЧУЖДО РАЗУЗНАВАНЕ НАПРАВО ОТКАЧИ И ТРЪГНА ДА СЪБАРЯШ ДЪРЖАВАТА.НЯМА ДА ТИ ГО ПОЗВОЛИМ-ТУК ЖИВЕЯТ ДЕЦАТА НИ
379
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да трябват действия за импийчмънт,съд и затвор за Фигуранта,който се продаде на Черепа
378
0
 
17
 
! Отговори
абе ЕЙ! преди 3 години
А какво ще каже за главния прокурор?И той ли не си върши работата?Май, май, сблъсъка започна когато главния прокурор излови шпионите в президентството. Нека да попитаме Слави какво ще каже. Или и той ще опита да се разграничава от истината?
377
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Името на основния виновник е Румен Радев.
376
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарю че са виновни,да виновни са,но най-големият виновник си ти и го знаеш,но гл.секр.Иванов те постави на място,незнам как се чувстваш,ако имаш още такива как гледаш полицаите които охраняват и.теб.Само ОСТАВКА за нищоправене,марш от палатката!
375
0
 
13
 
! Отговори
ОК преди 3 години
Желателно е да се коментират числа от реалните социологически проучвания. Всички политически ИЗЯВЛЕНИЯ, СЪОБЩЕНИЯ И твърдения ще се докажат САМО НА ИЗБОРИ МЕЖДУНАРОДНО КОНТРОЛИРАНИ ПРОТИВ ИЗМАМИ И МАНИПУЛАЦИИ
374
11
 
0
 
! Отговори
15% преди 3 години
ГЕРБ = 15% избиратели от 6,5 млн. => ГЕРБ НЕ е национална и обединяваща формация. Има доста играчи, които си траят. Може би президента Р. Радев има политически проект както и Г.Първанов - АБВ. Има обаче и др. играчи сред останалите 85% (освен БСП, ДПС).Недоволството на гражданите НЕ е платено политическия акцент е 15-20%
373
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз останах с впечатлението, че е виновна прокуратурата, защото хвана твои съветници с папки със секретна информация, до която нямат право на достъп. И като лъснаха руските ти шпиони почна цялата патърдия. Много ще се радвам да ти видя физиономията Румене, като загубиш следващите избори. И се надявам на разследване за кокошкарските ти изпълнения с апартамента за любовницата ти и двете и длъжности
372
0
 
9
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До ШМАТКА 418 Ти вярно си голяма ШМАТКА.
371
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев да каже как вижда България след служебното му правителство? БСП няма да може да вземе властта. Какво толкова го налага това служебно правителство? Защо нещата между него и Борисов изглеждат все едно са на живот и смърт?
370
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека да не се опитва да размива вината. За сблъсъците е виновен единствено той.
369
3
 
28
 
! Отговори
А той политик не е преди 3 години
Той е извънземно, насекомо, риба, птица?