Парадоксално: Протестът бетонира Бойко Борисов

Премиерът изчаквал протеста да се омаломощи и партизира
Обновена: 7 сеп 2020 11:24 | 7 сеп 2020 11:10, Александър Попов
657
Парадоксално: Протестът бетонира Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

6 септември, денят, в който отбелязахме Съединението на България, политиците отново заложиха на речи с послания към актуалната обстановка.

"Не бих се спирала на конкретната ситуация на 6 септември, колкото на този емоционален градус, този емоционален тон, който силно ме смущава. Не знам защо в политиката рациото отива далеч назад и всички сме едно русло на емоционалност, която не можем да овладеем. Съвършено ясно е, че нашият политически модел е в тежка криза, само че когато имаш сериозни проблеми, тяхното решаване трудно става с викане, както е и в едно семейство", коментира социоложката Мира Радева.

Още по темата
Според Първан Симеонов на 6 септември сме чули три послания. Първото е на президента за обединение срещу "шайката", второто е на Борисов за обединение въобще – "дайте да не разединяваме нацията", а Каракачанов каза "обединението е да седнете вие двамата и да се разберете".

"И трите неща са верни. Това, което най много ме притеснява е, че се оформят две неголеми агитки и те слушат само себе си и вярват само на себе си, а през това време непредубедената публика ще започне да извръща поглед", смята Симеонов.

Според него протестът е бетонирал Бойко Борисов.

"Това е парадоксално, но той така е притиснат в ъгъла, че няма как да стигна до вратата", заяви Симеонов, според когото за премиера конфликтът в момента е изведен на полето на "игра на честта" и е късно да се говори за оставката му.  

Политологът припомни, че премиерът е имал много висок рейтинг покрай кризата с коронавируса.

"Борисов направи много грешки с прекомерния натиск и амбиция по отношение на коронавируса. И цялостната обстановка на забрани изнервя хората", смята пък Мира Радева.

Според нея дебатът за конституция трябва да се изнесе извън парламента, който не се ползва с високо доверие.

Първанов направи паралел с протеста през 2013 г., когато множеството арт акции са го довели до това да изгуби своята острота, сега организаторите са избегнали това чрез радикализацията му на 2 септември, но това от друга страна е отблъснало част от непредубедените и сега е може би добре организаторите на недоволството да се върнат точно към такива пърформанси като през 2013 г.

Според него премиерът чака протестът да се изтощи и партизира, което е напълно възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


657
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
6
 
12
 
! Отговори
Скулптор преди 3 години
Съюзът на скулпторите в България е подготвил желязна глава на Фигуранта , която ще бъде поставена на кол в началото на магистрала "Хемус" . Главата на Фигуранта щяла да гледа как се строи "Хемус" и щяла да плаче с червени сълзи от яд и злоба !
400
5
 
1
 
! Отговори
До 439 Осман преди 3 години
Османпреди 52 минути 5 1Безмислено е Запада да се опитва да направи хора от тия питеци. Нито ние за 500 години успяхме, нито СССР за 45.$######В никакъв случай не съм фен на ДПС, но в случая Осман е прав.
399
16
 
19
 
! Отговори
Оставка за Радев преди 3 години
Оставка за неадекватния фигурант Радев ! Човекът е много болен и не е наред с главата .......
398
5
 
12
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ преди 3 години
НА ЖУРНАЛИСТИТЕ ОТ ЧЕРЕП-ТВ , СЕ ПЛАЩАТ МАСА ПАРИ , ЗА ДА ВИ ПРОБУТВАТ ФЕЙК-НОВИНИ И СКАЛЪПЕНИ СОЦИОЛОГИЧНИ ПРОУЧВАНИЯ ----ЗА ДА СЕ ПРЕДИЗВИКА ХАОС, БРУЖЕНИЯ В ОБЩЕСТВОТО И СЕ ПРИСВОЯВАТ В МЪТИЛКАТА , ИМОТИ , ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА И ПЕРАТ ПАРИ!ТОЧНО ТАКА ---СЕ ОБРАХА И ПАРИТЕ НА КТБ!!!ТОЧНО ТАКА---СЕ НАПРАВИХА И 3-те ФАЛИТА НА ДЪРЖАВАТА ПРИ БКП/БСП!ТОЧНО ТАКА---ВИ ОБРАХА СПЕСТЯВАНИЯТА , КОМУНИСТИТЕ ОТ ПОЗИТАНО-20!ТОЧНО ТОВА--ЦЕЛИ И ГРИПЕНА С МРЪСНАТА СИ И ПРОДАЖНА ПОЛИТИКА!
397
8
 
6
 
! Отговори
Къде е водата ? преди 3 години
Ако водната криза се реализира с пълна мощ ,Ганьос ще трябва да отговори на въпроса защо вместо с язовири се е занимавал с магистрали -- половин Б-я може да остане на сухо ,даже и повече ... Интересно пак ли някой друг ли ще му е виновен ? А това е много сериозно бедствие ,отново проспано само Язовири говори за него защото знае ,че камъните са в неговата градина и ще се опитат здраво да го натопят !
396
5
 
4
 
! Отговори
АлТъпоне преди 3 години
Първо те бетонират и после в океана....
395
15
 
10
 
! Отговори
Долу хунтаджиите преди 3 години
Бетонирана ти е тъпата кратуна...Поздрави на всички ГЕРБАВИ във форума с пожелание да им бетонираме скоро безмозъчните кратунки и така един по едни - с бетона та у морето и по язовири и реки български...
394
4
 
8
 
! Отговори
Емил Боев преди 3 години
Бетонирана ти е тъпата кратуна...
393
10
 
18
 
! Отговори
народе!!! преди 3 години
Божков ТВ готви скалъпени компромати срещу Борисов. Божков и цв. Василев наливат много пари във въпросната телевизия.Слугинажа от телевизията трескава мислят как да злепоставят властта.Компроматите ще бъдат излъчвани в няколко последователни вечери. Няма да се спрат пред нищо, за да дискредитерат властта. Те нямат какво да губят.
392
7
 
20
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Позиционна войнаТи така като гледаш на последните местни избори в кои градове спечели ГЕРБ надяваш ли се на нещо?:):):)Това,че 5000 човека в цяла България викат"Оставка"е неква капка в Морето:):):)Предсрочни избори и служебно правителство на Фигуранта през крив макарон:):):)
391
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
протестуращите трябва да се подчинят на бсп.така врявата им няма да е напразно.
390
14
 
2
 
! Отговори
Позиционна война преди 3 години
Очертава се дълга позиционна война. Бойко и гербаджиите накрая ще загубят, но ще се опитат да се задържат колкото се може по-дълго. А протестиращите трябва да поуспокоят топката но да продължат протестите. Сега битката е за обществената подкрепа за една от двете тези: "Оставка и предсрочни избори" или "Протестиращите са купени л'умпени и провокатори, агенти и т.н.".
389
6
 
12
 
! Отговори
НАУЧЕНИ СТЕ НА ХАОС преди 3 години
...А , ДНЕШНИТЕ ПРОТЕСТИ СА ---ТОЧНО ТОВА!РЕДА И ДИСЦИПЛИНАТА ---СЪСИПВАТ АНАРХО-КОМУНИСТА.../ЗАДУШАВАТ ГО/НАРОДА ЗАТОВА НЕ УЧАСТВА В ТИЯ ПРОТЕСТИ!НАРОДА ИСКА ---СПОКОЙСТВИЕ И ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ЗА РАБОТЕЩИ И ПЕНСИОНЕРИ!ГЕРБ МУ ГИ ДАВА---ЗАТОВА ВИНАГИ ЩЕ ПЕЧЕЛИ!!!!
388
5
 
7
 
! Отговори
НАУЧЕНИ СТЕ НА ХАОС преди 3 години
А , В ХАОСА --НАЙ-ДОБРЕ СЕ ЛОВЯТ ШАРАНИ И ***...ЗА ЦЕЛИТЕ НА БКП/дс И СЕ ПРИСВОЯВАТ ДЪРЖАВНИ ИМОТИ И ФИНАНСОВИ СРЕДСТВА!СТАР КОМУНИСТИЧЕСКИ ТРИК ---НА АНАРХО-КОМУНИСТИТИТЕ!КОМУНИСТИТЕ---НЕ ОБИЧАТ РЕДА И ДИСЦИПЛИНАТА... /..КОГАТО НЕ СА НА ВЛАСТ../
387
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме непоправими,искаме Слободия,а не Свобода! Четем правата и възможностите,както си пожелаем в Наша изгода. Единствените закони, които признаваме са тези на Джунглата! Затова най-силно гласовитите,нахалните,наглите, ожесточените са винаги отпред.Тях не ги интересува Закон,а какво диктува Улицата.Но не Тази на Теди Москов,а онази,прокарана от червените слуги на Москва!
386
5
 
15
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Ние пък искаме съд за приватизаторската шайка на Иван Костов и партизаните от Бесепето къде фалираха два пъти държавата:):):)Аре бе Гешев нема ли да ги меташ?:):):)
385
5
 
7
 
! Отговори
абе ТУЛУП.. преди 3 години
ТИ КВО...ДА НЕ ИСКАШ ВЛАДИ ГОРАНОВ И БОРИСОВ ДА ПРОВЕРЯВАТ ЛИЧНО ЧЕРЕПА , БЕ...ИЛИ ТЕБЕ .../ЩОТО СИ КРАСИВ КАТО ЧЕРЕПА/...ХА,ХА,ХААААААААААА...ИМА СИ ИНСПЕКТОРИ И ПРОВЕРЯВАЩИ ЗА ТОВА!ПРОПУСКИТЕ СА ТЕХНИ ---НОРМАЛНО Е ДА ГИ ИЗЧИСТЯТ/ ...ДИРЕКТНО НА УЛИЦАТА/ !
384
10
 
4
 
! Отговори
Да България преди 3 години
До ТулупТака е, но освен Горанов и Борисов носи отговорност за тази работа.
383
5
 
6
 
! Отговори
Тулуп преди 3 години
До АнонименВерно трябва да се замислим - има нарушения - няма наказани. Божков не платил 700 мнл. лева за 5 години, но няма наказани от министерството. Владито Горанов само оставка. Нещо съд за него, прокуратура да се задейства - или е умишлено оставено тия пари да изтекат, или е бил тотално некадърен и носи отговорност за безстопанственост и престъпна небрежност. Но Гешев нещо не иска да си го причини това, нали? Кажи ми сега, че не е хунта това.
382
4
 
8
 
! Отговори
Осман преди 3 години
Безмислено е Запада да се опитва да направи хора от тия питеци. Нито ние за 500 години успяхме, нито СССР за 45.