Протестиращи влязоха в НС, искат оставки, но ще си тръгнат ли?

Чакат или те да подпишат, че парламентът се разпуска или оставката на Борисов
Обновена: 16 сеп 2020 14:54 | 16 сеп 2020 14:50, Камелия Цветанова
173
Протестиращи влязоха в НС, искат оставки, но ще си тръгнат ли?
Снимка: БГНЕС
Десетина души от протеста, сред които представители на "Системата ни убива" и на "Изправи се. БГ" на Мая Манолова са влезли в сградата на Народното събрание. Те са допуснати до деловодството на парламента, което е разположено в фоайето до входа към бул. "Дондуков".
 
Носят декларация до 240-те депутати и се заканват, че няма да си тръгват, докато тя не бъде подписана от всички народни представители.
 
Депутати от БСП вече са се срещнали с протестиращите и са обещали да обсъдят въпроса на заседание на ПГ.
 
"Много вероятно е те да подпишат", коментира Никола Вапцаров от "Изправи се. БГ" във видео от фоайето на НС в своя Facebook профил.
 
"Ние сме мирни граждани. Искаме всеки един депутат да допише тази декларация, с която безусловно подкрепя протеста, иска оставката на Гешев, заявява несъгласието си с новата Конституция и доброволно подава оставката си и така парламентът се разпуска", посочи той.
 
Протестиращите се заканват да не напускат НС, докато не се срещнат с всички депутати.
 
Внесли са декларация и в МС, с която премиерът Бойко Борисо подава оставка.
 
"И ако той си подаде оставката, ще си тръгнем оттук - в противен случай оставаме", обясни Вапцаров.
 
Ваня Иванова от "Системата ни убива" добави, че са протестиращите са внесли писма и до президента, до омбудсмана, до ЕК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НС се охранява от НСО, което е на подчинение на фигуранто. Помните ли оная уж учителка, която се настани на перваза на прозореца на НС, а шефа на НСО си гукаше с нея вместо да я арестува. След това фигуранто смени шефа на НСО, но продължава да ги поощрява, или задължава, да допускат фекали в държавни учреждения. Шмпийчмант за фигуранта и затвор за путиноидните му съветници, които работят за чужди държавни интереси - във вреда на Бъргария!
32
18
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
До Случаен минувачНе е...преврат,защото протестиращите разчитат на...добротата на *** и на Боко и са...прави,защото въфф всеки нашенски...държавник,се крие душата на едно...дете,която винаги е...добра.
31
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв Уго Чавес бе, Случаен минувач? Нещо бъркаш ролите. Не Уго е правил, а на него се опитваха на два пъти и народа го защити. Вземи малко почети, образовай се, пък тогава вземи та напиши нещо
30
3
 
42
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Десетина души, от платформата на Мая Костинбродска и "Системата Ги убива" пак се опитват да извиват ръцете на Българският парламент и легитимно избраното правителство ... Пчеличката Мая забрави огражденията при Олигарски и как я обстрелваха с домати, хората от Народа, от името на които сега си е присвоила правото да говори ... Историческата памет на другарете и товарищите май наистина е твърде къса, навярно поради старческата деменция на столетницата им ... !!!
29
7
 
35
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
Отровните протестъри съвсем се отровиха!!! Коя е Манолова, хора !!! Тази, която като депутат наричаше тогавашните протестиращи "тълпа"? Какви са тези болшевишки революции ? Да не е 9 септември 1944 ? Да се превзема НС и властта с взлом и щурм ? Осъзнайте се, разумни избиратели ! Произвол и протест не е едно и също !!!Това ли сте перспективните разумни млади хора ? Война ли предлагате ? Срещу законно избрано НС ??? Позор !!!
28
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изключително нагло възпитание на Караянчева днеска не заслужава селската лопата да е предцедател на НС .ОСТАВКА
27
5
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
ЖИBOTHO те е И3CPAЛ0 бе neдepме
26
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, кой пусна кокошки в парламента?
25
4
 
29
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Мая е нагло и безочливо същество, което цял живот е постигал целите си като е рекетирало. Нищо чудно е да склони някой от подчинените си да се самозапали.
24
5
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
До Гошо ТъпотоТова не е ли опит за държавен преврат според тебе? Как се наказват превратаджиите? Дори във Венецуела Уго Чавес не беше толкова нахален. Ще станем за смях в световен мащаб!
23
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези е време да ги назначат на заплата защото е повече от ясно че властта си ги отглежда. Кой иначе може да влезе в парламента ей така?
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги заключат два дена в НС ,да им дадат и по един цукал.
21
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 1Нима всички трябва да се съобразяваме с тези нагли, алчни, мързеливи, кресливи и измамни женища, които от години ни тормозят с искания за все повече пари за ненормалните им деца??? Не може дете касичка да получава над 2000 лв., а нормалните българчета 35 лв. Но, тези нагли женища продължават да искат, без да са нещо за България. Тези майки на *** искат да управляват България и *** им да бъдат по-тачени нормалните български деца. Срам за България! изритайте тези твари от Н.С.!!!!!!!
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепям мнението на колегата за залата. Все едно е чакалня на ЖП гара. Ама то на тив населяващите я вътре без изключение им отива интериора. Дано да са на перона на заминаващи
19
1
 
25
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Малей, мале мале, мале, мале, мале... КОЙ ги пусна бе?
18
16
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
*** ако й вземат...джиесема сигурно ще...подпише,защото няма как да се...свърже с Боко,да го...пита.
17
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 1Да ти се върне,***.ДЦБ за внуците ти.Животните са по-милостиви от "човеците"
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И всички евродепутати да подпишат, че безусловно подкрепят Путин.
15
1
 
28
 
! Отговори
Свободна тв преди 3 години
Мечтата на майчето се сбъдна да е в парламента отново!!!!
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много грозна зала