Радев за диалога с кабинета: Постановка, която да е индулгенция за корупцията

Не трябвало да има компромис при защитата на националния интерес
380
Радев за диалога с кабинета: Постановка, която да е индулгенция за корупцията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са абсолютен приоритет, коментира президентът Румен Радев по повод изгонените от страната руски дипломати.

Още по темата

Той е в Трета изтребителна авиобаза "Граф Игнатиево", където се провежда летателна тренировка "Тракийска пепелянка 2020".

Радев подчерта, че в случая не може да има никакъв компромис и допълни: "Аз се надявам и службите, и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и ефективни доказателства, за да бъдат минимизирани и дипломатическите последствия, защото винаги има и такива".

„Много са въпросите, на които да търсим отговор, трябва да има и ясна информация в какво се състои този шпионски скандал, както трябва да имаме и ясен отговор на публикациите в "Шпигел", където има, и то сериозни, обвинения, че държавното управление на България се е поставило в услуга на управлението на чужда страна, коментира още държавния глава, цитиран от БТА.

Според него това трябва да бъде изчистено.

„Изобщо трябва да подходим с много ясни критерии и към всичко, което уронва нашата национална сигурност“, допълни президентът.

Запитан дали вижда пространство за диалог с Министерски съвет, Румен Радев отговори: "Аз бях ясен по този въпрос и много пъти съм го казвал - не виждам смисъл да ме тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване за шкафчетата, за записи, за порочно управление, за корупция".

По думите му, за да има диалог, то той трябва да бъде поставен на здрава основа.

„Това ще рече с разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са случвали и продължават да се случват в държавата, уточни той. Защото, ако не го направим, каквото и управление да дойде оттук- нататък, то ще бъде със самочувствието и ще продължава с този порочен модел, че ще има индулгенция за всички. Затова трябва да сложим край на индулгенциите“, бе категоричен държавният глава.

В авиобаза Граф Игнатиево днес се проведе медиен ден на тренировката "Тракийска пепелянка 2020", чийто домакин е военното формирование. Пред официалните гости, сред които бяха още Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа, участниците изпълниха елементи от съвместната подготовка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
6
 
40
 
! Отговори
Живот и здраве преди 3 години
Най- тържествено Ви обещаваме, Г-н Президент, че народът на Република България няма да Ви бута в гроба, който Вие изкопахте за г-н Бойко Борисов! Като Ви гледаме какво правите, Ви гарантираме, че Вие сам ще паднете в него!
271
5
 
42
 
! Отговори
Бита карта преди 3 години
Наслушахме се на глупости! Краят на мандата на Румен Радев ще бъде радост за демократичните хора на България!
270
6
 
37
 
! Отговори
Сияе и зяе преди 3 години
Радев мафията го нарича фигурант, а народа - интригант!
269
5
 
38
 
! Отговори
Умопомрачително преди 3 години
Радев, БСП и сие направо не мога да повярвам, че лелеят за Реваншизъм на Социализма в България! На тия хора мозъците им са патологично увредени!
268
6
 
32
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Румен Радев напълно обезмисли институцията Президент на РБ. Само дето още не е призовал, с вдигнат юмрук нагоре, "народа" (на БСП партизаните) за втора част - кървави погроми по улиците и площадите! Апелът му - "Да изметем!" - официално си беше призив-разрешение за метежи и бунтове. България стана като някакво бойно поле с враждуващи армии. И на такъв човек българите ще платят над 1 млн. лева заплата за мандата му + доживотна пенсия?! Просто абсурд! Безумие! За какви заслуги по точно...
267
35
 
1
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Слави е ПРЕЗИДЕНТА!
266
7
 
33
 
! Отговори
за Радко накратко преди 3 години
НЕ СТАВА
265
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руска матрьошка , ограничен, с казармен език,винаги в услуга на Русия,първото му изказване като президент беше да паднат санкциите срещу Русия,никой не го кани на Запад освен на протоколни срещи,подкрепи Мадуро, стана за присмех на среща на НАТО, в западната преса винаги го описват като близък до БСП и Русия.Жалко за толкова хора, които се излъгаха да гласуват за него.
264
7
 
38
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
За разлика от кулажните шкафчета във фейсбук, има едни други шкафчета които фигуранта така и не коментира, тези на съветниците му в които бяха открити секретни държавни документи, както и документи улчаващи ги в нерегламентирани връзки със съмнителни бизнесмени и държавна измяна ... когато прокуратурата им повдигна обвинения Румбата сви устенца и излезна с вдигнат юмрук ... първо изкара войнстващите *** от партия Възраждане, а после ги последваха и Шпиц-командите на Черепа ... !!!
263
5
 
39
 
! Отговори
отмъщението на КГБ преди 3 години
С какво толкова прегрешихме пред руснаците, че ни натресоха тая неадекватна , злобна мижитурка. Толкова ли не можаха да намерят някой поне с малко акъл и милеещ за България от това БеСиПе ???
262
6
 
35
 
! Отговори
Karamanko преди 3 години
Има ли някой, който още да вярва на националния предател Радев? Г-н Болшевик е Българомразец, личи му на съскащия с вълци!
261
5
 
34
 
! Отговори
Фигуранската преди 3 години
индулгенция на Фигуранта на черепа няма да му помогне да се измъкне от обвиненията на Прокуратурата.
260
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага бих заложил 1000 лв., че Радев няма да спечели втори мандат. Ефбет имат ли такъв залог,... че да изкъртим радевистите. Пpocтитe хора закономерно са бедни!
259
16
 
5
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Днеска Дюдю каза че от доста време го следи розовата пантера и го е сготвила.
258
5
 
37
 
! Отговори
Вярвам в дядо Коледа преди 3 години
Фигуранта май е единствения в страната, който вярва, че чекмеджетата с пари и кюлчета злато са реалност, а не постановка с фотошоп или фалшиви банкноти. Това при наличие на метална каса в същия апартамент! Или е много пpoost или си търси извинение за своите реални престъпления, за които ще бъде съден веднага след приключване на първия му мандат. Втори мандат няма да има!
257
5
 
34
 
! Отговори
Наш Георги преди 3 години
Глей го тоя Радев ,бе, не се умори всеки ден да папка ципорки по адрес на правителст вото ?! Абе човек,не разбра ли ,че хората не ти вярват,не те обичат и че вече си станал за посмешище и на малките деца ?! Уж генерал пък само се излагаш !
256
4
 
31
 
! Отговори
Тоя преди 3 години
не е внятен
255
6
 
39
 
! Отговори
Фигурантинът преди 3 години
рарзно му е чекмеджето празнослови непрекъснато,празна му е главата.Празна и куха дубайска лейка
254
31
 
3
 
! Отговори
До президента преди 3 години
Да не се заиграва с мафията НАТО не ги искаме да си ходят.
253
22
 
4
 
! Отговори
тиквата преди 3 години
ви каза голем ви чака зимата пишете глупости и давайте повод на джендарите да пишат срещу БГ.