България казва "Не" на започване на преговорите със Северна Македония

Цялата им външна политика е базирана на омраза към съседна държава
Обновена: 15 ное 2020 19:59 | 15 ное 2020 12:16, Камелия Цветанова
397
България казва "Не" на започване на преговорите със Северна Македония
Снимка: МВнР

„Казваме „не“ на започване на преговорите, а не за членство на Северна Македония в ЕС, не считаме, че към момента имат готовност да изпълняват условията да започнат преговори“, обясни министърът на външните работи Екатерина Захариева пред bTV.

Още по темата

Тя увери, че България винаги е била добре настроена към Северна Македония, във всички трудни моменти до сега сме подавали ръка.

Ще продължим да им помагаме и да подаваме ръка, посочи тя.
 
„Не изпълняват договор за добросъседство с България от 2017 г., продължава цялата им външна политика да е базирана на омраза към съседна държава и към нейния народ, така че няма как ние на този етап да кажем „да“", каза тя.

„Никой не им оспорва правото да се самоопределят и да наричат езика си както искат, но не сме съгласни това право на самоопределяне да бъде основано на омраза, кражба на история и отричане на България и българското. Както са тръгнали ще започнат да отричат и съществуването на българска нация", според външния ни министър.
 
Европа се оказа наистина в епицентъра и е континентът с най-тревожни данни по отношение на разпространението на заразата в момента, коментира още Захариева за кризата с коронавируса.

„Всяка държава взема различни мерки, някъде има пълен локдаун, някъде частичен. България е някъде по средата, така както са и по-голямата част о т държавите. Ние имаме поредица от мерки, нямаме затваряне на сектори от икономиката“, припомни Екатерина Захариева.

Според нея най-важното обаче е да се спазват противоепидемичните мерки. По думите й в държавите, в които има пълно затваряне все още не се наблюдава съществен спад на броя на заразените с коронавирус.

„Каквито и мерки да вземе едно правителство, ако хората не осъзнаят, че това са наистина тревожни данни, които застрашават и икономиката и здравната система, те няма как да бъдат успешни“, посочи Екатерина Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
4
 
3
 
! Отговори
няма преди 3 години
Няма как да каже да като и двете държави са от женски род. Ако едната беше на пример Македон или *** ,тогава щеше да стане. Какви са тези простотии. Вземете и се разберете, стига сте създавали напрежение. Без това времената са тридни и за двете държави.Много ми е мъчно за хората от двете страни. Най-страдалите държави в Европа.
306
0
 
6
 
! Отговори
Макетата преди 3 години
са рекордьори в света по тъ..пина. Айде да ги видим след няколко години когато Албанците се вдигнат да се отцепват към кого ще се обърнат за помощ.
305
4
 
3
 
! Отговори
осъзнайте се преди 3 години
Македонците трябва да престанат с езикът на омразата....Вярно , ама..ако прочетем коментарите си---в тях има всичко друго, не и любов. Да , ама те започнаха първи...дали някой осъзнава колко детински глупаво това звучи на останалия свят? А, истината е, че ВМРО се старае да остане във властта, идентичната партия в Македония също-а освен това получават поощрения и пари от Кремъл.
304
5
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ГОЛЕМ ПРАЗ!!!!!!Македония беше интересна дотолкова,доколкото може да се измъкне от влиянието на Москва.За тая цел я ПРИДЪРПАХА набързо в НАТО,за което..О ,ИЗНЕНАДА:-Тикволандия не само че нямаше нищо против,но и съдейства по всякакъв начин.Сега,след като нещастната "СМ" вече е далече от "лапите на Москва",с нея /"СМ"/ могат да се заиграват всякакви варианти.ВАЖНОТО Е,че тя /"СМ"/ е ЧАСТ от НАТО!..останалото са махленски боричкания..И Шекерова "тропа хорце" по темата..СВОБОДНО....
303
2
 
8
 
! Отговори
цървул преди 3 години
Което и правителство да реши да пусне РСМ в ЕС при сегашните условия, тябва веднага след подписването да отидат в Агенцията по вписванията и да заличат партията си, която и да е тя!!!
302
2
 
23
 
! Отговори
ники преди 3 години
Тази сутрин си направих труда да погледна македонския печат. От начало до край всички статии са пълни с открита омраза и подигравки към нас. То не бяха печенеги, татари и мръсни ***...и то в официална преса. Що ве тегля една , а когато албанците станат повече от 50% ,то тагав ще пия ракия и ще кага Назраве Албанци!
301
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Братя и сестри понякога се мразят до смърт, така ни мрази РСМ.
300
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименбраво
299
3
 
10
 
! Отговори
ВЕТО преди 3 години
ВЕТО
298
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма Македонски език има Български.Като не знаята добро,дърво.Няма да видят Европейски съюз.
297
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LoykoЗнам защо ни мразят, и причините за това, и отговорите; защо не искат да мислят логически, защо не приемат фактите и истината. Защото обществото им е болно, болестта си има име - ИНДОКТРИНИРАНЕ. А тя не се лекува със сладки приказки, както тумор не може да се излекува с аспирин, а със скалпел. Нямало да ни заобичат ли, ами те и сега ни мразят с дива и жешка омраза, повече няма накъде.
296
24
 
5
 
! Отговори
Пак същото преди 3 години
Руските агенти в България отново победиха. Отново, за кой ли път, България направи това което е изгодно за Русия и Сърбия, но не е в интерес на България и българите. Ще страдаме, като за четвърта национална катастрофа. Предишните три отново бяха заради Македония.И тези, които сега казват, така им се пада...след време ще ги е срам да си признаят пред децата си, какво са сторили. Твърдим, че македонците са ни братя и им забиваме нож в гърба.Евала...
295
2
 
2
 
! Отговори
4epa преди 3 години
КОМУНИСТИТЕ СА ПРОТИВ СМ ДА БЛИЗА Б ЕС - ЗАЩОТО ЗАЩИТАВАТ РУСКИ ИНТЕРЕСИ !!!!!!!!!
294
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма братя, няма братовчеди. Оказва се, че с жестовете, направени от нас през последните 30г. е наливана вода в сито. Уверявам тези, които не следят МК общественото мнение, че на всяка наша помощ - признаване, танкове, коридор при ембарго, финансова помощ при албанската криза, паспортите, председателстването на БГ и т.н. гледат като на един вид кръвнина за "окупацията" от 41г., "жертвите" избити от бугарите, компенсация за "отнетата" Пиринска Македония и куп подобни ***-аргументи.
293
4
 
14
 
! Отговори
Уникална комбинация преди 3 години
български селяни от македонско +промиване на мозъци +крадене на българската история и език +50г. сръбска власт =македонска нация
292
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че не са имали никакво намерение да изпълняват договора. Комисията бездейства повече от година, това едно на ръка, но от 7 месеца! МК не назначават посланик в БГ! Същевременно бяха убедени, че ще клекнем и няма да има вето. Мътят им главите онези, които не искат сближаване с БГ - сърби, унгарци, австрийци, руснаци, възможно и гърците.
291
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тея наши сънародници зеа да ми омръзват,то се е видяло,че ни мразят и ще продължават да го правят,не заслужават подкрепата ни,защото не я искат,те настояват да я получат.Досега що сме им помагали, все против нас са говорили,не са читави хора,не ценят помощта,безсмислено е да им подаваме пръст-ще ни отхапят ръката.Нека отсега нататък,щом нямат нищо общо с нас,да си се оправят сами,ние ще защитаваме нас си,пък те да са които си искат.Нямат си идентичност-да си измислят някаква и успех
290
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук не става дума за Македония,а за България!Какво искат ония ми е през оная работа!Важното е,какво е нужно на България!И стига с това сополевене за "бракята македонци"!Македонската комплексарщина е направо отвратителна!Ако подпишат договор най-малко две години да се следи под лупа как се изпълнява!И чак тогава да се вземе решение!А какво иска европа-америка-съветския съюз изобщо няма значение!
289
4
 
8
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Сата НАТО - никакъв проблем! Да не ни поглеждат. Съответно и ЕС да гледат през крив /сръпски/ макарон! Прав им път към античната Македония!
288
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Република Северна Македония да изпълнява подписните договориако искат да имат нормална държава трябва да изпълняват европейските директивиот сега нататък само слушам и тъй вярно