България казва "Не" на започване на преговорите със Северна Македония

Цялата им външна политика е базирана на омраза към съседна държава
Обновена: 15 ное 2020 19:59 | 15 ное 2020 12:16, Камелия Цветанова
397
България казва "Не" на започване на преговорите със Северна Македония
Снимка: МВнР

„Казваме „не“ на започване на преговорите, а не за членство на Северна Македония в ЕС, не считаме, че към момента имат готовност да изпълняват условията да започнат преговори“, обясни министърът на външните работи Екатерина Захариева пред bTV.

Още по темата

Тя увери, че България винаги е била добре настроена към Северна Македония, във всички трудни моменти до сега сме подавали ръка.

Ще продължим да им помагаме и да подаваме ръка, посочи тя.
 
„Не изпълняват договор за добросъседство с България от 2017 г., продължава цялата им външна политика да е базирана на омраза към съседна държава и към нейния народ, така че няма как ние на този етап да кажем „да“", каза тя.

„Никой не им оспорва правото да се самоопределят и да наричат езика си както искат, но не сме съгласни това право на самоопределяне да бъде основано на омраза, кражба на история и отричане на България и българското. Както са тръгнали ще започнат да отричат и съществуването на българска нация", според външния ни министър.
 
Европа се оказа наистина в епицентъра и е континентът с най-тревожни данни по отношение на разпространението на заразата в момента, коментира още Захариева за кризата с коронавируса.

„Всяка държава взема различни мерки, някъде има пълен локдаун, някъде частичен. България е някъде по средата, така както са и по-голямата част о т държавите. Ние имаме поредица от мерки, нямаме затваряне на сектори от икономиката“, припомни Екатерина Захариева.

Според нея най-важното обаче е да се спазват противоепидемичните мерки. По думите й в държавите, в които има пълно затваряне все още не се наблюдава съществен спад на броя на заразените с коронавирус.

„Каквито и мерки да вземе едно правителство, ако хората не осъзнаят, че това са наистина тревожни данни, които застрашават и икономиката и здравната система, те няма как да бъдат успешни“, посочи Екатерина Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
4
 
16
 
! Отговори
Македония преди 3 години
Винаги ще бъде най-голямата грешка на Българския народ. Два милиона българи с промити мозъци мразещи истинската си родина и живеещи на територия която в близкото бъдеще ще бъде превзета от албанци. Вижте само Скопие на какво прилича... цирк Балкански :D на всяка крачка гледаш огромни статуи на български царе обявени за "македонци".
286
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В европейския съюз е така ще трябва да изпълнявате постоянно каквото ви се каже
285
3
 
3
 
! Отговори
задължително преди 3 години
До Сата НАТОХапчетата!Не пропускай!
284
2
 
9
 
! Отговори
Deutschland преди 3 години
Научихте ли най големия майтап ?Немска фондация спонсорирана от приятеля на Заев Сорос младши ще му връчва награда .Нещо като награда за мир че подписал договор с България за приятелство....Който обаче не спазва.хахахаСтава вече напълно ясно кой стои зад кампанията за очерняне на България от издания като Deutsche Welle и Австрийците Knaus и Biber които са на хранилка при сорос.
283
1
 
18
 
! Отговори
НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ преди 3 години
Български политик да покаже че има то..пки!!! И то жена!!!
282
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ветото е правилното решение, няма друг вариант при сегашното им поведене. Щели да ни намразят, ***... им, те и без вето ни мразят.
281
16
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Не се заблуждавайте! Омлазата е на обществено ниво.И обикновения македонец ни мрази.Неправилно приемате,че омразата е на правителствено ниво.------- При тая политика и отношение, на тяхно място аз нямаше да ви мразя, а само щях да ви заплюя и да не ви погледна повече.
280
2
 
9
 
! Отговори
вая преди 3 години
Какво имат предвид ли - нищо разумно! Когато мозъкът ти обвит в паяжината на омразата, нищо разумно и рационално не може да роди. Разбрах, че германските медии изобилстват от статии против България, възможно е Скопие да е включило и на такъв ход своята кампания. Тук МОЛЯ бълг. правителство за нищо на света да не отстъпва, иначе ще претендират и затова, за което още не са се сетили! Госпожо Захариева, г-н Каракачанов, имате възможност да останете завинаги в българската история!
279
3
 
1
 
! Отговори
до 302 преди 3 години
Пита кашкавал не е малко, но не е вярно! Точно това, че от Македония идвали тогава да си напазаруват в Петрич и Сандански евтин български кашкавал бе аргумент на Тодор Живков в началото на 80-те да вдигне цените на хранителните продукти! Сигурно има предвид някои там при тях.
278
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Da, za MakdeonijaРазкарай се бе,шмиргел!
277
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонците знаят поговорката: "Събин да те е.е и българин да те бие, най-много боли"!
276
3
 
37
 
! Отговори
Ивета преди 3 години
Мразят ни много, и те не знаят защо. Миналата година бх в Скопие в командировка за 3 дни, в хотела дори камериерките се правеха че не разбират какво ги питам. Говорех на английски през цялото време, те и това не разбират, абе смях. Качих се в такси да стигна до фирмата и такс.шоф. вика че българките за една пита кашкавал се продавали по време на соца, пълен ***. Казвам му че аз тогава даже не съм била родена, нагли и прости хора са това. Повече в тоя атракционен парк Скопие няма да стъпя,
275
3
 
23
 
! Отговори
1мъж-1дума преди 3 години
Сърбоманчетата трябва да знаят че като подпишеш договор трябва да го спазваш а не да се извъртиш като ***
274
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито крачка назад ! Зад нас стои България ,отстъпим ли ще ни се качат на главата !
273
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Da, za MakedonijaРазкарай се бе,***!
272
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такава омраза каквото има към нас от МАКЕДОНИЯ АЗ , ЛИЧНО СЪМ ИЗПИТВАЛ САМО ОТ ТЪЩАТА !
271
1
 
9
 
! Отговори
джендараст преди 3 години
До СтранджатаЖелю не беше наивник,него Луканов го избра,наивници бяхме ние,че се вързахме на ДС-номерата им та повярвахме на сдс-то!
270
1
 
22
 
! Отговори
Тъжната реалност преди 3 години
е, че някогашните ни сънародници от Вардарско са днешните ни най-върли врагове. Бил съм във всички балкански столици и никъде не съм се чувстал неуютно освен в бутафорното Скопие.
269
3
 
28
 
! Отговори
тодор преди 3 години
Ако наистина кажете НЕ поколенията, а ние сега ще Ви бъдем БЛАГОДАРНИ.
268
4
 
42
 
! Отговори
Предположение преди 3 години
Дадем ли им подкрепа, ще ни сметнат за абсолютни балъци и ще ни се подиграват още по-яростно. Ще организират масово горене на български паспорти, ще предявят и териториални претенции, ще ни искат целия Благоевградски окръг, ще искат партия на "македонско малцинство" да влезе в парламента и управата на общините, например. Нищо добро от тези хора не ни чака. Само ВЕТО и нищо друго.