Борисов: Тази пандемия просто ни съсипа!

Дотук за бизнеса сме дали 1 милиард лева, каза премиерът
Обновена: 21 ное 2020 10:19 | 21 ное 2020 09:55, Елка Василева
284
Борисов: Тази пандемия просто ни съсипа!
Снимка: Facebook

"Тая пандемия ни се струва от години. А а е само от март. Просто ни съсипа. САЩ ги съсипа. В Европа - пълен локдаун. Хем не дава никакъв резултат за заболяването, хем - огромни щети". Това каза премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в завод край Самоков за техника и автомобили, сред които военни, дори и линейки.

Дотук за бизнеса сме дали 1 милиард лева, каза Борисов. "Резултатът е много добър засега. Много предприятия работят добре, пазарът вече ги познава в света. Машините ни са добри. Всички заводи продължават да се разширяват за радост и има инвестиции“, заяви премиерът.

Собственикът на компанията се похвали пред Борисов, че изнасят и бронирани машини за Германия. Заедно с Борисов е и икономическият министър Лъчезар Борисов.

Премиерът припомни различните мерки - 60/40 и 80/20. Похвали се, че държат безработицата ниска, хората работят, не се чувстват застрашени.

Още по темата

"Важно е да работят хората, да имат гаранция, че няма да ги уволняват. Всеки трябва да пробва да се възползва от мярката 60/40, която вече е станала и 80/20",каза той и добави: "Важно е да работят хората, това им донася и психическо здраве, и пара. Не се чувстват застрашени, има гаранция, че няма да ги уволняват".

Собственикът на предприятието пък поясни, че е доволен от мярката 60/40 в подкрепа на бизнеса, защото така пазят работните места.

От завода показаха на Борисов колите, които в момента произвеждат за немския Бундесвер. Вече произвеждат първите 5, а остават  още 5. Сред другите страни, за които изнасят продукция от компанията, са Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия. Последният им успех бил бронираните автомобили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
14
 
! Отговори
до 33 преди 3 години
Приватизацията на болниците в България е една от злободневните теми в българското политическо ежедневие от края на 90-те г. на XX век.През 2002 г.Народното събрание наложи мораториум върху приватизацията на болниците в България. От тогава в публичното пространство периодично се водят спорове дали и по какъв начин приватизацията в здравеопазването да продължи и в болничния сектор.На 14.02.2008 г. забраната за приватизация на болниците е отменена от НС чрез промени в Закона за приватизация и СК.
34
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КИТАЙСКИЯ ВИРУС СЪСИПА КОМУНИЗМА ПО СВЕТА.
33
5
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Спрете интернета, че само луди в нета хахаха
32
4
 
27
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
ЛЪЖА, след лъжа, след лъжа, след ЛЪЖА! Това са думите на Борисов, една огромна ЛЪЖА! Един балон, един розов свят, който ни представя, а реалността е съвсем друга, а именно: Разграбена и унищожена държава - унищожени цели отрасли, други такива, едвам кретащи, заграбени бизнеси в полза на олигарси, фалирали фирми, нелоялна конкуренция или липса на истинска такава. Ужасяваща бизнес среда, облагодетелстваща определени кръгове! Липса на мерки, липса на адекватни решения. Самолети по време на чума!
31
3
 
22
 
! Отговори
Тиква преди 3 години
Най големите лъжци и Крадци, под формата на партията Гроб, има ли някой? който му Вярва.
30
3
 
23
 
! Отговори
F-16 преди 3 години
E нали имаме милиарди за "нови" 50 годишно американски самолети които съществуват само на хартия!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм се родил 11 минити и 12 секудни след приватизацията на болниците, и затова не знам кой ги е приватизирал, има ли колеги форумнци които са се родили преди приватизацията на болниците да докладват във форума да ни светнат?
28
0
 
22
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 години
Прав е Цветанов, като посочва всички тия неща, но къде беше той преди да излезне от ГЕРБ? Не беше първи, но беше втори. Толкова много години! Запомнихме го като Цецо0ухото, с цецомобилите. Така ще си и остане. С какво той е по-добър от толупа Бпорисо?
27
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мутрата еднокнижник е за затвор!!!
26
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жертвите на демокрацията в България са два милиона. Цели райони са опустошени, 85% от населението живее в бедност. Той за един грип взел да се тръшка.
25
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ви е къса паметта или сте родени след 1992г.и не помните кой приватизира болниците.Не помните кой фалира банките.Не помните гладната Луканова зима. Не помните кредитните милионери.Не помните нищо или не знаете.Не ви виня за нищо. Четете и се интересувайте какво се случи от 1986г. до сега!Как смениха на хората имената по насилствен начин,как скриха от народа аварията в Чернобил и ядохме салата с радиационен дъжд.Как застреляха Луканов,който 2 дни преди това каза, че помни кой е взел парите.
24
13
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Ама Бойко как мина с 200 и Орловград-Протест Блокада:):):):)Сега вият само в интернет пространството на умряло:):):)
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"..Хем не дава никакъв резултат от заболяването.." - това не го разбрах... Какъв резултат трябва да дава от заболяването?
22
3
 
19
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Демокрацията е най-добрата система, но комуниста Борисов марионетката на комунистите от Вашингтон и пречи да се развива.
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е от пандемия та, а от крадливи комунисти като Борисов
20
0
 
38
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
За вашия може, но за моя както и за бизнеса на много други не сте дали и 1 стотинка.Обаче като теглите и раздавате пари на "бизнеса" , не ви интересува че ще ги връщат всички.
19
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тлъстото парче отдавна изсмука всякакъв живец от страната. Пуста алчност, пуста жажда за злато.
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как да не ви съсипа, тоя 1 милиард дето сте го дали можеше да си го поделите, а де!
17
0
 
34
 
! Отговори
Кръсник преди 3 години
Твоето присъствие ни СЪСИПВА. ОСТАВКА ВЕДНАГА......
16
5
 
22
 
! Отговори
а защо преди 3 години
А зашо пандемията не съсипа Белорус и там всичко е нормално и САЩ и ЕС се провалиха с майдана както се провалят напоследък навсякъде?