Посолството на САЩ: Свидетели сме на агресивни действия от руска страна

България е силен съюзник и партньор в НАТО, посочиха от мисията
18 дек 2020 18:49, Красимир Ангелов
235
Посолството на САЩ: Свидетели сме на агресивни действия от руска страна
Снимка: БГНЕС

Посолството на САЩ в България излезе със специално изявление по повод обявената информация за установен руски дипломат, който е събирал информация, представляваща държавна тайна.

Още по темата
"Съединените американски щати подкрепят усилията на България да защитава своя суверенитет и сигурност, включително днешното съобщение за експулсиране на служител на руското посолство заради шпионаж. През последните седмици и месеци сме свидетели на твърде много примери на агресивни действия от страна на руски служители - от шпионаж в България до отравяне на опоненти както в своята собствена страна, така и в чужбина.

България е силен съюзник и партньор в НАТО и има неотменно право да защитава своя суверенитет", написаха от американското посолство.

От посолството на Великобритания също подкрепиха действията на страната ни.

"Като близък партньор и силен съюзник в НАТО, Великобритания подкрепя решителността на България да защитава своите граждани, сигурността си и суверенитета си от зловредни заплахи". Това написа в профила си в Туитър посланикът на Великобритания у нас Роб Диксън.

Както е известно главният прокурор Иван Гешев уведоми официално министъра на външните работи за случая. След това от Министерството на външните работи обяви за персона нон грата дипломат от руското посолство в София и му даде 72 часа срок да напусне страната заради действия, несъвместими с дипломатическия му статут.

Нота с това съдържание е била връчена на заместник-ръководителя на дипломатическата мисия, който е бил извикан в сградата на министерството.

Изявление на Посолството на САЩ в България Съединените американски щати подкрепят усилията на България да защитава своя...

Публикувахте от U.S. Embassy Sofia в Петък, 18 декември 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
2
 
0
 
! Отговори
TOP SECRET преди 3 години
Тва е заради FAKE- Освобождението на България което не съществува а е ПРОПАГАНДАТА на Русия ЗАЩО НЯМА ОСВОБОЖДЕНИЕ ЗАРАДИ НАСИЛСТВЕНОТО ХРИСТИЯНИЗИРАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ ОТ ВИЗАНТИЯ ПРЕЗ 866 г. което се крие в България цели 12 века вече или 1200г.
159
3
 
7
 
! Отговори
нека ви! преди 3 години
Kато гласувахте на референдумите за влизане в ЕС и НАТО, не се оплаквайте, че САЩ се подиграва с нас... Булгария и суверенитет?!
158
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябва да забравяме, че правителството на ГЕПИ е руска ***, подари на Кремъл тръбопровод за 4 милиарда грешни, кървави, откъснати от устата на хората пари. И банкрутира КТБ по заповед на Масква . и там 5 милиарда заминаха" данък Рассия.."..Голяма борба води нашето правителство срещу режима на най-голямото джудже в света ша знайте...
157
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 167Предатели са само комунистите, които ако има как ще дадат България за задунайска губерния на блатниците.
156
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 164Помним, щото сме на по 300 години и помним неща отреди 3 века.А, ти помниш ли нападението на Япония над Пърл Харбър?
155
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безобразие, какви са те та ще изказват мнението си. То е ясно че всичката тази гадост я организират те. САЩ просто си играят с нас и искат да ни противопоставят на Русия. Предателите които ни управляват им го позволяват защото са се продали и защитават техните интереси. Ще дойде време...
154
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свидетели сме как САЩ палят Войни по цял свят ..... Много империй са минали и са си заминали и са се сринали !
153
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 163А може ли Баце да ми заплати заплатата авансово, пък аз ще се квалифицирам до 2026, за да върша работата! Убийствена *** илщина!
152
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помните ли кои избиха местното население ТАМ,а после ги нарекоха ИНДИАНЦИ???Помните ли АТОМНИТЕ БОМБИ НАД ЯПОНИЯ..USA
151
1
 
4
 
! Отговори
Америка преди 3 години
Погледнете и товаhttps://nationswell/homeless-america-5-things-to-say/
150
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.Дори и местните там в САЩ спят в палатки,на улицата,на тротоара.Без тоалетна-Los Angelis-video
149
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова ли руснаците търсят всякакъв начин да избягат от Русия в САЩ ;)Синчето на Медведев стана гражданин на САЩ на 24 години ;)Що не седи в мама Раша ;)
148
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече и Турция е против САЩ,купува руско оръжие..Китай също не се интересува от САЩ.Само Бойко им се кефи,щото го крепят.Плаща им милиарди за самолети,предварително.Колко му е доходът на тоя,та най-малката му пара е 500 евро
147
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е заобиколена от Натовски бази,но те са безполезни.Преди време Путин посъветва Америка да не харчи пари за оръжие,няма смисъл.Нека да нахранят бедните и бездомните в L.A, и в Детройт.Там хората спят в палаткипо тротоарите.В You Tube има много видеа.
146
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,, The United States of America supports Bulgarias efforts to protect its sovereignty and security,....'' светът се опитва всячески България да запази своя сувернитет,докато подмолни елемни/екскременти се опитват да я изтъргуват за ръждясъли и ненужни рубли.
145
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До анонимен 137/155Руските крадци се опитват да забравят кой ги спаси, но ние знаем и ще им го напомняме всеки път когато заговорят за "кравария".Хитлер беше първа дружка с червените убийци в Москва. Никаква разлика. Може би затова се сещаш за него когато се говори за тях!Червените мозъци бълнуват въображаеми нападения, за да оправдават съвсем реални престъпления на Блатото срещу други народи.
144
7
 
7
 
! Отговори
До анонимен 137 преди 3 години
Голям историк, брей!"СССР получаваше помощ от целия свят за да оцелее и най-много от американците. Не го забравяйте НИКОГА!"Хитлер получи помощ от испанските, португалските, френските, словашките, унгарските, румънските, италианските, хърватските, албанските, финландските фашисти.СССР получи помощ от Република Тува, а от янките помощта беше платена - ленд лиз. С кръв и злато!Ама семплото момче отде да знае? Отде да знае, че UK и RF са построили стотина летища във Финландия, да нападнат СССР?
143
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До анонимен 139/153Нещо си се объркал. Аз влизам тук от дъжд на вятър. Що се отнася до "честването", Европа никога не е преставала да чества културата си. Само на прогнил червен мозък може да му дойде идеята, че култура се "чества" с някакви показности. Тя се живее. Явно добре си прогизнал от червена слуз, за да плюнчиш докато говориш за Европа така. А това, че Европа спаси един опозиционер от убийство би трябвало да е радост за почитател на "европейската култура".
142
2
 
5
 
! Отговори
До анонимен 139 преди 3 години
Преди няколко дни пак беше писал нещо подобно, че си ти личи от групи думи! И като ти отговорих, промени тона, но не и същността. На мен ми писна!Европейци! Евроатлантици! Тези дни цивилизована Европа чества 250 години Беетховен! Изпростялата подчинена Европа плюе Русия, занимава се с глупости като новичок и Навални, нашите муньовци и те бърабар Петко слушкат кюрдката!Бягам от тях, наместо глупости чух Петата, Пасторална и Седмата,Тройния концерт и двесонати, изпълнени от гения Баренбойм!
141
4
 
9
 
! Отговори
бре крави преди 3 години
да ми отговорят янките,какво е суверенитет.Двойните им стандарти,вие нямате душа