Посолството на САЩ: Свидетели сме на агресивни действия от руска страна

България е силен съюзник и партньор в НАТО, посочиха от мисията
18 дек 2020 18:49, Красимир Ангелов
235
Посолството на САЩ: Свидетели сме на агресивни действия от руска страна
Снимка: БГНЕС

Посолството на САЩ в България излезе със специално изявление по повод обявената информация за установен руски дипломат, който е събирал информация, представляваща държавна тайна.

Още по темата
"Съединените американски щати подкрепят усилията на България да защитава своя суверенитет и сигурност, включително днешното съобщение за експулсиране на служител на руското посолство заради шпионаж. През последните седмици и месеци сме свидетели на твърде много примери на агресивни действия от страна на руски служители - от шпионаж в България до отравяне на опоненти както в своята собствена страна, така и в чужбина.

България е силен съюзник и партньор в НАТО и има неотменно право да защитава своя суверенитет", написаха от американското посолство.

От посолството на Великобритания също подкрепиха действията на страната ни.

"Като близък партньор и силен съюзник в НАТО, Великобритания подкрепя решителността на България да защитава своите граждани, сигурността си и суверенитета си от зловредни заплахи". Това написа в профила си в Туитър посланикът на Великобритания у нас Роб Диксън.

Както е известно главният прокурор Иван Гешев уведоми официално министъра на външните работи за случая. След това от Министерството на външните работи обяви за персона нон грата дипломат от руското посолство в София и му даде 72 часа срок да напусне страната заради действия, несъвместими с дипломатическия му статут.

Нота с това съдържание е била връчена на заместник-ръководителя на дипломатическата мисия, който е бил извикан в сградата на министерството.

Изявление на Посолството на САЩ в България Съединените американски щати подкрепят усилията на България да защитава своя...

Публикувахте от U.S. Embassy Sofia в Петък, 18 декември 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомням си лятото имаше някакво учение на морето ... и два или три хеликоптера направиха няколко кръгчета на плажа ... беше интересно за всички хора, освен за един руснак със семейството си (очевидно на ваканция в България) ... започна да крещи на руски и да се заканва на хеликоптерите ... нещо от рода, че Нато няма място тук, че черно море е руска територия ... тогава си помислих че тези хора руснаците са БОЛНИ !
119
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАма никой не е отрекъл и ролята на щатите във ВСВ,но пък руснците също се биха и срещу японците през ВСВ,които бяха хвърлили бомби над английски и американски бази,СССР помагаше и на Китай,САЩ,Англия през ВСВ,не само в Европа са воювали,каквото и да приказвате,никой не посмя да излезе директно насреща на Хитлер,защото беше събрал насила хора от почти всички превзети европейски държави за пушечно месо,да му слугуват и да воюват за него,единствено СССР имаха смелостта да застанат срещ
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен124 И ОТ КАКВО НИ ПАЗИ: САЩ-ИМПЕРИЯТА НА САТАНАТА ? А ЩОТО НИ ПАЗИ МНОГО ,ЗАТОВА СМЕ ЗАГИВАЩА НАЦИЯ ,СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ ПО СМЪРТНОСТ ..
117
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛилиянаКакво са ти "откраднали" САЩ? От 89та насам само ти дават.
116
1
 
3
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Крадецът вика "Дръжте крадеца"!
115
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 125Аз говоря за фалитите и кражбите на червените с покровителството на руснаците, руските кражби с газовите договори. и какво ли още не.А ТИ на колко години си, та ще поучаваш кой какъв е бил?
114
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 121Ако не беше САЩ, сега в Москва щеше да се веят пречупени кръстове, а ти щеше да работиш в концлагер, защото славяните бяха следващите според оня с мустаците. Сега пак е така: ако не са САЩ, дребни жълтурковци ще ти нареждат какво и колко да работиш и дали ще има само ориз или и супа от прилеп.Не е лошо зевзеците дето се бутате в такива дискусии НИКОГА да не забравяте от какво точно ви пази САЩ.
113
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 114Аз имам над два пъти по 30. Виж сега, червен ******. Аз помня как руснаците късаха живо месо от родината ни. Помня и дядо ми, който комунистите съсипаха, защото не искаше да си даде земята. Помня как не даваха на синовете му да учат в университет, защото бяха врагове на народа. Помня доносите, организирани от същите тия червени сатрапи и направени несъмнено от такива като теб. Така че, даже е много лично: за всеки истинкси БЪЛГАРИН.
112
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е силен съюзник, демек, дълго можем да го яздим...
111
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха ... ние пък сме свидетели на нагли и нахални действи от американска страна, пък нищо.Вчера ХонКоннг публикува заявление - САЩ си тикат гагата навсякъд, не може да се диша спокойно от тях.
110
13
 
7
 
! Отговори
Х преди 3 години
Благодарим на подкрепата от САЩ! Истински съюзник.
109
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цар Борис към Адолф Хитлер:Ако изпратя българска войска на Източния фронт, то тя ще премине при руснаците заедно с духовата музика!
108
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Da straxotni problemi idat za USA grajdanska voina i razpad oiiiiiiiiiiiiieeeeeee BG s koi e bila vsee umreloieeeeeeeeee
107
4
 
9
 
! Отговори
Алкашите преди 3 години
имат далеч по-големи проблеми.....Байдън идва.
106
6
 
14
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
На Корнелия синчето дали живее добре в САЩ?:):):):)
105
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 105..Само да те попитам.30 г имаш ли? И не ми отговаряй! Вижте с оп о л ч е т а малки! Нито историята на България помните нито дружбата ни с Русия! И сега да ни поучавате Днес какви са руснаците Е не сериозно! Гушкайте се Американците щото така ви възпита върхушката СДС крадци която се скри .И не се бутайте между шамарите големи ЗЕЛЕНИ с ....и!-:)Нищо лично просто факти от изторията на НРБ до днешната РБ!КОЛОНИЯ НА САЩ вече 31 г! Просто факти! Нищо лично! -:(((
104
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До London CallingБългарския народ толкова "мрази" Русия,че нашия цар Борис трети,който е бил в съюз с Хитлер и е немец по произход, го е достаршало да пусне българската войска да воюва срещу СССР през ВСВ, защото са се страхували,че българите(българската армия) ще избягат на руска страна да се бият срещу немците!Да плашиш българин с руснак,все едно да плашиш някой с брат му или с освободителя му. Смях в залата.
103
6
 
0
 
! Отговори
Мразяцървули преди 3 години
До London Calling не,гледам само българска телевизия "Око в Дупо",карам български "Чавдар",и компютер със българска търсачка
102
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bidona demokrat schte napravi voina pomnete mi dumata USA sa mytrtvi
101
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aloou USA posolstvoto a napravite voina ot BG s koi i da e garantiram vi che schte vi zavri pod krakazta qko de sctho kravar ima v bG schte se mre qko pomnete