Посолството на САЩ: Свидетели сме на агресивни действия от руска страна

България е силен съюзник и партньор в НАТО, посочиха от мисията
18 дек 2020 18:49, Красимир Ангелов
235
Посолството на САЩ: Свидетели сме на агресивни действия от руска страна
Снимка: БГНЕС

Посолството на САЩ в България излезе със специално изявление по повод обявената информация за установен руски дипломат, който е събирал информация, представляваща държавна тайна.

Още по темата
"Съединените американски щати подкрепят усилията на България да защитава своя суверенитет и сигурност, включително днешното съобщение за експулсиране на служител на руското посолство заради шпионаж. През последните седмици и месеци сме свидетели на твърде много примери на агресивни действия от страна на руски служители - от шпионаж в България до отравяне на опоненти както в своята собствена страна, така и в чужбина.

България е силен съюзник и партньор в НАТО и има неотменно право да защитава своя суверенитет", написаха от американското посолство.

От посолството на Великобритания също подкрепиха действията на страната ни.

"Като близък партньор и силен съюзник в НАТО, Великобритания подкрепя решителността на България да защитава своите граждани, сигурността си и суверенитета си от зловредни заплахи". Това написа в профила си в Туитър посланикът на Великобритания у нас Роб Диксън.

Както е известно главният прокурор Иван Гешев уведоми официално министъра на външните работи за случая. След това от Министерството на външните работи обяви за персона нон грата дипломат от руското посолство в София и му даде 72 часа срок да напусне страната заради действия, несъвместими с дипломатическия му статут.

Нота с това съдържание е била връчена на заместник-ръководителя на дипломатическата мисия, който е бил извикан в сградата на министерството.

Изявление на Посолството на САЩ в България Съединените американски щати подкрепят усилията на България да защитава своя...

Публикувахте от U.S. Embassy Sofia в Петък, 18 декември 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 150Не знам ти какво си "чувал", но Бавария НИКОГА не е била "червена" политически. Явно някъде в СССР има "бавария".Явно с четенето имаш трудности, иначе щеше да знаеш, че политическа философия и политическа система са две различни неща. Не е ли иронично, че ставаш за смях заради комунистите?
139
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 145Когато си глупав и неграмотен, крий го! Не се обаждай! Не се излагай!Да си чувал случайно за Червена Бавария?В UK ЗА "ЧОВЕК НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО" Е ОБЯВЕН КАРЛ МАРКС, НЕ ШЕКСПИР, НЮТОН,Хершел, Ръдърфорд...
138
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 147Все повече затъваши всичко това, защото симпатизираш на комунистите. Не е ли иронично?:)))))))
137
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 146В Германия никога не е имало комунизъм като държавна организация. Това откъде са отделни индивиди не значи нищо за държавата.История: Слаб 2Логика: Слаб 2Седни си.
136
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАаааа,не ,бе, затова немски банки са им плащали на организаторите на комунистите,че дори и за пропагандата на Октомврийската рволюция,я не ме занимавай с това,ами сам си провери информацията!
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАбе ей,Германия е родината на комунизма,бе !Откъде е Карл Маркс? Ами Роза Люксембург? Ами Фридрих Енгелс? Ами Парвус?Седни си!Две!
134
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 144Това ли успя да измислиш? П.П. Никъде в Западна Европа и ОСОБЕНО в Германия не е имало Комунизъм.
133
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКомунизма се е зародил в западна Европа,бил е доста развит,особено в Германия и Англия,подкрепен от немски и американска банка,той не е руско или източноевропейско създание,правите само глупости,интриги,войни и после ги пренасяте на изток,после източна Европа ви била виновна,хайде бе!
132
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 141История: Слаб 2.Седни си.
131
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 140Явно Запада си го виждал само на картинка. В сравенение с България западняците са някакви бастиони на порядъчността: в България навсякъде пълно със чалгари, пият като разпрани и пушат като комини, българките се плющят където заварят, а *** са налазили всички форуми. Западняците се смеят на такива коментари, защото виждат как покварените говорят за "пляскащи с ръчички".
130
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНикога не са се канили да напдат руснаците,стига лъга,та те дори производство не са имали за оръжия,преработват тракторните заводи на заводи за танкове след нападението,даже са имали информация,че фашистите ще ги нападат от няколко източника и Сталин не е вярвал до последния момент,че немците ще ги нападнат,а за американците не отричам,че имат голям принос,давали са камиони и храна на руснаците по време на войната,даже и рама и камиони за Катюшите по-късно.
129
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГБС до 129 Значи ония на Запад се изп .е.д.е.рсиха и пляскат с ръце на гей парадите и еднополовите бракове ,защото са изпростели и алкохолизираха ,или защото ако не харесваш евро ценностите ,следва затвор . Защо ли осъдиха германеца на 12 години заради изгореното знаме на С.о/о митите ? От изпростявяне ,ще да е ?
128
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 134Фалита и кражбите ги организираха червените със помощта и покровителството на техните "другари" в Москва (та до ден днешен). Руснаците се изгавриха с България, като си направиха Македония от българска територия и стъпкаха националната ни история и достойнство, като осеяха страната ни със съветски паметници и кръстиха всички важни обекти на руски лица потисници на българската идентичност. Пак те ни затвориха в концлагер, пореди което толкова хора избягаха при първа възможност.
127
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЧе в България като един руснак уби млада майка с дете,които са били някъде от територията на бившия СССР,какво му направиха? Нищо. Пуснаха го,защото жена му е българка и се падна на подходящите съдии.
126
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 130СССР не са имали никаква "смелост". СССР трябваше да се бият, защото самите те се готвеха за нападение и диктаторите от двете страни се надцакваха кой ще излъже другия, Назитата се оказаха по-големи тарикати и така. СССР получаваше помощ от целия свят за да оцелее и най-много от американците. Не го забравяйте НИКОГА!
125
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Дадоха ,развалена царевица !Оттам насетне ....един гол ,демократичен ,с вазелин ...
124
2
 
4
 
! Отговори
ГБС до 129 преди 3 години
До 129Шампиони сме по смъртност от простотията ганйовска и алкохолизма на един народ!!!
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен126 Я кажи за фалита и кражбите ,за погрома на икономиката ни ,за поруганата ни история ,за загиващият ни етнос ,извършено с покровителството и благословията на Фашингтон и демократите !
122
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.....единствено СССР имаха смелостта да застанат срещу тази маса от хора и Хитлер,за да защитят родния си дом и държава и руснаците жертваха огромен брой от населението си в тази война за свободата на много държави,а след ВСВ, трябваше да се справят и с разрухата,глада,болните,сираците!
121
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 129Пази те да не те мачка и краде нагъл руски мужик. Пази те да не ти превърнат цялата родина в Илиянци. Налива милиарди да станеш бял човек. Това прави.За разлика от червените, които се чудят какво да откраднат от теб докато ти пробутват фалшифицирана история за "братя", докато зад гърба ти те плюят и презират.