Посолството на САЩ: Свидетели сме на агресивни действия от руска страна

България е силен съюзник и партньор в НАТО, посочиха от мисията
18 дек 2020 18:49, Красимир Ангелов
235
Посолството на САЩ: Свидетели сме на агресивни действия от руска страна
Снимка: БГНЕС

Посолството на САЩ в България излезе със специално изявление по повод обявената информация за установен руски дипломат, който е събирал информация, представляваща държавна тайна.

Още по темата
"Съединените американски щати подкрепят усилията на България да защитава своя суверенитет и сигурност, включително днешното съобщение за експулсиране на служител на руското посолство заради шпионаж. През последните седмици и месеци сме свидетели на твърде много примери на агресивни действия от страна на руски служители - от шпионаж в България до отравяне на опоненти както в своята собствена страна, така и в чужбина.

България е силен съюзник и партньор в НАТО и има неотменно право да защитава своя суверенитет", написаха от американското посолство.

От посолството на Великобритания също подкрепиха действията на страната ни.

"Като близък партньор и силен съюзник в НАТО, Великобритания подкрепя решителността на България да защитава своите граждани, сигурността си и суверенитета си от зловредни заплахи". Това написа в профила си в Туитър посланикът на Великобритания у нас Роб Диксън.

Както е известно главният прокурор Иван Гешев уведоми официално министъра на външните работи за случая. След това от Министерството на външните работи обяви за персона нон грата дипломат от руското посолство в София и му даде 72 часа срок да напусне страната заради действия, несъвместими с дипломатическия му статут.

Нота с това съдържание е била връчена на заместник-ръководителя на дипломатическата мисия, който е бил извикан в сградата на министерството.

Изявление на Посолството на САЩ в България Съединените американски щати подкрепят усилията на България да защитава своя...

Публикувахте от U.S. Embassy Sofia в Петък, 18 декември 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kot ti kaje USA razbirai obratnoto Bidona iska voina za razkapanata si kochina USA schte q poluchi
99
2
 
2
 
! Отговори
Мозъчен Лекар преди 3 години
До Анонимен87 Фантазьор,смятам че ти си имаш проблема със мозъка.Дрога не прощава.
98
8
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До Анонимен 89-И КАКВИ ГИ ВЪРШИ РУСИЯ?-ОБОСНОВИ СЕ ВЕДНАГА.
97
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 89.. Всеки нормален човек.Вижда и Америка какви ги върши вече 31 г в Европа!И как един континент "пази" друг! Пт кого? А не го ли КОНТРОЛИРА " пазейки" го? Как виждаш нещата Европейска армия да "пази" Северна и Южна Америка? Аз не ги виждам! Замисли се! Освен интереси друго Америка НЕ ВИЖДА В ЕВРОПА присъствайки тук! Ами хайде да се събудите вече а?31 години проспаха поиколенията на България! " Приятел" ни бил Америка? И какъв точно че нещо не се сещам?-:(
96
5
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-ПА ЛИ ТИЕ СЕ БЪРКАТ БЕ-ЕЙ ЩО НЕ ДОКАЗАХА ЧЕ БИЛ ЛАДЕН СЪШЕСТВУВА?-А?-ИМА ЛИ ТАКЪВ ЧОВЕК?
95
2
 
2
 
! Отговори
Hahaha преди 3 години
Българина да не е починалия депутат? Хахахах. Това става като дързост и красота. :D
94
3
 
2
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
До До ОбективноТи си за Русия отпреди в България да има какъвто и да било "американски ботуш"Нямаш доказателства :()
93
1
 
1
 
! Отговори
Чудя се преди 3 години
КОЙ е българинът!?!????????
92
8
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Стой си в избата в лондон заключен там :)
91
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективноТи си за Русия отпреди в България да има какъвто и да било "американски ботуш", но за сметка на това беше бълно с руски ботуши и техните български подметки. Не можете и да лъжете като хората.
90
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свидетели сме как Посолството на САЩ се изживява, като Държавен Съвет !
89
12
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Америка вече не си струва да си хвърлиш *** по нея ,следя много добре международни медии и американски ,САщ са просто един брутален майтап ,като държава и нация всички им се смеят и ги презират!Толкова много вътрешни икономически,социални ,расови и политически проблеми имат ,че просто ,като ги гледам понякога се благодаря ,че не живея там!В България може да е зле ама поне няма да ме застрелят от упор някакви африканци посред бял ден щото съм имал греха да съм бял нормален мъж!
88
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
затова герберасткият фашистки режим ще управлява още дълго време ...така наречените избори са само за наивници....
87
8
 
10
 
! Отговори
нЕкой преди 3 години
Браво, да си оди гру-ибиста. Няма място в БГ за в***тници-шпиони, както и за ***. Всички да хващат към мАсква.
86
14
 
17
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Агресия е да докараш войски и оръжия от 5 000 км и да оказваш натиск за разполагането им в държава на другия край на планетата, а не да следиш какво става в двора на съседа. Моят съсед ако пощурее и докара някакъв психопат у тях и аз ще надничам през оградата да видя какво замислят и какви ги вършат.Какво търсят американските войски в България?Докато не се изрине и последния американски ботуш от България, аз съм за Русия и за руската разведка!
85
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки нормален човек вижда Русия какви ги върши.
84
11
 
25
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Да си прецакаме отношенията с Русия ,нашта освободителка ,благодарение на която същестуваме ,като държава ,дори и това да предизвиква аневризми у някои транс-атлантически субекти с неопределен пол!Сам за да крепим реанимирания труп на америкнаската залязваща империя на злото пропукваща се от вътрешни и външни конфликти на парче!Това е върха на тъпотиятаааа!
83
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомням си лятото имаше някакво учение на морето ... и два или три хеликоптера направиха няколко кръгчета на плажа ... беше интересно за всички хора, освен за един руснак със семейството си (очевидно на ваканция в България) ... започна да крещи на руски и да се заканва на хеликоптерите ... нещо от рода, че Нато няма място тук, че черно море е руска територия ... тогава си помислих че тези хора руснаците са БОЛНИ.
82
9
 
24
 
! Отговори
канадец преди 3 години
Американското посолство е жалка история !Да си траят и Мустафа да се скрие.
81
7
 
10
 
! Отговори
BANk. RAZLOGEn TRYP преди 3 години
Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви управлява! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ...