Достигнем ли 70% ваксинирани срещу COVID-19 - хвърляме маските!

Здравният министър ще е първият имунизиран българин
Обновена: 26 дек 2020 08:44 | 26 дек 2020 08:19, Камелия Цветанова
645
Достигнем ли 70% ваксинирани срещу COVID-19 - хвърляме маските!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Камионът с първите ваксини срещу коронавируса на Pfizer и BioNTech вече е в София, а от утре започва имунизирането. Първо ще е в три града синхронно – София, Пловдив и Бургас.

Още по темата

Около 4500 дози ще бъдат разпредели за шест региона, организацията е направена, съобщи здравният министър Костадин Ангелов.  

Според него е радостно, че броят на желаещите да се ваксинират се увеличава.

„Ваксината е абсолютно безопасна, тя е ефективна“, увери той.

„Постоянно има лекари и сестри, които искат да се включат в първата доставка, така че ние сме оптимисти, че ако продължим с представянето на цялата информация и обясняването на хора, ще постигнем желания резултат“, коментира министърът.

Той добави, че амбицията на властите е да се достигне 70% ваксини българи.

„След като достигнем това число, ще хвърлим маските, ще се виждаме с близките си, ще ходим на театър и кино, това е цената, която всеки един от нас плаща в момента, защото сме изолирани и не е приятно“, коментира Ангелов.

През януари се очакват още пратки от препарата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


645
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
27
 
2
 
! Отговори
Коменданте Че Говада преди 3 години
Който не иска да се ваксинира да попълни декларация за информирано несъгласие и в случай на необходимост от болнично лечение да го получи на стълбите на болницата като амбулаторно такова.
33
3
 
8
 
! Отговори
ja преди 3 години
10000 са плацебо 50000 са ваксина,затова са толкова смели,че ще се ваксинират
32
14
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
А бря гражданята ? Ядети кремвиши и незнайти кво има у тях,сагъ жа ва ваксинират с ваксина дето незнаити кво съдържа-няаа ли ви дой малко повече? А ? Те ептен на опитни зайци ви обърнааа ? От ви мислат за магарета.Не гледайти кът ваксинирани-кажете нящо.
31
6
 
16
 
! Отговори
Съдията дред преди 3 години
Това са пълни измислици и няма кой да си би е ваксина трябва да си луд да го направиш а маските дали ще ги махат само ни е си знаем
30
4
 
27
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПОРЕДНАТА НАГЛА ГЕРБЕРСКА ЛЪЖА!ЛИЦА ДО 16 ГОДИНИ НЕ МОГАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ А ТАКИВА СА НАД 1 МИЛИОН ДУШИМНОГО БЪЛГАРИ СА ИЗВЪН ПРЕДЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ ИЗОБЩО НЕ СА ТОЧНИ!!!-------------НИКОГА НЯМА ДА ИМА 70% ВАКСИНИРАНИ СПРЯМО ТЕЗИ ДАННИ ЗАЩОТО БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ Е МНОГО ПО-МАЛКО ОТ ТОВА ОБЯВЕНО В ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ А И ПОНЕ 1 МИЛИОН ОТ НЕГО СА ЗАД ГРАНИЦА!!---------ГЕРБ ОТНОВО ИЗМАМИ И ИЗЛЪГА ХОРАТА!
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз и сега не нося маска освен в магазините,на работата началника НЕ ме задължава да я слагам...
28
3
 
10
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Нееее, само маската не искам да захвърляяяяяя........
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какви декларации ще се подписват бе, ако е за твой близък пак така ли ще мислиш?
26
17
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Аз също се питам защо ли им са на правителствата масово болнави, отк...ачени, зомбирани и пр., както антиваксърите твърдят, че ще ставаме ваксинираните?! А най-подлото е, че такива отричащи какво ли не, в частност ваксините, са се лепнали за обществото, и каквото могат, ползват, и обикновено приносът им е нулев, познавам немалко такива!
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23.Доста глупав отговор! Няма нищо лошо да гледаш доброто на семейството си, но не виждам защо хейтиш при пъряите дошли ваксини? Защото не си пръв за ваксиниране ли? Ще дойде реда на всички желаещи, стига с егоизма! Желая ви здраве!
24
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СметкаМи не става то ти стига да прочетеш коментарите.
23
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маските трябва да се оставят след като броят на заразените намалее или изчезне.Ваксината си е ваксина.Утре ще кажат -"ама тя не работи щото не сте я съхранявали на -80 градуса"
22
26
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
В Англия ще се ваксинират около 70%, тук около 30%. То само това показва, кой е били колонията икой е имал такива. Вечно ще се влачим след силните и богатите, ще ги плюем, а при първа възможност ще се навираме при тях, защо ли?
21
6
 
2
 
! Отговори
Сметка преди 3 години
Тоя от БСП нали каза че 80% от материала не става. Сега 70% от тоя материал ще хукне да се ваксинира (самопречука) и ще останат само 10% нефелни. И ако пак ГЕРП "спечели" ко праим?
20
2
 
27
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Абсолютно е безсмислено да спорите за ваксините - до обикновения българин скоро няма да стигнат. А милион и половина пенсионера знаете ли колко време ще трябва да ги ваксинират - за Януари чакаме 50 000 дози.
19
33
 
5
 
! Отговори
Коменданте Че Говада преди 3 години
Който не иска да се ваксинира да подпише декларация за информирано несъгласие, така че в случай на необходимост от болнично лечение при заразяване от Ковид да му бъде отказано.
18
33
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи българина си мисли, че всички правителства по света са се наговорили да излъжат хората на планетата, че има некав вирус за да могат да ги затворят по домовете им, да си съсипят икономиката за да могат едни компании да направят една ваксина с която да избият колкото може повече хора... И на пpocтия българин това му звучи логично...
17
24
 
9
 
! Отговори
Наука преди 3 години
Американските сенатори се мачкат един през друг кой първи да си сложи ваксина, а вие си викате вирус няма. Така става като новините си взимате само от фейсбук и днес бг. Много сте зле. Ама то естествения подбор рано или късно ще ви вземе, я тетанус я туберкулоза, я шарка.
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19. Аз вируса го излаеах. Все още съм в средна възраст, така че не държа да съм първия ваксиниран. Въпроса е, че се дава шанс на лекарите, които ще те лекуват да се ваксинират, като и на бабите и дядовците ни?!!!Ти пак за гъ.а си гледаш. Българина се пръв да е, че да не е прецакан, ама като му кажеш айде първи, ама що аз. Няма угодия ей..
15
1
 
14
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
А ГАЩИТЕ КОГА