Сега е шах, но скоро - мат! Ще има ли ново правителство?

Експерт: Само ГЕРБ припознава исканията на Трифонов
20 апр 2021 13:30, Красимир Ангелов
147

Държавният глава вече проведе консултации с политическите партии и парламентарните групи от 45-ото Народно събрание. Всички бяха обединени около идеята, че страната се нуждае от стабилност в условията на криза. Ще намерят ли правилната формулата за съставяне на кабинет?

"Сега е шах, но при определени грешки скоро може да стане и мат. Това, което е очевидно за всички, че имаме взаимно изключващи се политически сили, които нямат възможност за диалог и консенсус. Всички са заявили своите приоритети предварително в предизборните си кампании. Да кажем, че първият приоритет е свалянето на Борисов, то всички останали, извън свалянето, водят до взаимоизключване", каза политическият психолог проф. Антоанета Христова за "България сутрин".

Още по темата
Като пример тя посочи 1 лев субсидия и предложението за мажоритарни избори.

"Никой не е съгласен, нямаме консенсус между революционните партии по тази тема. Никой не се припознава в исканията на референдума и най-голямата ирония е, че единствената партия, която припознава исканията на Слави Трифонов, е ГЕРБ", допълни проф. Христова.

Според политическия анализатор доц. Росен Карадимов, мнозинство е имало само за избора на председател на Народното събрание.

"След това последваха доста шарени гласувания с плаващи мнозинства. Много отчетливо може да кажем кое е управлението, кое е опозицията. Ако партиите останат верни на своите заклинания - най-вероятно правителство в рамките на този парламент не би трябвало да може да се оформи", подчерта той в ефира на Bulgaria ON AIR.

И очаква да започне бягането от отговорност по чия вина няма да бъде съставено правителство. А според него напрежението може да ескалира по отношение на втория и третия мандат.

"ГЕРБ имат изключително последователно поведение. Те са самостоятелни. Да отговориш на избирателите, които са най-много, трябва да запазиш достойнство на победителя. БСП е тежко изолирана. Тя в момента е нежелан партньор. Партиите, които са били отдавна в нашия парламент, са нежелани от новите революционери", коментира проф. Христова.

Доц. Карадимов пък смята, че точно социалистите са били най-последователни в действията си в последните 4 години.


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трите "нови" партии сами ако щат на шията си да стъпят, не могат да съставят самостоятелно кабинет. Трябва да вземат за поддръжник ДПС, но те са *** - година-две подкрепват съюзника си и сетне в средата на мандата му теглят шута. Досега това изпитаха И.Костов и Орешарски, а ББ се закле с турци комбина да не прави. Но беше дал МЗ и ДФ "Земеделие" на агите, сетне ги предаде на мин.Танева. Нинова трябва да свика съвет с по-широк кръг специалисти и да изработят план за действие в условия на хаос.
118
3
 
1
 
! Отговори
Qanon преди 1 месец
Има разни индивиди, които ако не бъдат премахнати (разбирайте ме както искате), никога, ама никога няма да се оправим икономически и всякак.
117
8
 
8
 
! Отговори
Баба Яга преди 1 месец
Да яха метлата и да ходи при ББ, да го съветва как да се опази от народната любов!
116
1
 
18
 
! Отговори
Тошко Африкански преди 1 месец
WДа ви кажа честно ..може да вземем мандата,но..може и да не го вземем изобщо!То пък ако го вземем,...може пък и да го върнем!?Ако не го върнем мандата,но вече пък сме го взели...може да съставим правителство? Но може пък и да не съставим правителство:))То дето се вика..и ние самите не знаем какво да правим! Ами вие пък да не би да знаете какво ще правим!?Има такава възможност,защото ..Има Такъв Народ ИТН :)) ХА ХА ХА ХА ХА
115
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дежурната гербава клакьорка.
114
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ATLANTAдано, че ако боко се върне - България изчезва от картата
113
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичките именувани тука, не ви знам професори ли сте, ама като гледам как обиждате наред не правите впечатление на високо образовани, по-скоро сте някакви дребни злобни човечета тип строител общак от селата.
112
6
 
15
 
! Отговори
ATLANTA преди 1 месец
Ще има правителство С МИКА БАБКАТА НАЧЕЛО ХА ХА
111
0
 
9
 
! Отговори
Мира преди 1 месец
Тук някои хора се опитват да заместят Ванга,но не се получава.
110
2
 
21
 
! Отговори
по реда на ранга преди 1 месец
Първо Москва каквото каже!Второ - едрият капитал и БожковНа трето място НС
109
4
 
8
 
! Отговори
третият ще спечели преди 1 месец
Когато Герб и БСП се карат....
108
12
 
12
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
До Анибедни духом...биков,Президента на България няма реална Власт...не раздава,пари на мутри и олигарси...вие го правите...ако Президента го можеше...щеше да си негова а!!скоро очакваме да върнете и яне...все уволянащи борисов...с правителство...без...правителство...ще ви съдим...и не депутатите..Народа ни ще ви Съди...децата ни плачат роби изнасяни от ваши фирми...лъжете,мажете...идваме за вас!!!
107
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама трябват пари за опъване на кожляка.
106
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баба антоанета продължава с езика. Лииииз-блиииз! Тази усеща ли се колко е жалка и долна?
105
37
 
23
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Татяна Дончева отдавна го каза: в момента герб е в състояние на 'цуг-цванг'.Преведено от немски, това е нещо като "както и да местиш, си го нач.у.кваш", т.е., нямаш полезен ход.Е, та това е в момента герб. И нека там си въобразяват колкото си искат, че заплашват с шах, даже бленува и за мат...В края на краищата "Народът ще им го намести!", както се пее в една фундаментална песен... :):)
104
31
 
24
 
! Отговори
Сат Н преди 1 месец
Как е възможно ерудиран и образован човек да се възторгва от един селски тарикат като Ту лупа, това акъла ми не го побира. Та той е просто прозрачен, играта му е прос та като сентасе. И седят некви тьпигьози и го хвалят и му се кланят. Единственото обяснение е, че издигат в култ простащи ната и животинството - в това ги превъзхожда.
103
18
 
8
 
! Отговори
Сат Н преди 1 месец
Стига сте дрънкали тьпотии за Евразия, такова нещо не може да мине, но надявам се да се откажат от привързването към потъващото Юро.
102
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Конете са най важни. Като паднат ще свърши играта.
101
14
 
47
 
! Отговори
Мечтата на Радев преди 1 месец
Радев има само една мечта: Сваляне на Бойко Борисов от власт, промяна на Евро-Атлантическия път на България и приобщаване на българите към ислямска Евразия. Ще бъде наивно да очакваме, че Радев и Нинова няма да успеят да съставят про-кремълско правителство. Това ще стане на всяка цена, но никой не си дава сметка какво ще стане после, когато някой ще трябва да поеме отговорност пред съда за провала. Със сигурност в близкото бъдеще вината по време на война се оценява от Военен трибунал.
100
10
 
51
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 1 месец
Нинова с корупцията няма да приключи, защото е част от нея (Техноимпекс, Булгартабак, уволнена е от Станишев за корупция), но с БСП ще приключи окончателно след тежката загуба на изборите.