Радев: Чужди армии не могат да излагат на риск живота на българите

Президентът коментира случилото се в цех в Чешнегирево
31 май 2021 12:47, Петя Славова
305
Радев: Чужди армии не могат да излагат на риск живота на българите
Снимка: Пресслужба, Президентство

Абсолютно недопустимо е животът и спокойствието на българските граждани да бъдат излагани на риск от военни формирования, без значение дали са от Българската или от чужда армия.

Още по темата

Така коментира случилото се в  цеха в Чешхегирево президентът Румен Радев, който днес проведе среща с министъра на отбраната Георги Панайотов и генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командващ Съвместното командване на силите. Повод за срещата е нахлуването на американски военнослужещи по време на учение в производствен цех край село Чешнегирово.

Държавният глава очаква щателна проверка за разкриване на отговорните длъжностни лица за този инцидент, както и преразглеждане на организацията и мерките за безопасност при провеждане на учения. "Ученията с нашите съюзници на територията на България трябва да допринасят за повече сигурност и доверие в колективната отбрана, а не да създават напрежение сред българските граждани", подчерта още държавният глава.

Министърът на отбраната Георги Панайотов информира държавния глава за случая и посочи, че вече е провел разговор със собственика на предприятието край Пловдив.

Министърът на отбраната подчерта също така, че предстоят още разговори с американската страна за пълно изясняване на инцидента и недопускане на подобни "изключително неприятни и смущаващи недоразумения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
121 Български военни участват в обучение по линия на НАТО, в САЩ, в учения в много американски бази в Европа, Азия, Близкия изток. Не стига, че ни обучават безплатно, ами искаш и скъп ,презокеански транспорт, да ни осигурят, без да плащаме нищо?
107
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До помнимКакво да помниш бе пъпеш???За 45 г. тук не е имало и един руски войник камо ли армия!!!Лекувай си акнето и като станеш на 18 почети малко история и тогава пиши!!!
106
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тролете, . Това няма да помогне много на Баце за изборите. Никой няма да убедите с глупостите си.
105
7
 
10
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
"Изключително неприятни и смущаващи недуразумения",за насочени автомати към хора на работните им места!Този страхлив клоун Панайотов дори няма куража да назове случилото се с точното му име:ПРЕСТЪПЛЕНИЕ към сигурността и живота на БЪЛГАРСКИ граждани!!! А оня другия, командващия Съвместното командване Любчо къде е дрямал,когато неадекватните рамбовци са щурмували цеха? Панайотов да обясни БЪЛГАРИЯ във война ли е,защото ни поучава,че тогава трябва да се просваме по очи с ръца зад тила!? ОСТАВКА!!!
104
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Какви чужди армии? За много българи България не е васал а руска ГУБЕРНИЯ и руската армия освобождава власи, сърби, албанци но никога не е споменабала българи защото говорят на руски език
103
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
113 Другарю, ние не сме ти "пичаги", пичовете са в руската БСП и компания. СССР не е имало нужда, да окупира с войски, България, защото цялата ни държава е била зависима от Съветите. Българската армия е била на разположение, директно, на Москва. Руснаците казваха за нас," Курошка не птица и България не заграница", което ще рече, Кокошката не е птица и България не е чужбина. България бе без суверенитет, защото вътрешната и външната й политика, армията, икономиката, се командва а от Кремъл.
102
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вдигане на тежести...
101
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква чужда армия, бе ***...???? Нали и ти беше част от тези "военни формирования" НАТО, преди про-Кремълските подводничари да те катапултират в президентството ??? Или откакто се отчиташ на тях, те прихвана амнезия..???
100
4
 
9
 
! Отговори
доказано преди 2 години
Това го може само Червената Армия.
99
10
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Фигуранта с всеки изминат ден се доближава до същноста си, която скоро ще лъсне с целият си кремълски блясък, след като въведе военна диктитура под покрова на служебното си правителство и сложи ръка на службите за сигурност, сега обяви натовските подразделения в България за "Чужда армия", скоро може да си послужи със същата трактовка и по отношение на ЕС и да обърне кораба на българската държавност към евроАзиатското си пристанище ... !!!
98
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
110 Обучението в САЩ, е траело само 4 месеца, било е предимно, техническо. По линия на НОТО, се изпращат хора, излъчени от държавите членки. Това го има в договора, който сме подписали, не е заслуга на Радев, Янев, или друг и не ги прави същински, натовски генерали. Американците, са проявили толерантност и ако са знаели, кои от тях служат на руски интереси.
97
5
 
10
 
! Отговори
помним преди 2 години
По времето на Тодор Живков през 45 годишната руска окупация руската армия редовно нахлуваше в българските заводи, но вестник Работническо дело не пишеше за това защото тогава нямаше свобода и демокрация.
96
9
 
0
 
! Отговори
Какви чужди армии? преди 2 години
България е васал, това не е чужда армия.
95
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичаги, само да ви кажа преди да почнете с коментарите "руска ***", "***" и т.н., по времето на соц-а, тогавашният най-доверен съюзник на България - СССР, нямаше разположени войски на територията на държавата. За справка, колоса на мисълта Борисов и неговото протеже (тъй де, политически опонент) Цветанов, по времето когато вторият стана министър на вътрешните работи, разположиха няколко американски бази в Бг и направиха офис на Сикрет сървис. А сега влизат и по цивилни предприятия :)
94
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До наблюдател от НАТОАбе баламурник, Ф117 не е на въоръжение от години.На въоръжение са Ф22 и Ф35, които като тръгнат от тук към Япония, рашките *** няма да разберат, че са прелетяли над тях.Все пак навремето един студенст с Чесна кацна на Червения площад и беше минал през цялото съвеЦко ПВО.
93
5
 
4
 
! Отговори
хайлхидра преди 2 години
Като видите "българи" след 11-ти да метат листата по улиците да знаете, че са калеко ви и чебурашка, дайте им някой лев поне една баничка да си разделят.
92
4
 
10
 
! Отговори
Куку преди 2 години
Радев,защо 20 дена криеш тези мър......ци?
91
3
 
5
 
! Отговори
До 102 преди 2 години
Не се хаби, просто не ги чети автоматично набивай палеца на долу и такива ботове и *** като Калеко и Чебурашка изобщо не заслужават внимание...
90
8
 
4
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Ето тази позиция очаквахме от Радев! Требе си "Янки, айде домана!";)))
89
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
101 Разкрачени са само сърбите и затова страдат от болести "там долу". Ако не си в ЕС и НАТО, си изложен на руска агресия. Трябва, да се определиш и да престанеш, да ползваш парите на ЕС, безплатните обучения в НАТО и защита от агресивна Русия.