Първанов: Жан Виденов можеше да се върне по-рано, не го подценявайте

Сега всеки е срещу всеки, не е ясно къде е барикадата, посочи президентът
103
Първанов: Жан Виденов можеше да се върне по-рано, не го подценявайте
Снимка: БГНЕС

"Може би едно по-ранно завръщане на Жан щеше да е по-лесно приемливо, повече хора щяха да си спомнят, но може би това е част от тактиката на формацията. Внимателно прочетох техните послания. Не бих ги подценявал. Времето е твърде кратко, за да могат те да съберат достатъчен брой гласове, за да влязат в парламента и да играят решаваща роля, но може би мислят в перспектива". Така президентът (2002-2012 година) Георги Първанов коментира пред Нова телевизия завръщането на бившия премиер Жан Виденов в политиката.

Още по темата
"Преживял съм много и всеки път си казвам, че това е невиждана конфронтация. През 1996 г. на "Позитано" летяха павета, всеки момент се очакваше да нахлуят протестърите, едва ли не да запалят сградата. Тогава сякаш беше ясна барикадата. Ние бяхме от едната страда, от другата - Костов и компания. Сега барикадата е навсякъде, сега е всеки срещу всеки и то по възможно най-тежкия начин. Конфронтацията е хранителната среда на некадърните политици. Паветата през 1996 г. бяха истински, сега са павета думи, павета компромати", посочи Първанов.

Според него силово решение няма и не може да има. Апелът му към тези, от които сега зависи изходът от изборите и съставянето на правителство, е да започнат да преодоляват противоречията. Нека да си водят дебатите по ключовите въпроси, но да имат приоритети, по които да се договорят, апелира Първанов.

На въпроса дали има лидерски проблем в БСП, Първанов отговори: „Преди малко казах, че не бива да бъдем остри в полемиката със сродни леви формации, още по-малко ще чуете от мен крива дума спрямо партия от самата коалиция, особено що се отнася до БСП“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да получа одобрение, но според мен дори тези биха се справили по-добре от герберите. Но герберите ще ги бият със самочувствие. Мислят си, че като получават финансиране от ЕС и са голямата работа. А как ли биха се справили с тежката си артилерия, катето захарче и т.н. по онези времена?
40
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жан не пое никаква отговорност за фалита на БГ,не се потърси наказат.отговорност за иконом.и финансов геноцид,сега като какъв се връща,като успешен лидер с принос към просперитета или човек вкарал страната в небивал погром и ограбване?Не може да сравнява времето на Виденов и на Борисов.Тези лицемерности за помирение,старата игра в която вкараха Костов с Декларация за национално помирение,в момент когато банките са ограбени,а заводите със свръх задължения пред фалит за да свърши мръсната работа
39
6
 
6
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Нито теб искаме, а още повече оня изотермалния Сталинистка, който направи $ите по 3000 лв.
38
4
 
4
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Щом ромът Първанов ви го казва, значи е лошо за българите
37
11
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
жан_чо ше бъде замерян с камъни , и не само !
36
10
 
14
 
! Отговори
българин преди 2 години
До Хемус Виденов го събори от власт Сорос и никой друг! Виденов му се противостави Сорос да командва България! За това и падна тогава от власт! Инфлацията и банките,бяха последствие от дейността на Сорос в България!
35
8
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
Малка част помним Виденов като министър председател! Виждайки го днес ,казвам че Виденов,не е това което беше тогава! Ще е посредствен депутат и толкова!-:)
34
7
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Жан...идвал,ами нека си...идва.Някой му дърпа конците на Жанчо и тоя...някой ще да е свързан с пловдивския партиен...шефф-свинар.Като се знае кой го...натири от БСП,не е трудно да се...досетим,защо е опрял до Жан;поредният...прът в колелото на...столетницата,кято реши да се обедини за изборите..
33
3
 
18
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Като си спомян ония години,ще кажете че сте били сомалийчета!И тогава го играехте артисти!Грешката на Жан беше,че е млад и зелен!Един път ви го спомена Тодор Вълчев раздавашев лицензи на камуфлажни банки и така изтекоха паричните потоци!Отделно някои би ли ви по-главата да си хвърляте мангизите в измислените банки,понеже ви обещаваха фантастични лихви!Да не забравяме,че Жан се опъна на МВФ и Световната банка и не предаде страната си
32
6
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Гоце, ти все пак беше много по-разумен президент от този фигурант със зелени чорапи, който те наследи! Сигурен съм, че никога нямаше да вдигнеш юмрук и да нарушаваш Конституцията! А що се отнася до Жан - добре, честен е, не се е обогатил. Но обкръжението му беше отвратително! Гладни хиени като тоя Румен Гечев, които с кражбите си и безконтролното печатане на пари направиха долара 3 000 лв! Ако иска да влиза във властта пак с такива - ще бъдат прогонени с павета.
31
4
 
7
 
! Отговори
Добре, че преди 2 години
Първанов се върна на сцената - поне малко ще озапти тези озъбени свирепи кучета и ше внесе малко разум!
30
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жан идва , не бойте се деца , хляб ще има за всички.Никога няма да забравя как 1997 г си лягах гладен и неможех да заспя от глад. Разбира се гладът бил здравословен , за справка питайте спеца спецов как орелефява , глад майка глад. Аз също съм се занимавал с фитнес и 1997 виденовата зима бял станал много релефен, като скакалец , всяка жила се виждаше. Спокойно можех да спечеля мистър натурал , няма анабол , няма химия , няма храна , само въздух и вода. Хляб нямаше, но Жан бил честен
29
4
 
5
 
! Отговори
ИСКАМ преди 2 години
жАН,искам гЕЧЕВ,по тяхно време бях милионер,искам рубли,не ща евро,400лв.пенсия-200 евро,400лв. пенсия 3 200 рубли,кое е по галямо,А?
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек пак иде време за блокиране кръстовищата, за меткане павете по комунисти, за палине на партийния дом.... само че тоя път няма да има кой да ви крие досиетата и да ви остави да избягате в ЮАР! Ще постъпим като комунисти- щи ви свалим от самолета и по беларуски, демек с вашите камъни по вашите глави! Нали знаете ком#нета, парен каша духа, а нашата каша беше жестока и гнусна, така че ....
27
5
 
13
 
! Отговори
О-О-О ! преди 2 години
Живата смърт се появи на екрана.
26
4
 
15
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Много са нагли комунистите. Но така е, вместо да са в затвора, метастазите им участват на избори и лъжат без срам раята. Гнус ме е!
25
3
 
13
 
! Отговори
Име преди 2 години
Призраците обикновено ги свързвам с филми на ужасите. Дали не ни чака нова 1997 година ...?
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се радваме на нова видеЛова зима.
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жан е призрак от миналото.
22
2
 
14
 
! Отговори
Име преди 2 години
Интересно ми е Жан този път като дойде криза, пак ли ще се оправдава с другите, че им спретнали заговор, а те ни лук яли ни лук мирисали, нищо не видяли и не разбрали . за това че заплатата стига за няколко килограма сирене. И пак ли ще си тръгнат едва като опре ножа до кокала, и започнат да ги замерят с павета?